Кандирано
Страна 1 of 1
Кандирано
Домашни кандирани вишни (без варење)
Прво вишните ги миеме, па им ги одстрануваме дршките и семките.
Ги ставаме во едно тенџере и ги посипуваме со лимонтус и шеќер.
Така нека стојат три дена, со повремено промешување, на темно и ладно место.
После третиот ден ги ставаме вишните во цедалка да им истечи сокот, ги собираме во чист сад, а сокот од тенџерето го собираме во шише.
Ќе добиете 1 литар течност, сок и 1 тегла кандирани вишни.
http://moirecepti.mk/post/%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%88%d0%bd%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d0%b2%d0%b8%d1%88%d0%bd%d0%b8
Прво вишните ги миеме, па им ги одстрануваме дршките и семките.
Ги ставаме во едно тенџере и ги посипуваме со лимонтус и шеќер.
Така нека стојат три дена, со повремено промешување, на темно и ладно место.
После третиот ден ги ставаме вишните во цедалка да им истечи сокот, ги собираме во чист сад, а сокот од тенџерето го собираме во шише.
Ќе добиете 1 литар течност, сок и 1 тегла кандирани вишни.
http://moirecepti.mk/post/%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%88%d0%bd%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d0%b2%d0%b8%d1%88%d0%bd%d0%b8
Гостин- Гостин
Страна 1 of 1
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот
|
|