Meksikanska
Страна 1 of 1
Meksikanska
Ima na forumot grcka pa da stavime i meksicka.
Мексиканска мусака
СОСТОЈКИ:
2 чешниња лук
4-5 црвени пиперки
1/2 жолта пиперка
1/2 зелена пиперка
3 тиквици
1 главица црвен кромид
маслиново масло
путер
1 конзерва пченка
1-2 кесичка мешавина мексикански зачини (бурито или фахита)
1-2 дл вода
1/2 кг сирење гауда
1 пакување тортиљи
чили во прав
1-2 парчиња пилешко филе
Мексиканска мусака
СОСТОЈКИ:
2 чешниња лук
4-5 црвени пиперки
1/2 жолта пиперка
1/2 зелена пиперка
3 тиквици
1 главица црвен кромид
маслиново масло
путер
1 конзерва пченка
1-2 кесичка мешавина мексикански зачини (бурито или фахита)
1-2 дл вода
1/2 кг сирење гауда
1 пакување тортиљи
чили во прав
1-2 парчиња пилешко филе
IVA- Број на мислења : 366
Join date : 2016-01-29
Re: Meksikanska
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
На мешавина од путер и маслиново масло продинстајте на стапчиња исечкано пилешко филе. Додајте исечкани пиперки и кромид. Кога малку ќе се издинста, додајте лук и пченка, а потоа и зачин и малку вода. Додајте тиквици исечкани на коцки, уште чили и сол по вкус.
Динстајте уште пет минути и, ако треба, додајте уште вода да има доста течност за тортиљите да се натопат. Во огноотпорен намастен сад наредете ред тортиљи, ред динстан зеленчук, ред рендано сирење и така додека не го потрошите материјалот.
https://gotvi.mk/2019/05/31/meksikanska-musaka/
На мешавина од путер и маслиново масло продинстајте на стапчиња исечкано пилешко филе. Додајте исечкани пиперки и кромид. Кога малку ќе се издинста, додајте лук и пченка, а потоа и зачин и малку вода. Додајте тиквици исечкани на коцки, уште чили и сол по вкус.
Динстајте уште пет минути и, ако треба, додајте уште вода да има доста течност за тортиљите да се натопат. Во огноотпорен намастен сад наредете ред тортиљи, ред динстан зеленчук, ред рендано сирење и така додека не го потрошите материјалот.
https://gotvi.mk/2019/05/31/meksikanska-musaka/
IVA- Број на мислења : 366
Join date : 2016-01-29
Страна 1 of 1
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот
|
|