ЕВОЛУЦИЈА

Go down

ЕВОЛУЦИЈА

Пишување by Гостин on Саб Апр 23, 2016 9:42 am

Погледнете како би изгледале луѓето кога би еволуирале од различни животни

Уште во основно училиште на час по биологија се имаме запознаено со Дарвиновата теорија за еволуцијата според која луѓето потекнуваат од мајмуни. Но, покрај сличности со мајмуните, луѓето имаат тенденција да наоѓаат сличности на изгледот на луѓето со изгледот на други различни животни.


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: ЕВОЛУЦИЈА

Пишување by Гостин on Саб Апр 23, 2016 9:42 am

Францускиот сликар, теоретичар и филозоф Чарлс Ле Брун покажал голем интерес за науката за физиономијата, односно науката која ја проучува врската помеѓу цртите на лицето и карактерот. Во неговото дело „Трактат за изразот на лицето“, Ле Брун насликал неверојатни слики кои покажуваат како луѓето би изгледале кога би еволуирале од различни животни. Резултатите од оваа имагинација на сликарот се прилично бизарни, но вреди да се погледнат.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: ЕВОЛУЦИЈА

Пишување by Гостин on Саб Апр 23, 2016 9:42 am


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: ЕВОЛУЦИЈА

Пишување by Гостин on Саб Апр 23, 2016 9:43 am


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: ЕВОЛУЦИЈА

Пишување by Гостин on Саб Апр 23, 2016 9:43 am


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: ЕВОЛУЦИЈА

Пишување by Гостин on Саб Апр 23, 2016 9:43 am


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: ЕВОЛУЦИЈА

Пишување by Гостин on Саб Апр 23, 2016 9:43 am


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: ЕВОЛУЦИЈА

Пишување by Гостин on Саб Апр 23, 2016 9:44 am


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: ЕВОЛУЦИЈА

Пишување by Гостин on Саб Апр 23, 2016 9:44 am


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: ЕВОЛУЦИЈА

Пишување by Гостин on Саб Апр 23, 2016 9:44 am


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: ЕВОЛУЦИЈА

Пишување by Гостин on Саб Апр 23, 2016 9:44 am


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: ЕВОЛУЦИЈА

Пишување by Гостин on Саб Апр 23, 2016 9:44 am


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: ЕВОЛУЦИЈА

Пишување by Гостин on Саб Апр 23, 2016 9:45 am


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Re: ЕВОЛУЦИЈА

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот