МУДРИ ИЗРЕКИ

Страна 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:12 pm

Жената го познава лицето на човекот што го сака како што морепловецот го познава морето.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:13 pm

Никогаш не обесхрабрувајте некој кој континуирано напредува, без оглед на тоа колку бавно се движи .

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:13 pm

Бидете љубезни, бидејќи сите кои ги сретнувате водат тешка битка.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:14 pm

1. Можеме да го прифатиме конечното разочарување, но никогаш не смееме да ја загубиме бесконечната надеж.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:14 pm

2. Луѓето го сакаат она што е добро или што мислат дека е добро, но обично грешат во проценката што е добро.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:15 pm

3. Во животот како и во шахот, ги забележуваме нашите грешки тогаш кога другите ќе ги користат нив.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:15 pm

4. Немаме право да уживаме во среќата ако не ја делиме со другите, токму како ни во богатството ако и за другите не го произведуваме.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:15 pm

5. Среќен е мудриот човек, бидејќи во него се соединуваат доброто здравје, доброто срце и средениот образуван дух.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:16 pm

6. Оној кој самиот себе се лаже, најлесно се навредува.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:16 pm

7. Најдобар знак за вистината е едноставноста и јасноста. Лагата секогаш е замрсена, накитена и речита.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:16 pm

8. Добрината е мудрост, а можеби и највисока мудрост. Луѓето не се добри само затоа што се мудри, туку се и мудри затоа што се добри.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:16 pm

9. Успехот ти носи многу работи, но не и она чувство на длабока среќа
кое ти го дава љубовта.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:16 pm

10. Сите ние знаеме што сме , ама не знаеме што може да станеме.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:17 pm

11. Целта ги оправдува средствата, ама ниту една цел не може да биде толку возвишена за да ги оправда нечесните намери.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:17 pm

12. Тајната на постигнувањето повеќе е во тоа дека треба да започнете. Тајната на започнувањето е во кршење на комплексните неиздржливи задачи на мали изводливи задачи и потоа, почнување со првата.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:17 pm

13. На срцето полно со храброст и добрина, од време на време му е потребна мала доза на опасност, инаку животот му станува неподнослив.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:18 pm

14. Светот е тесен, а паметот е неограничен. Мислите лесно живеат една покрај друга, но работите болно се судираат во просторот.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:18 pm

15. Најтивките зборови носат бура, а мислите кои доаѓаат тивко на прсти, управуваат со светот.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:18 pm

16. Најголемиот освојувач е оној кој знае да победи без борба

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:18 pm

17. Човекот кој е душевно богат, и во потполна осаменост одлично се забавува со сопствените мисли.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:19 pm

19. Кога би сакале да бидеме само среќни, тоа лесно би го постигнале. Но, ние сакаме да бидеме посреќни од другите а тоа е секогаш потешко, затоа што сметаме дека се посреќни отколку што сè.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:19 pm

20. Да подучува без зборови, да извршува без дејствување, тоа е патот на учителот.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:20 pm

Секој човек се врти кон сопствената смрт, носејќи во рацете само она што им го дал на другите

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:21 pm

Ако си трпелив во моментот на лутина, ќе избегнеш сто денови тага.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 3:22 pm

И убавите цветови, убави се само некое време.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 4 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот