Србомански митови и легенди

Страна 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Go down

Србомански митови и легенди Empty Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 3:10 pm


Еве овоj чичко шо личи на буре со лаjна бил и он Казанова во БугариJа. Абе еj свинJa србоманска за куршум плачеш? Сакам го тоа документирано така на зборови и jа сум ебел пола Скопие па и околинатаSmile

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 3:22 pm

Немаше ли барем еден журналист да го запише ова масовно ебенje како се говори една слика милион зборови.Ja од лично искуство знам  дека  брат на мажот на братучедка ми ебеше македонка ама не за пари туку си беа пред женитба ама нешто се развали работата и он се ожени за влаинка шо беше грешка според мене македонката беше поубава.Сум Jа запомнил како се чудеше "аа ама и вие викате скали на скалите" па jа и кажав ,а шо да им викаме на скалите?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 3:45 pm


Еве гледаjте стари луге како лажат.
Според новата македонска историjа германците во Македониjа не се протерани од бугарската армиjа коjа мина на страната на Русиja туку од партизани.Начи да не се заебаваме од многу српски партизански филми мозокот може да се промие ама па толку многу нема како. Еве сега по наjнови податоци жртвите во Русиjа се 19 милиони воJници и 23 милиони цивили.И овие истите германци тука се протерани од како шо кажуваат старците гладни боси партизани со еден пиштол. Па ова е несериозно.На вакви  "чесни" старци живеале години под удбашки терор и пропаганда шо многу добро знаат ше е правилно да зборуват и шо не треба да зборуват немам никаква вера.Еве го еден осуден  на смрт од цар борис:

На коj ке верувате на тие старци шо го преживеле речиси целиот живот под комунистичка србоманска власт и знаат шо да зборуват или на него ваша работа. Нема паднато на колена ниту на бугарскиот цар, ниту на Jугословенскиот (он го утепа ) ниту на комунистите. (осуди Георги димитров на смрт ама тоJ си умре од пиJaлук).

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 4:01 pm

Еве сосема од нови времинJа на пропагандата на Груjо за антиквизациJата поверуваа сигурно и поеке од полувината луге во РМ. А он ако и да е немаше полна контрола над сите медиуми. Шо да се каже за 50 години еднопартиска власт.Во првите години особено жестока. Ке ти го изперат мозокот како во Северна кореJа.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 4:14 pm

Малку сликици од оние времинJа.

Ако тука го видиме некоj од оние старци погоре како помлад ке биде многу срамно...

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 4:53 pm

Инаку чисто исторички.Хитлер има наредба за директно убиjство НА МЕСТО за секоj за коj што има СОМНЕЖ дека СИМПАТИЗИРА на партизаните. Тоа не се празни зборови германците знаете деjствуват како машини. Така да тие "борци" погоре да земат да се информираат барем што било а не да тресат зелени колку добри били германците а колку лоши бугарите.И да се радуват дека во Македониjа немало многу германци. Jа имам читано од еден сосема достоверен источник дека во Србиjа партизаните се тепани од нив без секакви обjаснуванJа, методично со контролен куршум во главата за да не би некоJ да оживее после тоа како е стрелан. Е тоа се фашистички работи.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 5:59 pm


Хе хе "Во бугариJа немало бугари до краjот на 19 век" Да ти ебам србоманската фамилиjа до Хефестион и наобратно.Си читал нешто надвор од лаjнjарникот напишано не од МАНУ? Какви се тие курци шо ти стрчат над главата?Педер боленSmile

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 6:04 pm


Еве он си го признава самиот.Лjубчо не мразел,а шпо остава за другитеSmile

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 6:07 pm

Не бе како сте манипулирани нема такво нешто се е вистина Cool

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 6:10 pm

А одговорот на Груевски беше "Па така не учеле во училиште". Е шо вистината ли ве учеле или лага и шо промени ти пичко србоманска за да не учат веке децата лаги?  ги забатачи и со античките идиотизми ептен да им се замагли мозокот?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 6:24 pm

Еве така си мислам сега. Едно нормално дете како учи тие глупости и како му кажам абе не е верно нациJата ви е создадена официално 1945 та како ке реагира? Па нормално е и оно да ме прати во пичка матер.Значи прашанJето е кога ке се сопре со глупостите во учебниците на децата? Имало средби мегjу МАНУ и БАН. тие ке "осогласат" работите. Е шо ке осогласат он напишал или директно го кажал  бугарин сум ние во името на добрите односи ке го пишеме антички бил.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 6:42 pm


Еве се ревидира нели? Cool

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by luxor on Пон Фед 20, 2017 6:58 pm

Бугарската војска и полиција убиваа комунисти и во Бугарија и во Македонија. Тоа не беше на национална туку на политичка основа. Што се однесува до бугарите во Македонија ги има и не би рекол дека се обесправени. Имаат свои организации и портали и никој не им пречи да ги изнесуваат своите ставови.

http://bkks.org/

http://tatkovina.info/
luxor
luxor

Број на мислења : 5025
Join date : 2016-10-02

Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 7:01 pm

Всушност со Бунева шо стана има ли jа во музеjот педерите уште ли и кршат плочата?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 7:09 pm

luxor напиша:Бугарската војска и полиција убиваа комунисти и во Бугарија и во Македонија. Тоа не беше на национална туку на политичка основа. Што се однесува до бугарите во Македонија ги има и не би рекол дека се обесправени. Имаат свои организации и портали и никој не им пречи да ги изнесуваат своите ставови.

http://bkks.org/

http://tatkovina.info/
Тоа jа си го знам и од понапред. Ама вака ли пишува во учебниците на децата во РМ или таму уште пишува за гнасните фашистички окупатори.
Инаку Ризински доколку знам е тепан барем 20 пати во полициjа не знам дали нема лежено и во затвор. На Младенов жена му знам дека беше избркана од работа.Па ние немаме тепано дедо Стоjко ни во затвор е бил доколку знам.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 7:44 pm

Опа овоj Ризински со таковина инфо бил 3 години во затвор. Епа каква држава фашистичка сте бе?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Teo on Пон Фед 20, 2017 7:45 pm

Koga bil vo zatvor??? Pishuva li za shto e osuden???
Teo
Teo

Број на мислења : 4634
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 7:49 pm

Кажувам ти чесно ако имав некаква власт ви поставувам ултиматум. Или ке напишете вистинската историjа и нема да лажете децата или директно затварам границата и прекинувам секакви односи. ИсториJата не е тема за преговори. сите проблеми се од лажната историjа коjа што учат децата. Еве овоJ минува каj вас за бугарин зборувам за Лjубчо овоj самиот си признава што научил од Jугославското образование. Ваквото не е променето jа сум убеден. Само се присоединете глупостите за антиквизациJата.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Teo on Пон Фед 20, 2017 7:54 pm

I kje zgreshish...So ultimatumi ne se postignuva nishto...Za da se nadminat problemite potrebna e volja od dvete strani i slobodna drzhava shto Makedonija vo momentot ne e...Grujo so site sili se obiduva da izmisli nova istorija...
Teo
Teo

Број на мислења : 4634
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by luxor on Пон Фед 20, 2017 8:00 pm

Со затварање на границите се прекинуваат секакви контакти меѓу луѓето. Лошо и за македонците и за бугарите. Дури тогаш никогаш нема да најдеме заеднички јазик.
luxor
luxor

Број на мислења : 5025
Join date : 2016-10-02

Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 8:06 pm

Некакви глупости знаеш како деjствуваат службите. Но може да познаеш каков човек е.Македонскиот министер сакал да биде разменет за 2 ца други дошле во бугариjа. Он категорично не се согласува со тоа.Ако беше криминалец оти да се не согласи? 3 години лежи во затворот.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 8:20 pm

luxor напиша:Со затварање на границите се прекинуваат секакви контакти меѓу луѓето. Лошо и за македонците и за бугарите. Дури тогаш никогаш нема да најдеме заеднички јазик.
Ама ние може и да не збориме, разбираш? За да има некакво взаимно почитуванjе не треба да се кршат фактите.Еве ке ти дадам пример со нашиот национален хероj. За нас он е хероj. За турците е терорист и криминалец. Разбираш нема спор по фактите. Има спор по интерпретациите.Даже и спор нема па навистина сакал да Ja разтури ОсманлиJската инпериjа каков да биде за нив- патриот? А со вас како да се разбереме кога вие не почитувате никакви факти. Еве кажи ми што е Иван Михаjлов.Како поJасно од тоа ти ке кажеш на некоJ дека си Македонец?

Како може ти да си врховист кога организациJата ти е растурена во бугариJа а ти си осуден на смрт?
За Самуил. Насекаде по византиските источници е Бугарски цар. На братот  син му иван Владислав пишува "родом бугарин".
Вие тоа го не признавате. Е како може да наjдеме заеднички jaзик? Кажи на србите дека Стефан душан не е србин па ке видиш односи на куково лето.
Ja немам проблем со тоа што вие денеска се осекJавате. Ама заради  КОНТИНУИТЕТОТ на тоа ваше осекjаване вие сакате од мене да превртувам историските факти. Е тоа нема како да стане. Некоj или ке прими фактите вакви како што биле или нема што да се преговара.Аjде кажи ти ке преговараш ли со мене ако тврдам дека си бугарин? Па факт е дека не се осекJаваш бугарин и точка. Ама има факти за илJадници други луге дека се осекJавале вака ама вие тоа го не признавате. АJде пробаJ да се пооставиш на моето место и ми кажи ти шо би направил. Ама чесно.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 8:41 pm

Еве таткото на вашата нациJа Мисирков што бил некаков апсолутно неизвестен тогаш во смисла на некакво влиJание во општествениот живот пишува дека е "македонцки болгарин" потоа пишува дека е македонски словенин и треба да се создаде нова нациJа македонци, потоа е пак бугарин и така неколку пати. Ja немам проблем со тоа такви се фактите. Но таа негова чисто мислена конструкциjа се остварува чак през 1945 година од некакви сосема други луге по сосема други причини.За вас конечно они се патрипоти за мене предавници но ние немаме спор по фактите какви се осекjавале. Без да признаеме барем фактите како ке намериме заеднички Jазик?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 8:50 pm

Првите и долго време единствените етнически Македонци во РМ се партизаните.Како победува Русиjа 1945 тоа е државна политика и така натаму .Ова се факти.Ако признаете фактите какви проблеми да имаме со вас? Никакви. ама еве вие ова го не признавате.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 8:54 pm

Дури идиотот миленко коJ си е прос чоек сеа гледах едно клипче и си го призна козарот. На прашанJето зошто му е таа антика он си рече- па инаку многу кратко.Е Jа шо да правам кога на некоj му е кратко па сака да краде? Да му кажам кради, кради така треба?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот