DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Страна 1 of 2 1, 2  Next

Go down

DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:06 pm

8 причини зошто секое дете треба да расте со миленик

Психолозите сметаат дека грижата околу животните го смирува човекот, но и го прави посреќен.Домашните миленици секако се голема обврска, но ако детето биде тука да ви помага околу грижата, таа може дасе претвори во забава.

Покрај тоа, постојат најмалку 8 животни лекции кои може да ги научи и усоврши заедно со своето куче или маче:

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:07 pm

1. Одговорност

Децата кои имаат домашни миленици уште од мали нозе развиваат чувство за одговорност. Милениците имаат потреба од редовно шетање, храна, игра, посебна хигиена и токму детето стекнува навика да се грижи за да ги задоволи потребите на животинчето. Милениците го учат детето да се еманципира и да сочувствува со другите, но и да води грижа за себе. Вие како родители, треба на вистински начин да му ја пренесете љубовта кон животните и да го учите како правилно да се грижи за нив.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:07 pm

2. Самодоверба

Освен што стекнува одговорност, детето ја зголемува и својата самодоверба токму со чувањето на домашниот миленик. Кога децата се успешни во работата околу домашниот миленик тие стануваат горди на себе и нивната самодоверба расте.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:08 pm

3. Помала склоност кон алергиите и астмата

Многу научни истражувања докажале дека децата кои се растени со домашен миленик имаат помала склоност кон алергии и астма. Кога децата се во допир со животните и нивните влакна, имунолошкиот систем се зајакнува и шансите за појава на алергии двојно се намалуваат, за разлика од другите деца кои не растеле со миленици.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:08 pm

4. Вежба и игра

Домашните миленици, а особено кучињата имаат потреба од редовни прошетки. Доколку вашето дете е поголемо и може само да го шета кучето, тоа е уше една предност. Шетајќи го домашниот миленик детето трча, вежба и дише свеж воздух, а помалку време ќе поминува пред компјутерот.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:08 pm

5. Смиреност

Кога детето ќе биде луто, разочарано или тажно тоа ќе си игра со домашниот миленик, кој пак веднаш расположува. Милениците во себе имаат некоја магична утеха и нивната љубов е безусловна.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:08 pm

6. Ослободување од стрес

Освен што не смируваат, милениците ни помагаат да се опуштиме. Кучињата имаат посебна улога во едно семејство, а кога децата ги галат во нив се создава чувство на сигурност.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:09 pm

7. Подобрување на читањето

Детето повеќе ќе сака да му чита на домашниот миленик, отколку на возрасните кои цело време го поправаат во зборовите. Преку игра, детето ќе научи да чита, а миленикот стрпливо ќе седи со него и ќе го слуша.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:09 pm

8. Дисциплина

Кога расте заедно со домашен миленик детето учи за дисциплина. Ако има куче, треба да го научи како да слуша. Научните истражувања докажале дека учејќи го кучето, детето учи што е дисциплина и на тој начин подобро се развива.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:19 pm
Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:20 pm

Докази зошто децата да растат со домашно милениче

Децата сакаат животни! Врската која се формира меѓу детето и домашното милениче претставува голем фактор за правилното емоционално развивање на детето. Овие фотографии зборуваат многу повеќе од лекција во учебник за детска психологија

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:21 pm


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:21 pm


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:21 pm


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:21 pm


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:21 pm


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:22 pm


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:22 pm


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:22 pm


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:22 pm


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:22 pm


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:22 pm


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:22 pm


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:23 pm


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Гостин on Чет Дек 17, 2015 10:23 pm


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: DECATA I DOMASHNITE MILENICI

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 1 of 2 1, 2  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот