MANIPULACII

Страна 1 of 2 1, 2  Next

Go down

MANIPULACII Empty MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:17 am

MANIPULACII 2mq45lx
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:17 am

MANIPULACII 27wrq6a
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:18 am

MANIPULACII 295tngi
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:18 am

MANIPULACII Dos7ra
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:19 am

MANIPULACII 8wjz92
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:19 am

MANIPULACII Qz2ihu
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:20 am

MANIPULACII 2hh4280
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:20 am

MANIPULACII 2n7e92v
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:21 am

MANIPULACII Mkuoau
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:21 am

MANIPULACII Fzaptf
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:22 am

MANIPULACII 2u9l3kz
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:22 am

MANIPULACII 206yfly
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:41 am

10 психолошки трикови за манипулирање на околните


Постојат многу начини да ги натерате луѓето да го прават она што го сакате, без тие дури и да разберат дека сте ги убедиле. Без разлика дали сакате да ве сакаат, да се согласуваат со вас, или да купат некој ваш производ или услуга, користете ги овие 10 трикови за да се чувствувате посилни во секојдневната комуникација.
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:42 am

1. Користете „примамлива“ алтернатива за да ги натерате клиентите да ги купуваат вашите производи.

Ако сретнете потешкотии со продажбата на поскапиот од два производи, додадете трета опција, чија цел е само да ги натера овој поскап производ да изгледа попривлечно. Мамката треба да биде со иста цена како поскапата алтернатива, но да е помалку ефикасна.
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:42 am

2. Изберете понеформални околности, за вашиот соговорникот да биде помалку егоистичен

Кога претстои да преговарате со некого, уверете го средбата да се одржи во кафуле, наместо во конференциска сала – така соговорникот ќе биде помалку агресивен. Луѓето обично се однесуваат поегоистично, кога околу себе гледаат предмети поврзани со работата, отколку кога се во неутрална средина.
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:43 am

3. Помогнете на некого во постигнувањето на неговите цели, за да го натерате да ви направи услуга

Дајте му на човек нешто од што има потреба, за да се чувствува принуден да ви возврати. Кога ќе ви се заблагодари за помошта, кажете: „Се разбира, сепак за тоа се пријателите / партнерите“.
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:43 am

4. Имитирајте го говорот на телото на соговорникот за да ги освоите неговите симпатии

Деликатно имитирајте го држењето и говорот на човекот спроти вас, за да го натерате да ве засака Тој најверојатно нема ни да забележи.
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:43 am

5. Зборувајте брзо за да го натерате соговорникот да се согласи со вас

Кога некој изразува несогласување со вас, зборувајте побрзо – така оној спроти вас нема да има време да го асимилира кажаното од вас. Ако пак сте на исто мислење, зборувајте полека, за да има можност да ја процени вашата порака.
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:43 am

6. Збунете ги луѓето за да ги натерате да се усогласат со вашето барање

Наместо да му велите на потенцијалниот клиент дека продавате 8 карти за 1.200 денари, кажете му дека за 20 евра ќе добие 8 карти, „што е игра на помали бројки“. Така ќе го натерате да се замисли на помалата бројка, а тој ќе ја прифати цената како поволна.
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:44 am

7. Барајте услуга од некого кога е уморен, за да го убедите да ви помогне

Молете ги луѓето за помош кога се исцрпени – тогаш тие немаат ментална енергија да го ставаат под прашање вашето барање.
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:44 am

8. Користете именки наместо глаголи, за да ги натерате околните да го променат своето однесување

Употребата на именки го засилува вашиот идентитет како член на одредена група и си игра со потребата од чувство на припадност на луѓето. Прашајте „Колку е важно за вас да бидете гласач?“ наместо „Колку е важно за вас да гласате?“
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:44 am

9. Заплашувајте ги околните за да го добиете од нив она што го сакате

Луѓето кои доживеале тревога, а потоа олеснување, обично потоа реагираат позитивно на молби. Причината е дека нивниот когнитивен ресурс е зафатен со рефлексии за потенцијалната опасност со која се соочуваат.
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 10:44 am

10. Концентрирајте се на придобивките кои соговорникот може да ги извлече од договорот, наместо на загубите

Кога преговарате, потцртајте пред соговорникот што му претстои да добие, ако се согласи со вашата понуда. На пример, ако се обидувате да го продаде својот автомобил, кажете „Ќе ти ја дадам колата за 2.000 евра“, наместо „Сакам 2.000 евра за колата“.
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 11:05 am

Како да препознаете кога некој ве манипулира

Никогаш не можете да бидете сигурни кои се намерите на луѓето околу вас. Често се случува да бидете разочарани токму од оние луѓе кому му сте верувале.

Овие неколку совети ќе ви помогнат да препознаете кога некој манипулира со вас
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Teo on Пон Дек 19, 2016 11:05 am

Вечни негативци

Ако некоја личност постојано зборува негативно за други луѓе и шири дезинформации, голема е веројатноста дека е манипулатор. Ако забележите дека некој баш пријател, колега, бизнис партнер постојано ги преиспитува способностите и карактерот на останатите, најверојатно истото ви го прави и вам зад грб.
Teo
Teo

Број на мислења : 4184
Join date : 2016-11-25

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

MANIPULACII Empty Re: MANIPULACII

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 1 of 2 1, 2  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот