МУДРА МИСЛА

Страна 19 of 21 Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21  Next

Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:41 pm

„Само можете да мислите дека можете целосно да се контролирате себе. А, само пријателите можат да ви го кажат тоа што самите не можете да го видите.“

_________________
NE GO BOJKOTIRAM TRENDAFIL NITU REFERENDUMOT
avatar
Teo

Број на мислења : 3574
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:41 pm

„Здравиот човек не ги мачи другите околу себе. Оние кои се мачени, во принцип, се претвораат во мачители.“

_________________
NE GO BOJKOTIRAM TRENDAFIL NITU REFERENDUMOT
avatar
Teo

Број на мислења : 3574
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:42 pm

„Тажна е вистината дека човечкиот живот претставува склоп на контрадикторности – ден и ноќ, раѓање и смрт, среќа и несреќа, добро и зло.“

_________________
NE GO BOJKOTIRAM TRENDAFIL NITU REFERENDUMOT
avatar
Teo

Број на мислења : 3574
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:42 pm

„Нашата личност е дел од светот кој нè опкружува, а неговата тајна е безгранична.“

_________________
NE GO BOJKOTIRAM TRENDAFIL NITU REFERENDUMOT
avatar
Teo

Број на мислења : 3574
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:42 pm

„Осаменоста не се одликува со отсутност на други луѓе покрај вас, туку со неможност да разговарате со другите луѓе за тоа што навистина ви значи во животот.“

_________________
NE GO BOJKOTIRAM TRENDAFIL NITU REFERENDUMOT
avatar
Teo

Број на мислења : 3574
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:42 pm

Можеби ќе живеете долг или краток живот – никој не знае. Сепак, внимавајте на вашето здравје дури и во младоста.

_________________
NE GO BOJKOTIRAM TRENDAFIL NITU REFERENDUMOT
avatar
Teo

Број на мислења : 3574
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:43 pm

Пријател е оној кој ќе дојде да ви помогне дури и ако го побарате во 2 часот по полноќ. Другите ви се само познаници.

_________________
NE GO BOJKOTIRAM TRENDAFIL NITU REFERENDUMOT
avatar
Teo

Број на мислења : 3574
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:43 pm

Нема да забележите како вашите деца пораснале. Затоа, поминувајте колку што можете повеќе време со нив.

_________________
NE GO BOJKOTIRAM TRENDAFIL NITU REFERENDUMOT
avatar
Teo

Број на мислења : 3574
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:43 pm

Најважна личност во вашиот живот е личноста која се согласила да го сподели животот со вас. Гледајте на тоа баш на овој начин.

_________________
NE GO BOJKOTIRAM TRENDAFIL NITU REFERENDUMOT
avatar
Teo

Број на мислења : 3574
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:43 pm

Никој на крајот од животот, не се пожалил дека малку работел. Бидете вредни, но никогаш не ја ставајте работата пред семејството, пријателите и на крајот на краиштата пред самите себе!

_________________
NE GO BOJKOTIRAM TRENDAFIL NITU REFERENDUMOT
avatar
Teo

Број на мислења : 3574
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:43 pm

Ако сте уморни од животот, едноставно застанете и размислете за сегашноста, обидете се да уживате во тоа што е убаво и што ви е навистина важно. Длабоко издишете и опуштете се. Не заборавајте, ништо не е вечно.

_________________
NE GO BOJKOTIRAM TRENDAFIL NITU REFERENDUMOT
avatar
Teo

Број на мислења : 3574
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:43 pm

Имаме само еден живот. Не дозволувајте да се разбудите еден ден, имајќи го на ум фактот дека сте наполниле 60 години, а не сте го оствариле она за кое сте сонувале цел живот.

_________________
NE GO BOJKOTIRAM TRENDAFIL NITU REFERENDUMOT
avatar
Teo

Број на мислења : 3574
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:44 pm

Можеби ова не е баш најпаметниот совет, но сепак: мијте ги редовно забите и водете сметка за нив, бидејќи може да ви направат навистина сериозни проблеми.

_________________
NE GO BOJKOTIRAM TRENDAFIL NITU REFERENDUMOT
avatar
Teo

Број на мислења : 3574
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:44 pm

Не ги следете сите совети на луѓето околу вас, како да се тоа 10-те божји заповеди. Барајте совет од луѓето кои навистина ги цените, но сепак убаво размислете за сè она што ќе ви кажат, и на крајот донесете СОПСТВЕНА одлука.

_________________
NE GO BOJKOTIRAM TRENDAFIL NITU REFERENDUMOT
avatar
Teo

Број на мислења : 3574
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:44 pm

Предмети – тоа се само предмети. Не се врзувајте за материјални нешта, врзете се за време и настани.

_________________
NE GO BOJKOTIRAM TRENDAFIL NITU REFERENDUMOT
avatar
Teo

Број на мислења : 3574
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:44 pm

Повредите кои сте ги добиле денес, ќе ве следат и во староста... Дури и ако мислите дека целосно сте ги излечиле. ВЕРУВАЈТЕ!

_________________
NE GO BOJKOTIRAM TRENDAFIL NITU REFERENDUMOT
avatar
Teo

Број на мислења : 3574
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:44 pm

Ценете го секој момент и секој детаљ. Во младоста сите сакаат сè одеднаш и веднаш, но зошто не се обидите да ги цените ситниците. Наместо да пишувате порака, јавете се и разговарајте, гушнете ја мајка ви без никаква причина, вдишете со полни гради и уживајте во сè она кое животот ви го нуди.

_________________
NE GO BOJKOTIRAM TRENDAFIL NITU REFERENDUMOT
avatar
Teo

Број на мислења : 3574
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:44 pm

Плаќајте ги своите сметки и држете се настрана од долгови.

_________________
NE GO BOJKOTIRAM TRENDAFIL NITU REFERENDUMOT
avatar
Teo

Број на мислења : 3574
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:45 pm

Љубомората ги уништува сите односи. Имајте доверба во личноста до вас. Ако не верувате во неа, во кого друг би верувале?

_________________
NE GO BOJKOTIRAM TRENDAFIL NITU REFERENDUMOT
avatar
Teo

Број на мислења : 3574
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:45 pm

Ако имате некој неостварен сон, мора барем да се обидете да се приближите кон негово остварување. Бидејќи, како поминуваат годините, тој ќе ви изгледа сè понеостварлив.


_________________
NE GO BOJKOTIRAM TRENDAFIL NITU REFERENDUMOT
avatar
Teo

Број на мислења : 3574
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by luxor on Вто Дек 06, 2016 9:40 pm

„Ако можете да го сонувате, можете и да го направите.“ – Волт Дизни

_________________
ГЛАСАМ ЗА И ГИ БОЈКОТИРАМ #БОЈКОТИРАМ
avatar
luxor

Број на мислења : 3637
Join date : 2016-10-02

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by luxor on Вто Дек 06, 2016 9:40 pm

„Не мора да ги видите сите скалила за да го направите првиот чекор.“ – Мартин Лутер Кинг Јуниор

_________________
ГЛАСАМ ЗА И ГИ БОЈКОТИРАМ #БОЈКОТИРАМ
avatar
luxor

Број на мислења : 3637
Join date : 2016-10-02

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by luxor on Вто Дек 06, 2016 9:41 pm

„Променете го животот денес. Не коцкајте се со иднината, дејствувајте денес, без одложување.“ – Симон де Бовоар

_________________
ГЛАСАМ ЗА И ГИ БОЈКОТИРАМ #БОЈКОТИРАМ
avatar
luxor

Број на мислења : 3637
Join date : 2016-10-02

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by luxor on Вто Дек 06, 2016 9:41 pm

„Верувајте дека можете и веќе сте на половина пат до успехот.“ – Теодор Рузвелт

_________________
ГЛАСАМ ЗА И ГИ БОЈКОТИРАМ #БОЈКОТИРАМ
avatar
luxor

Број на мислења : 3637
Join date : 2016-10-02

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by luxor on Вто Дек 06, 2016 9:41 pm

„Најчестиот начин на кој луѓето се откажуваат од нивната моќ е размислувањето дека немаат никаква моќ.“ – Алис Вокер

_________________
ГЛАСАМ ЗА И ГИ БОЈКОТИРАМ #БОЈКОТИРАМ
avatar
luxor

Број на мислења : 3637
Join date : 2016-10-02

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 19 of 21 Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот