Србомански митови и легенди

Страна 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 9:11 pm

Да земиме Кочо Рацин. Чоекот има пишувано на книжевен српско-хрватски има пишувано на книжевен бугарски но основната си творба пишува на велешки диjалект коj што е многу блиозок до современата книжевна норма во РМ. Самиот има пишувано дека е Македонец,
Ама еве Коста Црнушанов шо пишува за него дека кажал:
"Ние сме си българи и името „македонец“ е удобно прикритие за борба в днешните условия на сръбски терор."
Еве ова е од 30 сетите години. Ама има пишано од собствена рака дека се осекJaва Македонец.Немам проблем со тоа.
Така да jа немам проблем да признаем фактите една ракета или лети или не лети не може ем да лети ем да не лети.Кога другата страна ке признае фактите а нема да бара подолга историJа или некаква друга историJа по политички или по причини на гордост?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 9:20 pm

Ова се види дека е риторичко прашанJе после лаjната каде ги изсра ГруJо со антиката кога ке се признаат вакви прости факти? Вие сте нешто како Северна кореJа во однос на историJата. Има едни глупости за внатрешна потреба кои секоj надвор се чуди ако воопшто некогаш се занимава со вас како може да му паднат воопште на памет на некоj. Сопствениот ви бивш премиер сега коруъмпиран некорумпиран тврди дека сте учеле глупости по Jугославско време. тие глупости не се мрднати на милиметар туку само се прибавени и античките лаjна.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 9:27 pm

Еве кажано од човек коJ сум 90% сигурен дека е етнички Македонец и посакува само наjдоброто на РМ и даже не сака да се менува името.не 100%- 15000% е во право. ама чоновски со ова Jугославско образование шо да си мисли?Сбори глупостиSmile Ама не се глупости.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Kalinda on Пон Фед 20, 2017 9:44 pm

Ти пак секаде го
пикаш носот .
Навистина ти се
восхитувам,.
Kalinda
Kalinda

Број на мислења : 486
Join date : 2015-02-28

Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 9:46 pm

Каj вас има чисто цигански, криминални истории, Примерно внукот на димитар Талев ке ви суди во Страсбург дека книгите на дедо му не само нелегално се издадени каJ вас без да се платени никакви авторски права туку и се е извртено- каде пише Бугарин е сменето на Македонец.Е па какви односи ке градиме на ваква база?
Jа занм дека и каj  нас има проблеми. знам дека "Македонско девоJче " не е бугарска песна а авторска и после 1945 и неjзиниот автор не е етнички бугарин.За мене тоа не е никаков проблем да Jа признам таа вистина.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 10:15 pm

Ама не знам не вие туку политичарите и така нарекуваната елита како ги мисли тие работи? Не можат да разберат дека тие глупости за внатрешна потреба не држат вода надвор. Ако бевте како Северна кореJа и ви не требаше никакви односи со никоj па нема проблеми ама еве сеа има проблеми и тие не се сите каJ другите. Знам идиотската теориJа за четирите волци ама од наша страна немате волк туку маJка коJа поради сопствена глупост и надворешни фактори си го изгубила засекогаш детето.Но ова веке  туго дете се држи како да не е родено од неа ами она му е некаква сосема туга па даже и неприJателска жена и сака како другите д го убие. Се прашате зошто Слобо не  отвори воjна и каj вас? Си мислите немаше да има подршка на 60% од лугето? Еве зошто JНА се изниза како крадец па даже си го зема и оружието, а овоj таму не помним глигоров или некоj друг "се пазарел" да му остават некаква опрема. И оружието штеа да остават. Еве зошто:

Слобо не беше глуп он веруваше дека НАТО нема да се намеша и ке му помогне русиJа.Но никогаш не би посмеJал да направи воJna kaj вас. Ама тоJ Глигоров ли беше не го знам беше со Jугословенско образование, веруваше во  српската огромна мок и не смеа да им каже да остават оружието па да одат каJ маJка си во ШумадиJа. 100% сум сигурен дека оружието  би си било каj вас дури до 2001:)

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 10:31 pm

Да ова се факти сакал да прави соJуз со Мицотакис да му помогне од Jуг. Гркот го отебал и со право ГрциJа зема наJголемиот и убав дел од МакедониJa и слобо по никоJ начин не би отворил воJна сам како си имаше проблеми таму со бошнJаци хрвати и т.н и со нас.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 10:34 pm

Може да се сомневате колку што си сакате ама а беше пукнала пушка каj скопие и со подршка на поеке од 90% од народот штевме да помагаме не да ве окупираме.Сега благодарение на малоумната ви политика од тогаш до сега тешко ова ке се случи.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 10:35 pm

А и речиси веке немаме армиJаSmile

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 10:54 pm

Kalinda напиша:Ти пак секаде го
пикаш носот .
Навистина ти се
восхитувам,.
Знам каj жените тешко минуват логика и факти они терат на чувства и емоции, не сакам да си имам работа со македонка една дома ми стига па даже понекогаш ми иде и поекеSmile

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 11:06 pm

Инаку Луксор не ми отговори. Ама заеднички jaзик има на здрави темели. Не на замитанJе проблеми под тепих.Еве и французите и германците се разбраа ама германците не тврдеа ние бевме на круиз каj Париз. Еве сега со грците немаме особени проблеми дури не претендираме за бугарско малцинство таму а имаме помаци кои тие сакат да направат отделен етнос. За Егеjска македониJа не отвараме прашанje. Tука има над 100 илjaди доселено од таму ама беше одамна па исто имаме и грци почти асимилирани веке поекето се бивши гркомани ама самоопределуванje шо да праишWinkСлушнав наскоро солунски диалект. Да по близо е писмено до вашиот во смисла тоа е и нормално се пак вашата норма е од поблизо ама како изговарнJе на думите примерно не како е каJ вас се наопако примерно родитЕлите говореа си рОдителите абе на изговор ногу блиско до бугарскиот, ja kaжав скопJански сленг особен брз почти не го разбирам самите зборови така се изговарат сите наопаку и не можам да сфатим за шо станува збор. ако го напише нема проблемиSmile

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Пон Фед 20, 2017 11:54 pm

Еве Луксор со овоj со изперениот мозок дека е во првиот постинг на оваа тема шо да преговарам? Он се фали дека ебел маjкаси.Се разбира имагинерно jа ебел просто е со промиен од Jугословенскиот образовен систем мозок.На мене безпределно ми е jасно дека не може преде да сме еден народ па сеа во РМ жените да се двеици а во РБ сите да се курви.Барем Jас ем сум поубав и помлад од него па имал сум и пари и не се останувале без гаки за една кутиJа цигари нели не збориме за циганките по магистралите или за наJстарата професиja:)

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 12:15 am

И друго Луксор забележуваш ли дека само на бугарите им се репчите толку? Евв Миленко со чекан крши споменплочи кога нема никоj или само се снима до искршена плоча но истиот хероJ е готов  да излиже и мадинJата на Лазански па дури му докажува дека он миленко е поголем србин од  црногорците? ТоJ тодор Петров од СМК не Jаде ли котек од некакви албанци среде скопие или беше некоj друг? Грците ве третират практично како евреи ви лепат со скоч табличките на колите ама дури по нив нема толку плуканJе како против нас? Ja разбирам дека основата е непроменетото Jугословенско образование од друга страна сигурнмо има  некаква длабока навреда тие доJдат ослободат ни за неколку месеци или години па после србите пак не еабт 20 или 50 години но мислам дека бугарскиот народ нема вина за тоа. Шо можавме направивме на солунскиот фронт и ширум мкедониJа оставивме илjади мртви на кои комунистичката власт даже ги уништи гробовите Но само со храбра армиJа не стануват работите треба и политичари а со нив како што видиш и каJ вас работите се тешки да се наjде чесен и достоен човек или луге.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 1:26 am


Еве го и Ефтов коja нормална жена ке легне со него? Не за 2 кутии цигари туку и за 100 000 евроSmile Прелажа некаква кога беше на 40-50 години сигурно и се молел на колена или Jа купил со пари од емисииSmileДецата му ако не е импотентен ке му викат дедо. Ама случува на луге културни бе па да ми каже дека сите бугарки се курви еj не сум лош човек ама ке го убием и ке го лежам во затвор.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 1:29 am

Се поеке се убедувам дека само ново вистинско ВМРО не такво како ова на Каракачанов ке ги опраи односите. 2-3 србомана да се утепаат и се ке си доjде на место.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 1:45 am

Си представуваам следната ситуациjа:
Маж збори на жена си - Искро ма jа ке одам на пазар.
Добро Крсте оди.
Отива крсте дава 2 кутии цигари и ебе таму до едно дрво бугарката.
Да ама го видела  Ирена. Па нели жените имаат големи и длабоки приJателства па кажува на Искра. Види сеа ке ти кажам нешто не е многу убаво ама само оти си ми другарка ке ти кажам, многу ми е тешко.. ама твоj Крсте.. до едно дрво....
Искра ако е барем малку македонка ке го изчека да заспи и ке му одреже мадинJата. Или аJде пореално ама ке се разведе. ако ова не е така значи го не познавам македонскиот менталитет. Збориме за постарите младите сеа се ебат ко заJци днеска со таа утре со друга нема проблемSmile

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 1:52 am

И така понеже нема ни едно видео од масовната проституциJа барам статистика на разводите за тоJ период. Ако нема ваков така да го наречам пик во графиката- jадат гомна.Jа и така знам дека jадат гомна да во секоj народ има извесен броJ курви ама вака како го кажуват е проста србоманска пропаганда од типот бугарите губитници секогаш- бугарките- сите курви.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 1:58 am

И сето тоа е со една единствена цел.Така да воспитуваат младите дека од бугарите по лошо нема и никоj и да не си помисли да стане бугаринSmile
Имаше еден мал дека кажуваше: "Jас дури да знам дека татко ми е од Пловдив ке си останам чис Македонец"
Нели сега од каде малиот да знае дека во пловдив има цел един голем квартал со изселеници од ЕгеJска Македониja ама од каде малиот да знае со ова jугословенско образование вакви подробностиSmile

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 2:09 am

Со два збора ако не си го смените образованието и не си ги сопрете ваквите ретарди како Васко и миленко а нема признаци дека ке направите ни едно од двете се чудам што ви посакуваам поеке -тотално да се србизирате и барем да не личите на нас по ништо или да ве протерат албанците да доjдете тука како бегалци и да ви ги ебеме жените за парче леб.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 2:29 am

Да ке треба да престанете со фашизмот во однос на бугарите.Он ти вели право во очи дека е бугарин ти ми збориш-бугарофил бил. Да ЛJубчо кажа дека е бугарофил. Барем jас не сум го слушнал да кажува дека е бугарин.И вие сите го засравте со голема помош на медиумите. Не за тоа дека бил корумпиран или не бил. За "предавничеството " му го засравте.а Иван Михаjлов што не е од никакво врховистичко ВМРО туку е од единственото со прека врска со ВМРО на Гоце Делчев не само дека збори дека е бугарин и дека "говедата" се продале и кажал "МакедониJа без бугари огин да Jа изгори" ама и тоj бил бугарофил. е како тоа?По чис бугарин тешко ке се наJде....

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 2:43 am

Ja сум согласен да го има во музеJот на ВМРО. Ама само ако го има на еден голем екран и интервjуто му. Со превод на македонски книжевен Jазик. Ова нема како да кажете дека е фалсификат како за илJадници други работи. Ве прашаа абе оти власите во 1908 барат и добиват од султанот ферман дека се одделен народ и прават 150 училишта во МакедониJа. А макЕдонска молба нема па се учи во училиштата на бугарската екзархиJа.На нивната екзархиjа коJа што самите си jа сакале.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 2:48 am

Сега Jа за да имате вие континуитет и етничка гордост да гио направам и нив етнички Македонци и Ванчо михаJлое исто. Па да ви дадеме и Пиринска МакедониJа. ебаго и комплицираниот идентитет една лага води кон друга па е во контраверзиJа со трета па какви еквилибристики не измислиJа од МАНУ сичките тие глупости да течат во едно русло.Да некои народи се создаденми по поестествен начин за поекле време. вие сте форсирани како бощнjаците и молдавците jа шо да направам со тоа?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 2:55 am

И наместо сето та да се расчисти ГруJо ви нацепи и антиката во газот до мадинJа. Па после ке ми зборите за идентитет. Па ова етничка инженериJа не престава веке 70 години и нема барем 10 на да кажат абе мамето му да ебам на маJмуни ни направивте бе! Нема батко сето со гордост избегало во бугариjа сето щшо останало ретарди и петарди. Е има и некоj дека лежаа и по 19 години во затворите на УДБА некои по 3 во античките затвори ама се единици.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 2:57 am

И овие што не знаат од каде потекнуват како мирка, миленко и Ефтов ке ми зборат за светската конспирациJа? МакедониJа треба да се прекрсти на МакадониJа. Ем нема да има проблеми со грците ем ке значи нешто и на макЕдонски па и на бугарски jазик.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 3:12 am

И Луксор ке ми вели - нема бе Здравко се е нормално.Па како бе Луксор е нормално? Хитлер нема стапено во концлогор.Нормалниот германец не е знаел дека и поостоjат а и да знаел не е знаел шо прават таму.Самиот хитлер наредува да се тепат со гас оти пред тоа воJниците зеле масовно да стават луди првин ги стрелале во длабоки дупки со илJади. И за да не губи ариJци Хитлер  построjува концлогори- ем побргу ке ги тепа ем нема масовно ариjци да си го губат разсудокот.Вака и вие па информираjте се за таа историJа бе има и небугарски източници само гледаJте източникот да не е поменат од МАНУ од 70 години се трошат мизерни пари од лугето и за таа цел- да се купуват туги научници но се пак не може да се купи целиот свет еле па од вас се пак не сте ИзраелSmile

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 2 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот