ГИБАНИЦА ГУЖВАНА
2 posters
Страна 1 of 1
ГИБАНИЦА ГУЖВАНА
Стари рецепти: Гибаница гужвара са сиром
Представљамо старе кулинарске рецепте из Србије, у жељи да их приближимо "модерним" домаћицама.
За оне који не посте, подсећамо на, гибаницу гужвару са сиром
Стари рецепти: Гибаница гужвара са сиром
Потребно је:
500 гквалитетних кора за гибаницу, 3 јајета, 200-300 г пуномасног старог белог сира, 0, 25 л киселе воде (или мало више, по потреби) 1прашак за пециво, уље по укусу
Припрема:
У већој посуди умутити јаја, па убацити сир и затим га изгњечити виљушком. Када је сав сир уситњен, добро измешати да се равномерно распореди.
Додати киселу воду, прашак за пециво и малчице уља, мада може и без (ја сам овог пута правила без јер је сир био изузетно јак). Све добро промешати.
Узимати једну по једну кору и целу је умакати у направљену смесу.
Процедити је као кад цедимо нпр сунђер, али нежније - треба да се направи растресита гужвица од сваке коре, никако компактна више него што мора.
Направљене гужвице ређати тик једну уз другу у подмазани високи плех.
Уколико на крају остане мрвица сира по дну посуде које се нису "ухватиле" за коре, равномерно их углавите између поређаних.
Пећи у рерни око 40 минута, док не порумени.
Представљамо старе кулинарске рецепте из Србије, у жељи да их приближимо "модерним" домаћицама.
За оне који не посте, подсећамо на, гибаницу гужвару са сиром
Стари рецепти: Гибаница гужвара са сиром
Потребно је:
500 гквалитетних кора за гибаницу, 3 јајета, 200-300 г пуномасног старог белог сира, 0, 25 л киселе воде (или мало више, по потреби) 1прашак за пециво, уље по укусу
Припрема:
У већој посуди умутити јаја, па убацити сир и затим га изгњечити виљушком. Када је сав сир уситњен, добро измешати да се равномерно распореди.
Додати киселу воду, прашак за пециво и малчице уља, мада може и без (ја сам овог пута правила без јер је сир био изузетно јак). Све добро промешати.
Узимати једну по једну кору и целу је умакати у направљену смесу.
Процедити је као кад цедимо нпр сунђер, али нежније - треба да се направи растресита гужвица од сваке коре, никако компактна више него што мора.
Направљене гужвице ређати тик једну уз другу у подмазани високи плех.
Уколико на крају остане мрвица сира по дну посуде које се нису "ухватиле" за коре, равномерно их углавите између поређаних.
Пећи у рерни око 40 минута, док не порумени.
_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат
малкумина го разбираат
osa- Број на мислења : 16500
Join date : 2015-01-11
Re: ГИБАНИЦА ГУЖВАНА
kakov burek sum si kupil ,ostaj ti gibanica ushte guzvana
SHARENI- Број на мислења : 845
Join date : 2016-11-20
Страна 1 of 1
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот
|
|