Се очекува изборот на Мицотакис - син на бившиот грчки премиер и поранешен лидер на Нова Демократија, Константинос Мицотакис, да направи притисок врз четириесет и едногодишниот Алексис Ципрас, пред клучното гласање во парламентот во врска со пензиските реформи