МУДРИ ИЗРЕКИ

Страна 5 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:22 pm

Еден разговор со мудар човек вреди повеќе од месеци учење од книга.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:23 pm

Кога веќе еднаш ќе ги изговорите, ниту најбрзиот коњ не може да ги стигне вашите зборови.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:23 pm

Кој ја бара вистината, мора да знае и како да ја поднесе.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:23 pm

Мудриот човек сам донесува одлуки, будалата го прифаќа јавното мислење.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:23 pm

Животот е само мост. Немој да градиш куќа на мостот.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:24 pm

Во моментите на успех, не ги заборавај своите неуспеси.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:24 pm

Пријател е оној кој е тука за вас, иако повеќе би сакал да биде на друго место.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:25 pm

Си ветив себе си дека ќе држам диета, дека нема да пијам алкохол и нема да јадам масна храна... по две седмици изгубив 14 дена.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:26 pm

Постојат многу причини за развод, но главна причина е венчавката.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:26 pm

Некој друг ќе мора да ја плати сметката. Јас ваков живот не сум нарачал!

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:26 pm

Кога изборите би можеле нешто да променат, би ги укинале!

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:26 pm

Подобро сто години богат, отколку еден ден сиромашен.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:26 pm

Кој последен се смее - најбавно размислува!

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:27 pm

Кој нема во главата има во нозете. На некои жени, тоа им е сосема доволно.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:27 pm

Подобро да испаднеш будала, отколку од авион.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:27 pm

Додека не ја сретнете вистинската, уживајте во погрешните.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:27 pm

Интересно, секој ден сè повеќе и повеќе тонеме, а немаме море!

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:28 pm

Кога ќе се сретнат женет и неженет човек, тие секогаш си завидуваат еден на друг.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:28 pm

Парите не ја купуваат среќата, но поудобно е да плачеш во Мерцедес отколку на велосипед.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:28 pm

Секогаш треба да му простите на непријателот за направената штета, но никогаш не треба да го заборавите неговото име.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:29 pm

Кога на некој ќе му помогнете во неволја, тој ќе се сети на вас во иднина...кога повторно ќе биде во неволја.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:29 pm

Многу луѓе се сè уште живи бидејќи не е легално да ги убиеш.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:29 pm

Алкохолот не решава проблеми, но млекото уште помалку.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:29 pm

Никогаш не треба да се грижиме што ќе си помислат луѓето, бидејќи луѓето многу ретко мислат.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:30 pm

Ако треба да одбереме во животот помеѓу две зла, најдобро е да го одбереме она кое што не сме го пробале досега.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 5 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот