НАРОДНИ ЛЕКОВИ
Страна 1 of 1
НАРОДНИ ЛЕКОВИ
Народни лекови за чир на желудникот и хеликобактер пилори
- Лекување со ленено семе, кефир, алое, овес...
- Лекување со ленено семе, кефир, алое, овес...
Гостин- Гостин
Re: НАРОДНИ ЛЕКОВИ
ЛЕКУВАЊЕ СО БЕЛКА ОД ЈАЈЦЕ
Заматете една белка од јајце со 1 лажица шеќер во прав и додајте 1 лажица маслиново масло. Една лажица од оваа мешавина треба да се испие наутро на гладно и да не се јаде ништо следните час и половина.
Заматете една белка од јајце со 1 лажица шеќер во прав и додајте 1 лажица маслиново масло. Една лажица од оваа мешавина треба да се испие наутро на гладно и да не се јаде ништо следните час и половина.
Гостин- Гостин
Re: НАРОДНИ ЛЕКОВИ
ЛЕКУВАЊЕ СО КЕФИР
Секој ден навечер пред спиење треба да испие една чаша кефир во која сте додале една лажица маслиново масло. Оваа мешавина е исто така добра за лекување чир на желудникот. Терапијата трае 1,5-2 месеци.
Секој ден навечер пред спиење треба да испие една чаша кефир во која сте додале една лажица маслиново масло. Оваа мешавина е исто така добра за лекување чир на желудникот. Терапијата трае 1,5-2 месеци.
Гостин- Гостин
Re: НАРОДНИ ЛЕКОВИ
ЛЕКУВАЊЕ СО ЛЕНЕНО СЕМЕ
Во тегла ставете две лажици ленено семе. Прелијте го лененото семе со два филџани врела вода. Теглата добро затворете ја и оставете да преноќи. Наутро процедете и пијте на празен желудник, 30 минути пред оброк по половина филџан од оваа течност.
Во тегла ставете две лажици ленено семе. Прелијте го лененото семе со два филџани врела вода. Теглата добро затворете ја и оставете да преноќи. Наутро процедете и пијте на празен желудник, 30 минути пред оброк по половина филџан од оваа течност.
Гостин- Гостин
Re: НАРОДНИ ЛЕКОВИ
ЛЕКУВАЊЕ СО ЖАЛФИЈА И ТЕГАВЕЦ
По една лажица од двете билки се прелива со две чаши врела вода. Се остава поклопено 2-3 часа, па се процедува. Првите 10 дена се пие еднаш дневно по половина чаша пред оброк, а потоа се пие трипати дневно по половина чаша, пред оброк.
По една лажица од двете билки се прелива со две чаши врела вода. Се остава поклопено 2-3 часа, па се процедува. Првите 10 дена се пие еднаш дневно по половина чаша пред оброк, а потоа се пие трипати дневно по половина чаша, пред оброк.
Гостин- Гостин
Re: НАРОДНИ ЛЕКОВИ
ЛЕКУВАЊЕ СО АЈДУЧКА ТРЕВА
Една лажица ајдучка трева се прелива со една чаша врела вода. Се пие по половина чаша од овој топол чај наутро, на празен стомак, во текот на 4-5 недели.
Една лажица ајдучка трева се прелива со една чаша врела вода. Се пие по половина чаша од овој топол чај наутро, на празен стомак, во текот на 4-5 недели.
Гостин- Гостин
Re: НАРОДНИ ЛЕКОВИ
ЛЕКУВАЊЕ СО ЛИПОВ МЕД
Една лажица липов мед се раствора во чаша млака вода. Се пие половина час пред оброк, 3-4 пати дневно.
Една лажица липов мед се раствора во чаша млака вода. Се пие половина час пред оброк, 3-4 пати дневно.
Гостин- Гостин
Re: НАРОДНИ ЛЕКОВИ
ЛЕКУВАЊЕ СО ЧАЈ ОД ОВЕС
Измијте го овесот. Одвечер ставете една чаша овес во емајлиран сад и прелијте го со 1 литар топла вода. Оставете да отстои поклопено 10 часа. Наутро провријте го на умерена температура околу 30 минути, па оставете да отстои уште 12 часа. Процедете и додадете вода за да се добие 1 литар течност. Терапијата трае еден месец, а се пие по половина чаша, 30 минути пред оброк, 3-4 пати дневно.
Измијте го овесот. Одвечер ставете една чаша овес во емајлиран сад и прелијте го со 1 литар топла вода. Оставете да отстои поклопено 10 часа. Наутро провријте го на умерена температура околу 30 минути, па оставете да отстои уште 12 часа. Процедете и додадете вода за да се добие 1 литар течност. Терапијата трае еден месец, а се пие по половина чаша, 30 минути пред оброк, 3-4 пати дневно.
Гостин- Гостин
Re: НАРОДНИ ЛЕКОВИ
ЛЕКУВАЊЕ СО АЛОЕ
Јадете листови од алое со должина од 4-5 см, двапати дневно на гладно, 20 минути пред јадење. Листот исчистете го од боцките, измијте го и џвакајте го долго во устата се додека не останат само влакната, кои можете да ги фрлите. Терапијата трае 3 месеци по што се прави пауза од 1 месец, па доколу болеста не е излекувана, се продолжува уште еднаш.
Јадете листови од алое со должина од 4-5 см, двапати дневно на гладно, 20 минути пред јадење. Листот исчистете го од боцките, измијте го и џвакајте го долго во устата се додека не останат само влакната, кои можете да ги фрлите. Терапијата трае 3 месеци по што се прави пауза од 1 месец, па доколу болеста не е излекувана, се продолжува уште еднаш.
Гостин- Гостин
Re: НАРОДНИ ЛЕКОВИ
ЛЕКУВАЊЕ СО СОКОВИ ОД ЗЕЛЕНЧУК
Секојдневно треба да се пие свежо исцеден сок од морков, зелка и компир, наутро пред појадок. Терапијата трае една недела, по што се прави пауза од една недела.
Се вари компир со лушпа без додавање сол. Од течноста се пие по една чаша, трипати дневно. Оваа вода го чисти организмот и може да се пие подолго време.
http://nmd.mk/selectedarticle.aspx?cid=7973&scID=2133&l=63#cpage=3
Секојдневно треба да се пие свежо исцеден сок од морков, зелка и компир, наутро пред појадок. Терапијата трае една недела, по што се прави пауза од една недела.
Се вари компир со лушпа без додавање сол. Од течноста се пие по една чаша, трипати дневно. Оваа вода го чисти организмот и може да се пие подолго време.
http://nmd.mk/selectedarticle.aspx?cid=7973&scID=2133&l=63#cpage=3
Гостин- Гостин
Re: НАРОДНИ ЛЕКОВИ
ИЗЕДЕТЕ 6 ЧЕШНИЊА ПЕЧЕН ЛУК И ГЛЕДАЈТЕ ШТО СЕ СЛУЧУВА ВО ВАШЕТО ТЕЛО ВО РОК ОД 24 ЧАСА
Гостин- Гостин
Re: НАРОДНИ ЛЕКОВИ
Кога јадете лук, неговата моќ е толку силна што дури и после 24 часа нашето тело реагира на оваа моќна храна, во диетите за слабеење, или како природен лек припремен за лечење на одредени болести.
Што се случува во вашето тело кога јадете печен лук?
1 час: Во првиот час лукот се вари во желудникот и станува храна за телото.
2- 4 часа: Помага во борба против слободните радикали и постоечките клетки на рак во нашето тело.
4- 6 часа: Метаболизмот на организмот започнува да ја гледа предноста од лукот и го активира процесот за отстранување на вишокот на течност, како и да ги топи складираните масти во организмот.
6-7 часа: Анти-бактериските својства на лукот, по патувањето низ крвотокот, започнува да ја врши функцијата против бактериите во организмот.
6-10 часа: Во овој период хранливите материи веќе ја одиграа улогата во клетките, лукот штити од оксидација.
10-24 часа: Откако се свари (во првиот час), лукот во вашето тело го започнува процесот на длабинско чистење, вклучувајќи ги следните процеси:
регулација на нивото на холестерол;
чистење на артериите и го заштитува организмот од срцеви проблеми;
го намалува и подобрува нивото на крвниот притисок;
ја зголемува природната заштита на организмот и го зголемува имунитетот;
во процесот на чистење, лукот помага во отстранување на тешките метали од вашето тело;
помага за подобрување на цврстината на коските;
лукот помага да се отстрани уморот, поради неговата големата нутритивна содржина;
ги подобрува атлетските способности;
помага за долговечноста на клетките.
http://popara.mk/2016/zhivot/zdravje/izedete-6-cheshninja-pechen-luk-i-gledajte-shto-se-sluchuva-vo-vasheto-telo-vo-rok-od-24-chasa/
Што се случува во вашето тело кога јадете печен лук?
1 час: Во првиот час лукот се вари во желудникот и станува храна за телото.
2- 4 часа: Помага во борба против слободните радикали и постоечките клетки на рак во нашето тело.
4- 6 часа: Метаболизмот на организмот започнува да ја гледа предноста од лукот и го активира процесот за отстранување на вишокот на течност, како и да ги топи складираните масти во организмот.
6-7 часа: Анти-бактериските својства на лукот, по патувањето низ крвотокот, започнува да ја врши функцијата против бактериите во организмот.
6-10 часа: Во овој период хранливите материи веќе ја одиграа улогата во клетките, лукот штити од оксидација.
10-24 часа: Откако се свари (во првиот час), лукот во вашето тело го започнува процесот на длабинско чистење, вклучувајќи ги следните процеси:
регулација на нивото на холестерол;
чистење на артериите и го заштитува организмот од срцеви проблеми;
го намалува и подобрува нивото на крвниот притисок;
ја зголемува природната заштита на организмот и го зголемува имунитетот;
во процесот на чистење, лукот помага во отстранување на тешките метали од вашето тело;
помага за подобрување на цврстината на коските;
лукот помага да се отстрани уморот, поради неговата големата нутритивна содржина;
ги подобрува атлетските способности;
помага за долговечноста на клетките.
http://popara.mk/2016/zhivot/zdravje/izedete-6-cheshninja-pechen-luk-i-gledajte-shto-se-sluchuva-vo-vasheto-telo-vo-rok-od-24-chasa/
Гостин- Гостин
Страна 1 of 1
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот
|
|