МУДРА МИСЛА

Страна 17 of 21 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  Next

Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Гостин on Вто Мај 31, 2016 1:40 pm

4. „Подобро е да имаш пријател отколку да бидеш сам. Ако паднеш, пријателот ќе ти помогне да станеш. Но, ако паднеш без да имаш пријател во близина, тогаш навистина си во неволја.“

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Гостин on Вто Мај 31, 2016 1:40 pm

5. „Секоја паметна жена ја гради сопствената куќа, само глупавата жена ја урива со своите раце.“

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Гостин on Вто Мај 31, 2016 1:40 pm

6. „Мажот кој му ласка на соседот шири мрежа за неговите чекори.“

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Гостин on Вто Мај 31, 2016 1:40 pm

7. „Сфатив дека не постои ништо подобро за еден човек, отколку да ужива во својата работа, бидејќи истата е негова судбина.“

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Гостин on Вто Мај 31, 2016 1:41 pm

8. „Не постои човек кој има моќ над духот да го задржи духот, ниту пак има моќ над денот на смртта.“

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Гостин on Вто Мај 31, 2016 1:41 pm

9. „Реките течат во морето, но морето никогаш не е полно. Водата повторно се враќа во реките и тече повторно кон морето.“

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Гостин on Вто Мај 31, 2016 1:41 pm

10. „Кој бавно се разгневува подобар е од силниот, а кој владее со својот дух подобар е од оној кој поседува цел град.“

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Гостин on Вто Мај 31, 2016 1:41 pm

11. „На денот на благосостојба биди весел, но во денот на неволја размисли: и двете овие работи постојат за човекот да не открие што следи по него.“

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Гостин on Вто Мај 31, 2016 1:41 pm

12. „Златен прстен на свинска муцка е како убава жена без дискреција.“

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Гостин on Вто Мај 31, 2016 1:41 pm

13. „Прво ќе научите што е понизност, а дури потоа ќе ја искусите славата.“

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Гостин on Вто Мај 31, 2016 1:42 pm

14. „Мудроста е нешто основно, затоа барајте мудрост и додека ја барате, ќе научите да ги разбирате работите.“

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Гостин on Вто Мај 31, 2016 1:42 pm

15. „Гневот е суров, а бесот незадржлив, но кој може да издржи пред љубомората?“

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Гостин on Вто Мај 31, 2016 1:42 pm

16. „За секој кој се придружил на живите, има надеж.“

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Гостин on Вто Мај 31, 2016 1:42 pm

17. „Омразата покренува конфликти, но љубовта ги покрива сите гревови.“

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Гостин on Вто Мај 31, 2016 1:42 pm

18. „Дознав дека мудроста е подобра од глупоста, како што светлината е подобра од темнината. Глупоста ве остава во мракот. Но, мудар или глупав, сите на крајот ќе завршиме исто... сите ќе умреме и за кратко ќе бидеме заборавени.“

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Гостин on Вто Мај 31, 2016 1:42 pm

19. „Дури и во смеа срцето е тажно и на крајот на секоја радост има тежина.“

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Гостин on Вто Мај 31, 2016 1:42 pm

20. „Гордоста оди пред уништувањето, вообразеноста пред падот.“

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:33 pm

- Во тебе се кријат тројца. Првиот е каков што сакаш да биде. Вториот, каков што мислиш дека си. А третиот, каков си навистина. И единствено тој не го познаваш доволно добро.
Teo
Teo

Број на мислења : 4467
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:33 pm

- Во секој од нас живее чудно слепило. Сè гледаме, освен самите себе.
Teo
Teo

Број на мислења : 4467
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:33 pm

- Кога барате совет, размислете за можноста на неговото прифаќање.
Teo
Teo

Број на мислења : 4467
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:33 pm

- Мудриот човек не кажува сè што мисли, но затоа мисли сè што кажува.
Teo
Teo

Број на мислења : 4467
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:33 pm

- Совет бараме тогаш кога го знаеме решението, но тоа не ни се допаѓа.
Teo
Teo

Број на мислења : 4467
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:33 pm

- Кога некој е вреден слуга, жалосно би било да стане господар.
Teo
Teo

Број на мислења : 4467
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:34 pm

- Ништо не може да ја замени упорноста. Ниту талентот, ниту генијалноста, ниту образованието. Упорноста и одлучноста се моќ.
Teo
Teo

Број на мислења : 4467
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:34 pm

- Постојат само две бесконечни работи на светот - вселената и човечката глупавост... Но, за вселената и не сум баш сигурен.
Teo
Teo

Број на мислења : 4467
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 17 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 17 of 21 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот