ГРЦИЈА и ......
+9
Фири1
tmoro
reiter
Simulant
Deretic.J
haskov
Фири
хан Ацо
osa
13 posters
Страна 2 of 3
Страна 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: ГРЦИЈА и ......
па добро тогаш..ако нема таков механизам кого замајуваат и фрлаат прашина во ветер..зошто сето тоа...ајде народот не разбира многу ама оние поупатените секако знаат и не кажуваат ништо дека сето е ветар и магла..зошто е тоа така?luxor напиша:Реитер, не постои механизам за исклучување од еврозоната. Ова се манипулации.
Новинарите продаваат сензационализам. Единствен начин Грција да излезе од еврозоната е сама да напушти и да се врати на драхмата.
Гостин- Гостин
Kе видиме што ке се десит 24 април на ЕУ состанокот дали ЕЦБ пак ке купуват или ке ги бркаат од еврозоната,немале Грците ни евро за исплата за април плати,пензионери,социјала...
tmoro- Број на мислења : 547
luxor напиша:Новинарите продаваат сензационализам. Единствен начин Грција да излезе од еврозоната е сама да напушти и да се врати на драхмата.
И со таа драхма што ке купат?Нели за увоз мораат да плакьат я со евро,я со долари.А нив не можат да ги печатаат
хан Ацо- Број на мислења : 782
Местолокација : България
Грция има БДП 250 милиярди долари, Бугария- 50. Сето друго е мижи да те лажем
Фири1- Број на мислења : 283
Собрале се двайца голтаци да обсодувад еден просечно 5 пати побогат, држи вода колку во цедило
Фири1 напиша:Грция има БДП 250 милиярди долари, Бугария- 50. Сето друго е мижи да те лажем
Firi, kaj gi najde bre 250 milijardi na grcija...Imash li nekoj link, ili postiraj od nekade nekoj podatok...
Гостин- Гостин
Напиши во Гугъл БВП и Гърция и ке го найдеш и сам.Дури по години. има и други митови и легенди дека грците пред да влезат во ЕУ биле многу победни од нас. Глупости. влегуват си доста побогати. тие нивното маме ке се покаже дека се побогати и поработливи уште од антиката.
ajde pa ti ,od nego link barash ....sega samo treba da go prashash dali znae shto e toa link ?ha ha ha
osa- Број на мислења : 16597
Германскиот министер за финансии Волфганг Шојбле најави денеска дека Берлин се подготвува за можен банкрот на Грција,
http://ohridsky.com/?p=61369
Интересна работа ,во исто време пропаѓаат и Грците и НЕБАЊАНИТЕ.
http://ohridsky.com/?p=61369
Интересна работа ,во исто време пропаѓаат и Грците и НЕБАЊАНИТЕ.
На состанокот во петокот во Брисел словенечкиот министер за финансии Душан Мрамор го поставил прашањето за ПЛАН Б за Грците во јуни,но негирал за автоматско исфрлање на Грците од ЕМУ.
Грција засега успеа да скрати од расходите и да обезбеди доволно пари за да не пропушти плаќање кон кредиторите.
Сепак Грција инсистира до 5 Јуни да се дојде до договор, оти инаку нема да плати долг кон ММФ.
На овој линк ги има сите обврски на Грција до 2054 година.
Ако Грција престане да плаќа, останува на ЕЦБ дали ќе продолжи да ги снабдува со евра грчките банки. Престанувањето на снабдување ќе ја примора Грција да печати своја валута, т.е. да излезе од еврозоната.
Кои се црвените линии на Грција?
Минимална плата, реформи во пазарот на труд и пензиите.
Не им е лесно ни на европјаните да ја откачат Грција и да превземат одговорност за грчкиот неуспех.
Сепак Грција инсистира до 5 Јуни да се дојде до договор, оти инаку нема да плати долг кон ММФ.
Ако Грција престане да плаќа, останува на ЕЦБ дали ќе продолжи да ги снабдува со евра грчките банки. Престанувањето на снабдување ќе ја примора Грција да печати своја валута, т.е. да излезе од еврозоната.
Не им е лесно ни на европјаните да ја откачат Грција и да превземат одговорност за грчкиот неуспех.
Arhimed- Број на мислења : 82
Arhimed напиша:Грција засега успеа да скрати од расходите и да обезбеди доволно пари за да не пропушти плаќање кон кредиторите.
Повеќето европјани се за Грците да ја напуштат монетарната унија,но Грците со драхмата се враќаат во седумдесетите години,а тие што си ги имаа старите контакти веќе ја збришаа назад на запад .
Денес е денот кога Ципрас или ке прифатит нов заем од 7 миљарди евра да вратит стар заем или ке добиет нога ЕМУ.
АЛЕКСИС ЦИПРАС ЗА БЛУМБЕРГ
Кредиторите не ги прифатиле предлозите на Грција за реформи, земјата сè поблиску до банкрот
Грчкиот премиер Алексис Ципрас рекол дека некои кредитори не ги прифатиле предлозите за реформи во земјата за да добие парична помош, додека се подготвувал да замине на вонредните разговори во Брисел, пренесе Блумберг. Се зголемува стравот дека Грција би можела да банкротира и да ја напушти еврозоната.
Кредиторите не ги прифатиле предлозите на Грција за реформи, земјата сè поблиску до банкрот
Грчкиот премиер Алексис Ципрас рекол дека некои кредитори не ги прифатиле предлозите за реформи во земјата за да добие парична помош, додека се подготвувал да замине на вонредните разговори во Брисел, пренесе Блумберг. Се зголемува стравот дека Грција би можела да банкротира и да ја напушти еврозоната.
Гостин- Гостин
Нака ја легализираат марата...веднаш ќе се раздолжат...
корисТник- Број на мислења : 37
Продолжува агонијата на Грција.
Преговори за Грција до последна секунда
Времето веќе истекува, на ЕУ-самитот владееше песимизам, но во спорот околу својот долг Грција и натаму не попушта. Доверителите сакаат и натаму да преговараат, до последна секунда. Во вторник се заканува банкрот.
http://www.dw.com/mk/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B4%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%BD%D0%B4%D0%B0/a-18542086?maca=maz-rss-maz-eco_timemk-4723-xml-mrss
Гостин- Гостин
Опасноста за ЕУ не доага од излезот на Грција од еврозоната, туку од заканите на Велика Британија за референдум за излез од ЕУ. Во таков случај би требало да се очекува зголемување на успехот на националистите во земјите членки на ЕУ и бран на референдуми што сериозно би го поткопале единството на унијата.
Гостин- Гостин
Дали утре Грците ке му исплатат на ММФ 1,5 миљарди евра или банкрот?
од памти века низ светот се кажува - Должен како грчка -.Мислам време им е да почуствуваат силен камшик врз грбот и да не си играат мајтап.Па и за нас ќе биде подобро,ќе си одиме на ефтин шопинг во Солун.
Интересна ситуација. Грците би сакале и понатаму да ја молзат ЕУ, но не и да ги враќаат парите кои ги добиле.
Варуфакис: Не прифаќаме излегување од еврозоната
Варуфакис: Не прифаќаме излегување од еврозоната
Гостин- Гостин
Grcija bankrotirashe...Prashanjeto e, dali za toa se vinovni samo grcite, koi ja prezadolzhija svojata zemja zaradi populistichkite merki na nivnite vladi, ili i kraditorite koi davale krediti polakomeni od golemata zarabotuvachka, iako znaele deka postoi mozhnost Grcija da ne mozhe da gi vrati...
Грција од денеска е земја во банкрот
Гостин- Гостин
Тео напиша:Grcija bankrotirashe...Prashanjeto e, dali za toa se vinovni samo grcite, koi ja prezadolzhija svojata zemja zaradi populistichkite merki na nivnite vladi, ili i kraditorite koi davale krediti polakomeni od golemata zarabotuvachka, iako znaele deka postoi mozhnost Grcija da ne mozhe da gi vrati...
Ако сака ММФ автоматски уште 30 дена им го продолжува рокот за вракање на тие 1 миљарда и 600 000 миљони евра,но како и дае не им се пишува добро на Грците ама си го заслужија ова МНОГУ ОПНАТИ БЕА.
англичанецот Thom Feeney покренал еден вид интернет кампања за спас на атињаните од банкрот.Израчунал дека секој европјанин би требало да донира по 3.19еу.Исто така има и рок до кога трае оваа така наречена забавна капмања за спас од банкрот.До сега имаат собрано односно донирано околу €905,837EUR raised by 52,785 people in 3 days.
линк...
https://www.indiegogo.com/projects/greek-bailout-fund#/story
лично мислам дека нема да успее,што мислите вие?
линк...
https://www.indiegogo.com/projects/greek-bailout-fund#/story
лично мислам дека нема да успее,што мислите вие?
Similar topics
» ЗЕМЈОТРЕС ВО ГРЦИЈА
» Сириза победи во Грција
» РЕФЕРЕНДУМ ЗА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА
» РЕШЕНИЕ ЗА ДОЛГОГОДИШНИОТ СПОР СО ГРЦИЈА
» Сириза победи во Грција
» РЕФЕРЕНДУМ ЗА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА
» РЕШЕНИЕ ЗА ДОЛГОГОДИШНИОТ СПОР СО ГРЦИЈА
Страна 2 of 3