МУДРА МИСЛА

Страна 9 of 21 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15 ... 21  Next

Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Саб Окт 24, 2015 11:48 pm

Љубовта е утеха во тагата, мир во немирот, одмор во исцрпеноста, надеж во очајот....

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Саб Окт 24, 2015 11:49 pm

Љубовта има свое време, свои моменти, свои причини и не можеш да ја задржиш, единствено можеш да ја прегрнеш кога дојде и да бидеш среќен што е во ТОЈ момент дел од твојот живот.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Саб Окт 24, 2015 11:50 pm

Неуспехот е само ПРИЛИКА да пробате повторно ...ама овој пат ...ПОМУДРО !

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Саб Окт 24, 2015 11:50 pm

Да не постоеше надежта,срцето ќе ни препукнеше. 

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Саб Окт 24, 2015 11:51 pm

Љубовта не може да се купи ни да се продаде. Цената и е само љубов!

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Саб Окт 24, 2015 11:53 pm

Не трудете се многу да најдете најдобра личност за вас. Потрудете се да бидете најдобри и ќе бидете среќен крај на нечија слична потрага.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Саб Окт 24, 2015 11:53 pm

Ако нештата не ги правам на мој начин, мојот живот ќе биде само илузија...

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 12:19 am

Внатрешното спокојство на вашата душа е еднакво на злато, а сепак не можете да пронајдете злато со кое би купиле спокојство.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 12:19 am

Секој што ќе ви се доближи, нека замине подобар и посреќен

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 12:20 am

Твој свет е само она кое се наоѓа во твоето срце.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 12:21 am

Дури и најумните и најуспешните луѓе сфатиле дека нема спокој без невољи,нема одмор без напрегање,смеење без чемер,ниту победа без борба и дека тоа е цената која секогаш се плаќа во животот.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 12:21 am

На светот постојат три вида луѓе: 
-првите учат од сопственото искуство и тоа се МУДРИТЕ
-вторите учат од туѓото искуство и тоа се СРЕЌНИТЕ
-третите не учат ни од сопствените,ни од искуствта на другите и тоа се БУДАЛИТЕ.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 12:23 am

Постојано ако капат капки вода ќе ја издлабат и најтврдата карпа,додека силовитиот,животен порој со застрашувачка грмотевица ќе помине крај нив,не оставајќи зад себе никаква трага.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 12:23 am

Стрелата отпуштена од лакот,не гледа по патот што може да погоди,туку се стреми право кон својата мета.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 12:24 am

Искуството е највредниот сојузник на страдањето.Но сепак,еден од најтешките проблеми на животот е дека мудроста не може да се пренесе на други.Секој мора да помине низ сопственото училиште и за секого од нас лекциите се различни.Не постои друг пат.Лошата судбина,едноставно секогаш е првата патека која води до вистината.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 12:25 am

Умните луѓе никогаш не си поставуваат високи цели.Своите величествени цели тие ги нарекуваат соништа и ги кријат во своето срце каде што останатите не можат да ги видат ниту да им се исмејат.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 12:26 am

Се наоѓам на најниската осека на мојот живот.Но,требаше да знам дека тоа е токму мигот кога новата плима почнува да нараснува.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 12:28 am

На мудроста ништо не и е поомразено од претераното остроумие.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 12:29 am

Да ја игнорираат потполно твојата индивидуалност е како да те истиснуваат од животот, да те згаснуваат како запалена свеќа.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 12:30 am

Пријателствата се нашиот извор на живот и наш систем за поддршка.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 12:30 am

Годините може да ја збрчкаат кожата, но недостатокот на пријатели ја збрчкува душата!

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 12:31 am

Безсмислено е...
- Да ги мразиш сите ружи бидејќи те изгребал еден трн.
- Да се откажеш од твоите соништа бидејќи еден не ти се остварил.
- Да ги обвиниш сите пријатели бидејќи еден те изневерил.
-Да не веруваш во љубовта бидејќи еднаш си бил изневерен или не ти било возвратено.
ЗАПОМНИ дека секогаш:
- Mоже да се појави нова прилика 
- Нов пријател 
- Нова љубов...

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 12:32 am

Што ти е жена - ќе те натера на суво риби да фаќаш.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 12:34 am

Еден ден и вам ќе ви се насмевне среќата. Не заборавајте дека ќе дојде и вашиот среќен миг. Не бидете нетрпеливи и не лутете му се на животот. Чекајте без завист кон другиот. Ако научите сакајќи да го живеете животот, ќе знаете што треба да сторите за да бидете среќни. 

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 12:35 am

Гладните зборови паѓаат гласно во празнотијата. Вистинскиот збор дури и тивко проговорен ќе го просветли светот.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 9 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 9 of 21 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15 ... 21  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот