Kroasan

Преглед на претходна тема Преглед на наредна тема Go down

Kroasan

Пишување by Гостин on Сре Окт 07, 2015 10:40 pm

Италијански полнет кроасан (ФОТО)



За оригиналниот рецепт потребно ви е:
Готово лиснато тесто
15 парчиња тенко сечкан кулен
8 парчиња тенко сечкана салама по избор
Лути или обични пиперки исечкани на прстени
15 парчиња тенко сечкан кашкавал
Подготовка:



Додека го правите кроасанот, рерната загрејте ја на највисока температура.
Лиснатото тесто исечете го на 8 парчиња и наредете го на овална тава. Сите парчиња мора да се поклопуваат како на сликата.



Потоа започнете да редите - прво куленот, па саламата, па пиперките и на крајот кашкавалот. Крајчињата лиснато тесто замотајте ги околу полнењето додека не се спојат со внатрешниот крај.



Обликувајте венец од тесто, а потоа печете го 20тина минути на највисока температура. Готовиот кроасан има златеста површина. Послужете со кечап, мајонез, кари или тартар сос.



http://grid.mk/read/news/511075514/10565493/prsti-da-izlizhesh-italijanski-polnet-kroasan

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: Kroasan

Пишување by Kalinda on Нед Окт 18, 2015 7:17 pm

Тео предпоставувам 
не си го пробал 
овој рецепт ?
Јас повеке сакам ,
благ кроасан !
avatar
Kalinda

Број на мислења : 436
Join date : 2015-02-28

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Преглед на претходна тема Преглед на наредна тема Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот