ЉУБОВ ???

Страна 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 9:49 pm

Прва, втора и трета година

Првата година се купуваат ствари.
Втората година стварите се разместуваат.
Третата година стварите се делат.

Фредерик Бегбеде

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 9:50 pm

Љубовта (не) е проблем

Љубовта е проблем на луѓето што немаат проблеми.

Фредерик Бегбеде

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 9:51 pm

Шампањ и камилица

Врските почнуваат со шампањ, а завршуваат со камилица.

Валери Ларбо

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 9:52 pm

Љубовта е нештото

Љубовта е нештото што доаѓа кој знае од каде и завршува кој знае како.

Маделин де Скудери

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 9:53 pm

Пакување и заминување

Повеќе мажи ќе си заминуваа само да знаеја да го спакуваат куферот!

Каролин Амерлан

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 9:55 pm

Среќна сум што не сум маж

Среќна сум што не сум маж, оти да е така, ќе морав да се оженам со некоја жена!

Мадам де Стал

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 9:55 pm

Идеалниот маж

Идеалниот маж е оној што рано се враќа дома, иде во набавки, мие садови и се грижи за децата. Заклучок, идеалниот маж е жена!

Бруно Гачио

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 9:56 pm

Се оженив два пати

Се оженив два пати, и тоа беа две катастрофи; првата жена си замина, а вторава остана.

Франсис Бланш

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 9:57 pm

Повторно оженетиот

Секој маж кој повторно ќе се ожени, не ја заслужува среќата што ја имал кога ја изгубил првата жена.

Тристан Бернар

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 9:58 pm

Верност?

Верност? Не треба да се заборави дека бракот е воведен во време кога животниот век не преминувал триесет години.

Жак Дутрон

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 9:59 pm

Прекини

Љубовта носи навистина возбудливи моменти. Тоа се прекините.

Жан Жироду

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 10:00 pm

Најдобрите моменти

Најдобрите моменти во љубовта се оние кога се качувате по скалите.

Жорж Клемансо

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 10:01 pm

Крај во љубовта

За да се случи крај во љубовта, баш како и во војната, треба да се погледне одблиску.

Наполеон Бонапарта_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 10:01 pm

Идеално

Да се сака и да се биде сакан, тоа е идеално. Под услов да станува збор за една личност.

Жан Кокто_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 10:02 pm

Рогоња

Ако ви изгледа толку добро да не бидете рогоња, најдобро е никогаш да не се жените.

Молиер_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 10:03 pm

Камуфлиран во комшија

Толкав е рогоња што, кога сака да води љубов со својата жена, мора да се камуфлира во комшијата!

Жил Ренар_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 10:04 pm

Брак меѓу четворица

Тоа е брак меѓу четворица: тој, таа, идејата што таа ја има за него и идејата што тој ја има за неа.

Клод Рој

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 10:05 pm

Нераскинливост на бракот

Верувам во нераскинливоста на бракот: тоа е единствениот начин да не испаднеш имбецил два пати.

Жан Ану

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 10:06 pm

Среќен брак?

Најголема несреќа за мажот е среќниот брак. Никаква надеж за развод.

Милан Кундера

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 10:07 pm

Вино од оцет

Бракот настанува од љубов како што виното настанува од оцет.

Лорд Бајрон

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 10:07 pm

За вториот нема оправдување

Првиот човек што се оженил, Боже мој, немаме што да му приговориме, не знаел ‒ но за вториот стварно нема оправдување!

Саша Гитри_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 10:08 pm

Глупави заедно

Љубовта ни овозможува да бидеме глупави заедно.

Пол Валери

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 10:09 pm

Глупави заедно

Љубовта ни овозможува да бидеме глупави заедно.

Пол Валери

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 10:10 pm

Љубовта е како супа

Љубовта е како супа: првите лажици се прежешки, а последните престудени.

Жана Моро

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa on Чет Окт 15, 2015 10:12 pm

Единствената работа

Има жени на кои неверноста им е единствената работа што сè уште ги врзува за мажот.

Саша Гитри

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14359
Join date : 2015-01-11

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот