МУДРА МИСЛА

Страна 15 of 21 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 21  Next

Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 9:57 pm

Бакнежот е средба најубава на свет,мост на кој си идат душите во пресрет

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 9:58 pm

Само смртта е тајна којашто никогаш нема да биде откриена ...

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 9:59 pm

Ништо позначајно не може да направи таткото за своите деца,отколку да ја сака нивната мајка.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 9:59 pm

Единствено љубовта е тоа што не го добиваме толку колку што сакаме... но и единствено нешто што не го даваме доволно.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 11:13 pm

Господе чувај ме од пријателите,од непријателите сама ке си се чувам

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 11:13 pm

Карактерот е како мирисот,туѓиот ни смета а својот не го осеќаме ! 

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 11:15 pm

глупо е да се чувствуваш глупо заради некој глуп!!!!!!!!!!!

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 11:16 pm

Луѓето личат на пролетната трева:едни цветаат,други овенуваат

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 11:16 pm

Луѓето личат на пролетната трева:едни цветаат,други овенуваат

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 11:17 pm

Во секоја несреќа барајте зрно добрина. Темелно научете го овој принцип и тој ќе ви стане драгоцен штит со кој ќе се пробивате низ мрачните долини на животот низ кој ќе мора да поминете.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 11:18 pm

Звездите можете да ги видите и од дното на длабок бунар, иако тие некогаш не можат да се разјаснат ни од врвот на планината. Тоа што преку неволји сте го научиле за работите кои никогаш не би ги откриле ако се одело како што треба.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 11:23 pm

Во СЕ постои зрно добрина. Најдете го и одете понатаму кон успехот.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 11:27 pm

Колку и да си внимателен кон жената, никогаш не си претерал.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 11:27 pm

Oбеќaњата се евтини,а животот толку скап!

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 11:28 pm

Запомни сите со кои ќе се сретнеш и запознаеш,водат свои битки!

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 11:34 pm

 Кога една врата на среќата ќе се затвори, друга се отвора - но честопати толку долго гледаме во затворената врата, што не ја гледаме вратата што се отворила за нас. "

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 11:35 pm

Работите се менуваат, а исто и луѓето. 
Обидувајќи се да го заборавиш минатото, не значи дека си го прикрил. 
Ако го пуштиш нештото не значи дека си се откажал од него. 
Едноставно значи дека си продолжил понатаму и си прифатил дека некои работи и личности не ти биле судени!

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 11:57 pm

Ако бегаш од арно,ќе паднеш на зло.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 11:58 pm

Секогаш треба да си го одржуваш ветувањето. Сите препреки во животот се јавуваат само заради тоа што некој не го одржал ветувањето. 

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 11:59 pm

Живеј го секој ден како ПОСЛЕДЕН! можеби утре нема да дојде

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 11:59 pm

Ако сакаш жената да е ангел, пружи и рај! 

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Сре Ное 04, 2015 11:59 pm

Голема е силата на оној човек кој умее да премолчи и тогаш кога има право.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Чет Ное 05, 2015 12:06 am

Биди насмеана,подари насмевка-надевај се на насмевка.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Чет Ное 05, 2015 12:09 am

Додека му се жалеше на својот сопатник, таа му кажа дека не сакала кога некој друг ја повредувал... И после разговорот повторно таа го повреди него ... НЕ ГО ПРАВИ ОНА ШТО ДРУГИТЕ НЕ САКАШ ДА ТИ ГО ПРАВАТ!

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Чет Ное 05, 2015 12:14 am

Ако започнеме кавга меѓу минатото и сегашноста, ќе увидиме дека сме ја изгубиле иднината.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


верувај во владата ,со неа одиме кон светла иднина
osa
osa

Број на мислења : 14816
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 15 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 15 of 21 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 21  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот