СДСМ опамети се...под итно........
+12
zozoti
Bosonoga
OPOZICIONER
TRAJCHE
osa
nino
SHARENI
defo
Teo
Luxor
трендафил
PRVOBOREC
16 posters
Страна 9 of 19
Страна 9 of 19 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14 ... 19
Re: СДСМ опамети се...под итно........
Владата на Ахмети и Заев набавува 150.000 кондоми, 37.000 кондоми со зголемена издржливост и 50.000 лубриканти. Повторно име поважно подмачкувањето на газови отколку лековите, маски, средства за дезинфекција и други работи важни за здравјето на луѓето. Наставниците ги носат своите компјутери на работа за да обезбедат онлајн настава, додека власта се мајтапи со нив и никако да ја стабилизира платформата (информатичка) на која наставата треба да се држи.
Местолокација : Скопје
Нека им е честит 11 октомври на сите што ја сакаат Македонија. Оваа година некако чудно се прославуваше. Востанието беше против бугарските фашисти. Не држи објаснувањето на Димитров дека целиот бугарски народ би бил навреден ако се спомнуваат бугарските фашисти, па сега се премолчува кој и против кого го подигнал востанието. Прво се работи за лага. Не биле сите Бугари фашисти ни во времето на Втората светска војна. Тоа што владата на Борисов, пријателот на Заев, има мува на капата е друг проблем. Бугарија уште се нема извинето за окупацијата на Македонија. Најдобар начин да се манифестира добрососедство е заедничка комеморација на пример во Ваташа на споменикот на убиените младинци од страна на бугарските фашистички окупатори.
За тие што не знаат, се надевам нема такви на форумов, партизанскиот одред во Прилеп се викал Гоце Делчев. Македонски одред што ја започнал борбата против бугарскиот фашистички окупатор.
За тие што не знаат, се надевам нема такви на форумов, партизанскиот одред во Прилеп се викал Гоце Делчев. Македонски одред што ја започнал борбата против бугарскиот фашистички окупатор.
Na ovoj den 1941 godina KPM se krena na oruzheno vostanie protiv bugarskiot fashistichki okupator i negovite sorabotnici i vnatreshni predavnici organizirani vo kontracheti sostaveni od chlenovi na VMRO.
Ili spored glupata logika na Trendafil koja chesto imam mozhnost da ja prochitam na forumov, SDSM pochna vooruzhena borba protiv bugarskiot fashistichki okupator i domashnite predavnici vbro dpbne.
Taa borba na kraj rezulturashe so ASNOM i formiranje na nezavisna makedonska drzhava, potochno spored Trendafil komunjarite gi pobedija bugarite i negovata predavnichka vbro dpbne i napravija makedonska drzhava koja i pokraj site napori na dpsne-dpbne da ja unishti seushte postoi i pod vodstvo na SDSM stanuva eden od kluchnite faktori na stabilnosta i bezbednosta vo regionot i poshiroko.
CHESTIT 11 OKTOMVRI, DENOT NA ANTIFASHISTICHKOTO VOSTANIE
MAKEDONKI I MAKEDONCI.
Ili spored glupata logika na Trendafil koja chesto imam mozhnost da ja prochitam na forumov, SDSM pochna vooruzhena borba protiv bugarskiot fashistichki okupator i domashnite predavnici vbro dpbne.
Taa borba na kraj rezulturashe so ASNOM i formiranje na nezavisna makedonska drzhava, potochno spored Trendafil komunjarite gi pobedija bugarite i negovata predavnichka vbro dpbne i napravija makedonska drzhava koja i pokraj site napori na dpsne-dpbne da ja unishti seushte postoi i pod vodstvo na SDSM stanuva eden od kluchnite faktori na stabilnosta i bezbednosta vo regionot i poshiroko.
CHESTIT 11 OKTOMVRI, DENOT NA ANTIFASHISTICHKOTO VOSTANIE
MAKEDONKI I MAKEDONCI.
Teo- Број на мислења : 5093
Точно е дека имало контрачети. Три во струмичко, во Муртино, Ново Село и Василево. Од Муртино немало партизани. Тие контрачетници биле како соросоидите денес. Мислиш ли дека ако бевме во војна шарените немаше да пукаат наместо да фрлаат куртони со боја?
Слушам Заев почнува да не припрема за можноста дека нема да почнеме преговори со ЕУ и покрај тоа што се откажавме од историјата до цар Самоил до сега, а преговараме и понатаму за поновата историја.
Слушам Заев почнува да не припрема за можноста дека нема да почнеме преговори со ЕУ и покрај тоа што се откажавме од историјата до цар Самоил до сега, а преговараме и понатаму за поновата историја.
Toa shto kje izlazhesh samo ja potencira tvojata glupokja pripadniku na fashistichkata predavnichka strana.
Михајловистичките контрачети во Вардарска Македонија биле паравоени единици креирани со користење помошта на бугарските власти со цел борба против комунистичките партизани. Тие биле активни во периодот на бугарското управување во регионот. Првично Бугарите биле пречекани како ослободители од српската власт без никаков суштински отпор. Локалните комунисти го припоили ПК на КПЈ за Македонија кон БРП(к) и били против оружена борба. Михајловистите партиципирале целосно во бугарската администрација. Првата контрачета, била формирана на крајот на 1942 година во Велешко, на чело со Пано Манев. Нејзното создавање било одобрено од министерот за внатрешни работи Петар Габровски по предлог на скопскиот полициски началник Стефан Симеонов, кој бил поранешен четник на Внатрешната добруџанска револуционерна организација. Вака партизанските одреди биле разбивани не само од полицијата, туку и од страна на контра-четниците. Контрачетите обично се водели од ветерани на михајловистичкото крило на ВМРО, како војводата на Кумановската контрачета - Крсто Лазаров. Меѓу попознатите контрачети биле Гевгелиската на чело со Ѓорѓи Хаџи Митрев, Кавадарската на чело со Атанас Калчев, Кочанската, на чело на која бил Димитар Медаров, како и Битолската и Прилепската контрачети. Од друга страна во март 1943 година командантот на 15-та пешадиска дивизија во Егесјка Македонија - Иван Маринов, распоредил вооружувањето на првата контрачета во регионот, а Владимир Куртев, Димитар Цилев и Георги Настев учествували во организирањето на првите одреди за борба против комунистички партизани - Охрана. Во летото на 1944 година на територијата на Вардарска Македонија дејствували околу 200 контрачети. По повлекувањето на бугарската администрација од регионот и подоцнежното откажување на Иван Михајлов да формира марионетска држава, повеќето од учесниците во нив биле убиени во престрелки со партизаните или подоцна биле фатени и осудени од страна на комунистичките власти во Југославија. Во западна Македонија во селото Мраморец е формирана контрачета од страна на Димо Соколески-брадата и Стефан Димитров од селото Белица. Најпрво во оваа контрачета дејствувале 15тина контрачетници од четирите околни села Мраморец, Турје, Козица и Белица. Нешто подоцна кон оваа контрачета ќе се припојат и 10тина селани, скоро сите од селото Арбиново. Контрачетниците дури ќе успеат и да фатат еден партизан, и да го убијат тоа бил Наум Сиљаноски од селото Издеглавје, кого го фатиле во близина на селото Сливово, и го стрелале во беличка планина. Како соработници со окупаторите (контрачетници) Милан Пејоски, Ванчо Недески и Стојко Митрески од Мраморец, потоа Кирко Попоски од Лешани, и Климе Китески од Слатински Чифлик ќе бидат стрелани од страна на партизаните.
https://mk.m.wikipedia.org/wiki/Михајловистички_контрачети_во_Вардарска_Македонија
Михајловистичките контрачети во Вардарска Македонија биле паравоени единици креирани со користење помошта на бугарските власти со цел борба против комунистичките партизани. Тие биле активни во периодот на бугарското управување во регионот. Првично Бугарите биле пречекани како ослободители од српската власт без никаков суштински отпор. Локалните комунисти го припоили ПК на КПЈ за Македонија кон БРП(к) и били против оружена борба. Михајловистите партиципирале целосно во бугарската администрација. Првата контрачета, била формирана на крајот на 1942 година во Велешко, на чело со Пано Манев. Нејзното создавање било одобрено од министерот за внатрешни работи Петар Габровски по предлог на скопскиот полициски началник Стефан Симеонов, кој бил поранешен четник на Внатрешната добруџанска револуционерна организација. Вака партизанските одреди биле разбивани не само од полицијата, туку и од страна на контра-четниците. Контрачетите обично се водели од ветерани на михајловистичкото крило на ВМРО, како војводата на Кумановската контрачета - Крсто Лазаров. Меѓу попознатите контрачети биле Гевгелиската на чело со Ѓорѓи Хаџи Митрев, Кавадарската на чело со Атанас Калчев, Кочанската, на чело на која бил Димитар Медаров, како и Битолската и Прилепската контрачети. Од друга страна во март 1943 година командантот на 15-та пешадиска дивизија во Егесјка Македонија - Иван Маринов, распоредил вооружувањето на првата контрачета во регионот, а Владимир Куртев, Димитар Цилев и Георги Настев учествували во организирањето на првите одреди за борба против комунистички партизани - Охрана. Во летото на 1944 година на територијата на Вардарска Македонија дејствували околу 200 контрачети. По повлекувањето на бугарската администрација од регионот и подоцнежното откажување на Иван Михајлов да формира марионетска држава, повеќето од учесниците во нив биле убиени во престрелки со партизаните или подоцна биле фатени и осудени од страна на комунистичките власти во Југославија. Во западна Македонија во селото Мраморец е формирана контрачета од страна на Димо Соколески-брадата и Стефан Димитров од селото Белица. Најпрво во оваа контрачета дејствувале 15тина контрачетници од четирите околни села Мраморец, Турје, Козица и Белица. Нешто подоцна кон оваа контрачета ќе се припојат и 10тина селани, скоро сите од селото Арбиново. Контрачетниците дури ќе успеат и да фатат еден партизан, и да го убијат тоа бил Наум Сиљаноски од селото Издеглавје, кого го фатиле во близина на селото Сливово, и го стрелале во беличка планина. Како соработници со окупаторите (контрачетници) Милан Пејоски, Ванчо Недески и Стојко Митрески од Мраморец, потоа Кирко Попоски од Лешани, и Климе Китески од Слатински Чифлик ќе бидат стрелани од страна на партизаните.
https://mk.m.wikipedia.org/wiki/Михајловистички_контрачети_во_Вардарска_Македонија
Форумов е за актуелна политика, не за историја. Кои се сегашни контрачетвици. Не се ли во СДСМ. Тука пред се мислам на соросоидите, но и на коалициониот партнер ВМРО-НП на Љубчо порано од вас наречен бичка, затоа што нема п туку б. Не партиципираат ли сега соросоидите во државната администрација. Разликата е во тоа што контрачетите тогаш не соработувале со балистите, што сега не е случај.
СДСМ, ве замолувам да не го кандидирата на следните избори за градоначалник...толку од мене.....
Гледам дека витезот (десно) има маска. Има само српско знаме, а не и македонско или косовско затоа што Македонија територијата на која се одржува свадбата ја признава како Република Косово.
Изгледа дека во СДСМ сега се собраа сите антимакедонисти. Не само србомани, туку и врховисти. Ме чудеше кога Сашо Мијалков се здружи со Заев. Сега кога излезе податокот дека кога во Бтората светска војна бабата на Радмила Шеќеринска барала пензија од бугарската фашистичка власт со тврдење дека сопругот (дедото на Радмила) е убиен како бугарски четник од српската војска, сведоци и биле Шумански (не знам каква врска има со полицискиот функционер Шумански) и дедото на Сашо Мијалков, па изгледа дека врската е Шечеринска. Тоа е веројатно причина и зошто СДСМ не спомнува менување на името на улицата Јордан Мијалков во Скопје.
Изгледа дека во СДСМ сега се собраа сите антимакедонисти. Не само србомани, туку и врховисти. Ме чудеше кога Сашо Мијалков се здружи со Заев. Сега кога излезе податокот дека кога во Бтората светска војна бабата на Радмила Шеќеринска барала пензија од бугарската фашистичка власт со тврдење дека сопругот (дедото на Радмила) е убиен како бугарски четник од српската војска, сведоци и биле Шумански (не знам каква врска има со полицискиот функционер Шумански) и дедото на Сашо Мијалков, па изгледа дека врската е Шечеринска. Тоа е веројатно причина и зошто СДСМ не спомнува менување на името на улицата Јордан Мијалков во Скопје.
Веројатно се оди по изреката нападот е најдобра одбрана. На други форуми кај што сум учествувал вакви написи или се бришеле или се префрлале на соодветна тема, а за ВМРО на нашиов фарум има повеќе активни теми отколку за власта.
Чудни изјави на кумот и градоначалникот на Центар.
„НИЕ ВО МАКЕДОНИЈА НЕМАМЕ ПРАВО ВО КАНОНСКА ЦРКВА ВЕНЧАВАЊЕ ВО ВАКВИ ХРАМОВИ И ХРАМОВИ НА КРАЛОТ МИЛУТИН. НА НЕКОЈ НАЧИН СМЕ ПРИМОРАНИ НАМЕСТО ВО ХРАМОВИТЕ НА КРАЛОТ МИЛУТИН ВО МАКЕДОНИЈА ДА ДОАЃАМЕ ОВДЕ ВО ГРАЧАНИЦА.“
или дека Саша Богдановиќ морал да се бори за своите човекови права, а не дека со својата партија ги крши моите човекови права и на голем број Македонци (повеќе сигурно отколку што има Срби во Македонија) што не сакаат кастрирање на својот идентитет. Тој изјавил: „ИМА ОПСТАНОК НОРМАЛНО. СЕ БОРИМЕ, ТОА Е ВО СЕКОЕ ЖИВО СУШТЕСТВО ДА СЕ БОРИ НОРМАЛНО ЗА СВОИТЕ ПРАВА, ТАКА ШТО И НИЕ ТОА ГО ПРАВИМЕ. НОРМАЛНО ЈА ЧУВАМЕ ТРАДИЦИЈАТА КОЈА ЈА ИМАМЕ. СЕ НАДЕВАМ ДЕКА ЌЕ УСПЕЕМЕ ВО ТОА, НЕ САМО ЗА НАС ТУКУ И ЗА ИДНИТЕ ПОКОЛЕНИЈА.“
https://telma.com.mk/2020/10/19/%d1%81%d0%be-%d1%81%d1%80%d0%bf%d1%81%d0%ba%d0%be-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%bc%d0%b5-%d0%b8-%d0%bf%d0%b5%d1%81%d0%bd%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%b2%d0%be-%d0%b3%d1%80%d0%b0/
Чудни изјави на кумот и градоначалникот на Центар.
„НИЕ ВО МАКЕДОНИЈА НЕМАМЕ ПРАВО ВО КАНОНСКА ЦРКВА ВЕНЧАВАЊЕ ВО ВАКВИ ХРАМОВИ И ХРАМОВИ НА КРАЛОТ МИЛУТИН. НА НЕКОЈ НАЧИН СМЕ ПРИМОРАНИ НАМЕСТО ВО ХРАМОВИТЕ НА КРАЛОТ МИЛУТИН ВО МАКЕДОНИЈА ДА ДОАЃАМЕ ОВДЕ ВО ГРАЧАНИЦА.“
или дека Саша Богдановиќ морал да се бори за своите човекови права, а не дека со својата партија ги крши моите човекови права и на голем број Македонци (повеќе сигурно отколку што има Срби во Македонија) што не сакаат кастрирање на својот идентитет. Тој изјавил: „ИМА ОПСТАНОК НОРМАЛНО. СЕ БОРИМЕ, ТОА Е ВО СЕКОЕ ЖИВО СУШТЕСТВО ДА СЕ БОРИ НОРМАЛНО ЗА СВОИТЕ ПРАВА, ТАКА ШТО И НИЕ ТОА ГО ПРАВИМЕ. НОРМАЛНО ЈА ЧУВАМЕ ТРАДИЦИЈАТА КОЈА ЈА ИМАМЕ. СЕ НАДЕВАМ ДЕКА ЌЕ УСПЕЕМЕ ВО ТОА, НЕ САМО ЗА НАС ТУКУ И ЗА ИДНИТЕ ПОКОЛЕНИЈА.“
https://telma.com.mk/2020/10/19/%d1%81%d0%be-%d1%81%d1%80%d0%bf%d1%81%d0%ba%d0%be-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%bc%d0%b5-%d0%b8-%d0%bf%d0%b5%d1%81%d0%bd%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%b2%d0%be-%d0%b3%d1%80%d0%b0/
So plachenje kaj moderatorite ne se sokriva glupiot obid da gi obvinish politichkite protivnici za antimakedonizam za da sokriesh deka tvojata partija e taa shto raboti protiv makedonskiot narod i makedonskata drzhava.
Не знам за какво плачење пишуваш. Само пренесов мое искуство од други форуми. Не ја коментирам работата на модераторите ниту се обраќам директно на учесник затоа што тоа ми е забрането на форумов и поради тоа сум бил неколку пати баниран. Инаку и понатаму се продолжува со лажење(трето лице, нели?) дека имам своја партија и покрај тоа што повеќе пати имам напишано дека не сум член на партија повеќе од 4 децении.
Очигледно имаме различно мислење за тоа што е Македонец и македонска историја и идентитет. По мене се што се случувало на територијата на Македонија е македонско. Ти изгледа уште не знаеш дали си Македонец или Бугарин што или се срамел јавно да го каже тоа или мислел дека Киро Глигоров, Бранко Црвенковски, Љубчо Георгиевски, Владо Бучковски или Никола Груевски ќе му прават проблеми ако го каже тоа. Или немаш идентитет туку што и да ти каже лидерот ќе бидеш тоа.
Точно е дека не го сакам СДСМ од повеќе причини. На почетокот затоа што се подсмеваше кога Љубчо Георгиевски зборуваше за македонска армија, македонски пари или македонска фудбалска репрезентација, дека прифати разговори за промена на државното име, дека беше против вонредна состојба во војната во 2001 година, дека до најновото направи двојазичност и таму кај што нема жители од малцинството што си замислува дека е мнозинство, го смени името на државата и избриша голем дел од мојот идентитет (очигледно не и на тие што уште не знаат од кога се Македонци додека Заев не им го каже тоа). Ми пречи и сега што се зборува само за јазикот како дел од идентитетот што е апсурдно. Има Македонци во Австралија или Америка што не знаат македонски јазик, а очи би им извадиле на предавници како Заев ако им паднат под рака.
Очигледно имаме различно мислење за тоа што е Македонец и македонска историја и идентитет. По мене се што се случувало на територијата на Македонија е македонско. Ти изгледа уште не знаеш дали си Македонец или Бугарин што или се срамел јавно да го каже тоа или мислел дека Киро Глигоров, Бранко Црвенковски, Љубчо Георгиевски, Владо Бучковски или Никола Груевски ќе му прават проблеми ако го каже тоа. Или немаш идентитет туку што и да ти каже лидерот ќе бидеш тоа.
Точно е дека не го сакам СДСМ од повеќе причини. На почетокот затоа што се подсмеваше кога Љубчо Георгиевски зборуваше за македонска армија, македонски пари или македонска фудбалска репрезентација, дека прифати разговори за промена на државното име, дека беше против вонредна состојба во војната во 2001 година, дека до најновото направи двојазичност и таму кај што нема жители од малцинството што си замислува дека е мнозинство, го смени името на државата и избриша голем дел од мојот идентитет (очигледно не и на тие што уште не знаат од кога се Македонци додека Заев не им го каже тоа). Ми пречи и сега што се зборува само за јазикот како дел од идентитетот што е апсурдно. Има Македонци во Австралија или Америка што не знаат македонски јазик, а очи би им извадиле на предавници како Заев ако им паднат под рака.
трендафил напиша:Ти изгледа уште не знаеш дали си Македонец или Бугарин што или се срамел јавно да го каже тоа или мислел дека Киро Глигоров, Бранко Црвенковски, Љубчо Георгиевски, Владо Бучковски или Никола Груевски ќе му прават проблеми ако го каже тоа. Или немаш идентитет туку што и да ти каже лидерот ќе бидеш тоа.
Ochigledno mislish deka kolku povekje kje dokazhuvash deka si glup, tolku podobro kje bide za tebe. Se nadevash deka od empatija namesto da ti se smeat kje te sozhaluvaat.
Дедо ми е роден во 19 век и од него ми е пренесен идентитетот во живо. Вклучен е тука и Александар. Тоа што неолибералите во филмот го прикажале Александар како геј за биде поблизок до нив го нема во ниту една историска книга. Не го спомнуваш во текстот цар Самоил кој за мене е Македонец, а за тебе Бугарин. Можеби и него ќе го прогласите за геј. За мене и Јустинијан Први е Македонец, но за него не се дискутира затоа што Италијаните не се искомплексирани како Грците и Бугарите и нивните пријатели во Македонија на чело со Заев.
Ако дедо ми е роден како Македонец со кого сум провел дел од мојот живот и со кого сме говореле македонски, треба да е човек многу будала, како Борисов или Заев да преговара дали родените во средината на 20 век биле Македонци или дека Тито и комунистите вештачки ги создале Македонците, кога, пак да го споменам дедо ми, кога тој се родил немало ниту комунисти нити бил роден Тито.
Ако дедо ми е роден како Македонец со кого сум провел дел од мојот живот и со кого сме говореле македонски, треба да е човек многу будала, како Борисов или Заев да преговара дали родените во средината на 20 век биле Македонци или дека Тито и комунистите вештачки ги создале Македонците, кога, пак да го споменам дедо ми, кога тој се родил немало ниту комунисти нити бил роден Тито.
Namali glupokja nikoj nema da te sozhaluva. Namesto da prodolzhuvash so glupostite obrazuvaj se malku.
https://mk.m.wikipedia.org/wiki/Македонско_национално_движење
https://mk.m.wikipedia.org/wiki/Македонско_национално_движење
Покажи ми каде е применето актуелното македонско знаме од македонски револуционери. Знам дека го применувала јапонската војска, пред се морнарицата.
Сонцето од Кутлеш како македонски симбол го прифаќаат сите Македонци во Македонија и дијаспората со исклучок на т.н. северџани, односно македононците со социјалдемократска сојузна определба.
Сонцето од Кутлеш како македонски симбол го прифаќаат сите Македонци во Македонија и дијаспората со исклучок на т.н. северџани, односно македононците со социјалдемократска сојузна определба.
Namali glupokja i pochni da razlikuvash drzhavno od nacionalno zname. Patem normalno deka makedoncite so socijaldemokratska opredelba nema da prifatat za svoj nacionalen simbol neshto za koe do 1977 nikoj ne znael nishto a za koe se pretpostavuva deka bilo simbol na Aceta gejot. Gej orgiite vo Halkidiki gi pravevte vie dpsne-dpbne ovcite na chelo so pretsedatelot na vashiot patriotski institut.
Социјалдемократите прифатија знамето со Сонцето од Кутлеш да биде национално знаме во 1992 година. Подоцна капитулираа пред притисоците на евроатлантската меѓународна банда и согласно Времената спогодба со Грција го сменија националниот симбол со актуелното знаме. За возврат како безимена земја (со референца) влеговме во ОН. Тоа беше прва етапа. За членство во НАТО по посерувањето на Грција врз Времената спогодба за членство во НАТО се откажавме од името со додавање на северна, а затоа отсековме големеи делови од мојот идентитет. Социјалдемократите имаат пластичен идентитет, па уште не ни знаат што ќе кастрираат за евентуално членство во ЕУ.
Namali glupokja i pochni da pravish razlika. Beshe izglasano za drzhavno zname. Iako mene lichno ne mi prechi vie naslednicite na vanche da pridonesuvate vo borbata za pravata na lgbt zaednicata.
Мене ми пречи што тоталитарно мафијашката организација на дпне оФците со сила им наметнуваат на македонците антички геј симбол како национален. Македонците имаат свој национален симбол и тоа е лавот, се друго е антинационално.
Luxor- Број на мислења : 6622
Албанците во Македонија имаа свое знаме, двоглав, орел. Исто и Србите само на тробојка како основа и со бела боја наместо црна. Турците полумесечина со ѕвезда, Ромите дрвено тркало на сино зелена основа. Македонците со некастриран идентитет го почитуваат Сонцето од Кутлеш како свое знаме. Кое е знамето на етничките Македонци поддржувачи на северната придавка на името или вие немате етничко знаме туку партиското ви е доволно. Патем и партиското го сменивте и наместо роза ставивте тупаница.
Геј знамето е ѕуница, шарено како шарената револуција.
Геј знамето е ѕуница, шарено како шарената револуција.
Колку е кастриран идентитетот на дпне оФците се гледа по изборот на антички геј симбол за нивни национален кој го користат и како партиски. За вистинските македонци и патриоти лавот бил и ќе остане национален симбол.
Luxor- Број на мислења : 6622
трендафил напиша:Македонците со некастриран идентитет го почитуваат Сонцето од Кутлеш како свое знаме.
Glupite antichi gej dpsne-dpbne ovci ne se makedonci tuku obichni predavnici na makedonskiot narod i makedonskata drzhava vo sluzhba na velikosrpskite i velikobugarskite interesi. Inaku nemashe za pratenik da ja izglasate Ivanka koja od Makedonija saka da pravi vardarska banovina a bugarot Antonijo da go naznachite chlen na izvrsniot komitet na vashata srpsko-bugarska predavnichka organizacija. Nitu pak kje pushevte kaj strancite so sila i protiv voljata na narodot da ve donesat na vlast vetuvajki deka kje go reshite identitetskoto prashanje taka shto Makedonija kje ja prikluchite na Srbija i del od makedoncite nasilno kje gi pravite srbi a del nasilno kje gi pravite bugarsko malcinstvo vo vardarskata banovina vo shto sakate da ja pretvorite nezavisnata drzhava na makedonskiot narod.
Страна 9 of 19 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14 ... 19
Similar topics
» Има ли криминал во СДСМ
» СДСМ-ОФЦИ
» СДСМ СЕ ДОЕКИПИРА
» СДСМ :ЛАГИТЕ НА ....
» ЛУДАЦИТЕ од ВРО - ДПНЕ
» СДСМ-ОФЦИ
» СДСМ СЕ ДОЕКИПИРА
» СДСМ :ЛАГИТЕ НА ....
» ЛУДАЦИТЕ од ВРО - ДПНЕ