МУДРИ ИЗРЕКИ

Страна 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:34 pm

1. Ако сакате некоја земја да пропадне, помолете се во неа да има многу водачи.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:34 pm

2. Ако сееш кактус, не очекувај грозје.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:34 pm

3. Без причина човек може да се насмее, ама не и да заплаче.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:35 pm

4. Подобро е да имате илјада непријатели надвор од домот, отколку еден во домот.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:35 pm

5. Подобро е на пријателот да му простите, отколку да го изгубите.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:35 pm

6. Биди мудар на зборови, а уште помудар на дела.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:35 pm

7. Вредноста на човекот се наоѓа во неговото срце и во неговиот јазик.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:36 pm

8. Времето е господар на оние кои немаат други господари.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:36 pm

9. Да сакаме некого совршено, треба да го сакаме како утре да ќе умре.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:36 pm

10. За разлика од луѓето, кучињата, кога ќе се најадат, подготвени се да си го препуштат еден на друг она што останало.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:37 pm

11. Има нешта за кои е потребен сведок, ама има и такви кои сами за себе се сведоци.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:37 pm

12. Казната не поправа ниту една неправда, ама може да спречи стотици други.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:37 pm

13. Кој не си го знае местото ќе остане без него.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:37 pm

14. Најди оправдување, па од џамија укради килим.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:37 pm

15. Никогаш не ја потценувај моќта на човековата глупост.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:38 pm

16. Две работи ја откриваат својата вредност тек откако ќе ги изгубиме: младоста и здравјето.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:38 pm

17. Делата сведочат за паметот на човекот, а зборовите за неговото знаење.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:38 pm

18. Децата се крилјата на човекот.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:38 pm

19. И една ноќ анархија е полоша од многу години тиранија.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:39 pm

20. Има две врсти луѓе: оние кои можат да бидат среќни ама не се и оние кои ја бараат среќата ама не ја наоѓаат.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:39 pm

21. Еден пријател – не е малку, ако се илјада – не се многу.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:39 pm

22. Едно корисно искуство вреди повеќе од сите правила на мудроста.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:39 pm

23. Јазикот е како лав: ако го држиш – те штити, ако го пуштиш – ќе те растргне.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:40 pm

24. Кога се караш со некого, остави простор за смирување.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:40 pm

25. Кога двајца се расправаат околу верата, тогаш барем едниот е будала.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот