МУДРА МИСЛА

Страна 11 of 21 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16 ... 21  Next

Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:44 pm

Потребно е да ја најдеме и пееме нашата сопствена песна, да ги пружиме рацете и нозете и да ги раздвижиме во толку див танц, за на нив, не може да се задржи, ништо што го поттикнува копнежот по осаменото патување!

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:45 pm

Дрвото на дрво се потпира,а човек на човека..

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:46 pm

Невозможно е да сме постојано среќни.
И кога сме навистина среќни, живееме во страв дека секој миг среќата може да исчезне.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:47 pm

Никој не му робува никому!
Самите ние доброволно го правиме сето тоа, дали заради навика, дали заради страв од осаменост.......
Секој сам ги знае своите причини, и секој сам го бира начинот на живеење!

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:48 pm

Сите ми велат дека сум променета, но всушност вистината е дека престанав да живеам како што ТИЕ сакаат.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:48 pm

Сите сакаат да го променат светот, но ниту еден не сака да се промени себеси. 

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:48 pm

Ослободи се од ограничувањата што си дозволил да ти ги наметнат другите. Ти си безграничен. Не постои нешто што не можеш да го направиш. Не постои тага во животот која не може да се промени во спротивното.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:50 pm

Колку добро и да зборува човек, кога многу зборува, секогаш на крај кажува некоја глупост

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:51 pm

Најдобро е некој целосно да го имаме,а ако тоа не е можно,тогаш подобро е целосно да го изгубиме.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:51 pm

Во срцево чувам нешто за тебе.Ангелите го викаат рај,ѓаволите пекол,а ние луѓето ЉУБОВ !

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:52 pm

Никогаш не вели никогаш, никогаш не вели засекогаш затоа што не знаеш што ќе биде некогаш.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:53 pm

Понекогаш е потребно повеќе храброст човек да го промени мислењето, отколку да му остане верен.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:53 pm

Животот е низа од лекции кои треба да се преживеат, за да бидат сфатени !

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:54 pm

Сите имаме некакви способности, само различно ги користиме.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:54 pm

Жената најчисто го гледа својот лик во очите на саканиот човек.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:55 pm

Не ја чекај следната шанса.
Оваа што ја имаш во рака е вистинската.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:55 pm

Животот вреди онолку колку што го цениме.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:56 pm

Воопшто не е тешко да се сакате себе, впрочем : Кој умее да ве сака повеќе од вие самите!?
ВИЕ СТЕ ПРЕКРАСНИ - СЕКОЈ ПАТ ИМАЈТЕ ГО ТОА НА УМ!!!!

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:56 pm

Колку и да сме тажни денес утре ќе се смееме. Колку и да е мал светов е добро место за живеење.Колку и да е тежок животот е УБАВ!!!‌

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:58 pm

Во детали животот е трагедија,но во целина е комедија!

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:58 pm

Нема совршени луѓе има такви кои не ги признават недостатоците.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:59 pm

Ако немаме брчки на лицето, значи не сме се смеeле доволно!

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:59 pm

Има еден пат кон Небото и на земјата овој пат се нарекува љубов!

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 10:59 pm

Идеален човек - има сила на машко и чувствителност на жена.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пон Окт 26, 2015 11:00 pm

Човекот кој е душевно богат, и во потполна осаменост одлично се забавува со сопствените мисли.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14735
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 11 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 11 of 21 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16 ... 21  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот