Makedonija
+13
OPOZICIONER
Flora
cvetka
Bosonoga
zozoti
PRVOBOREC
Albatros
alienmk
SHARENI
трендафил
defo
Nebula
Dino
17 posters
Страна 2 of 6
Страна 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Makedonija
Faten vo laga i toa od samite bugari. Izborno ludilo vo Bugarija.
Бугарската национална телевизија го демантира претседателот Радев дека биле уништени партизански бугарски гробишта кај Кавадарци
октомври 15, 2021 15:14
https://novatv.mk/bugarskata-natsionalna-televizija-go-demantira-pretsedatelot-radev-deka-bile-unishteni-partizanski-bugarski-grobishta-kaj-kavadartsi/
Бугарската национална телевизија го демантира претседателот Радев дека биле уништени партизански бугарски гробишта кај Кавадарци
октомври 15, 2021 15:14
https://novatv.mk/bugarskata-natsionalna-televizija-go-demantira-pretsedatelot-radev-deka-bile-unishteni-partizanski-bugarski-grobishta-kaj-kavadartsi/
Dino- Број на мислења : 637
Изгледа дека во ЕУ секој што има ментални проблеми наместо да оди на психијатар се лечи со блокирање на Македонија.
Местолокација : Скопје
Интересно мислење за Македонија од американски часопис близок до Републиканците. За волја на вистината Заев дојде на власт во Македонија со помош на администрацијата на Трамп кој ја продолжи политиката на Обама во однос на нашата земја.
Biden Family Business: See How Biden Is Turning A Blind Eye To Human Rights In North Macedonia (blabber.buzz)
.
Biden Family Business: See How Biden Is Turning A Blind Eye To Human Rights In North Macedonia (blabber.buzz)
.
Претпоставувам дека децата во Авганистан учат дека бегалците се предавници што работеле за окупаторите. Сигурно е дека не сме ние тие што ќе ја пишуваат историјата на Авганистан како што некој сака да ја пишува историјата на Македонија. Дали ќе има бегалци и од Македонија од истиот тип, квислинзи.
Albatros- Број на мислења : 843
Единствено на оваа листа сме божем најдобра земја во регионот, но и на неа сме полошо пласирани од времето на Груевски. имаме и пад од 4 места во однос на претходното рангирање.
Не ме изненадува тоа што макцинските заедници во Македонија ги заболе за идентитетот на Македонците и голем дел од нив без трошка срам притискаат врз нашите човекови права. Веќе не ме изненадува кога тоа го прават и симпатизерите на Заев за кои веќе не сум сигурен дали не се навистина Бугари кои самите се прогласиле за Македонци за да се оддалечат од нивните земјаци фашисти и окупатори на Македонија. Да бевме навистина Бугари до 1944 година, како што сака да претстави Заев, чудно е што во сите прогласи на борците се спомнува ослободување на Македонците по повеќевековно ропство. Никој не повикува за обединување со Бугарите. Да сме биле Бугари ќе можевме преку ноќ да станеме членка на НАТО и ЕУ, на ист начин како што тоа станаа источните Германци. Но не сме.
Socuvstvo. Ne sakam da politiziram no koga posle Laskarci ke se sluci vakvo nesto mora da se zaprasame ima li voopsto nekakva kontrola nad prevozot na patnici. Se kontroliraat li vozilata za tehnicka ispravnost ili Durmo trans uste sam si vrsi tehnicki pregledi. Kako se izdavaat vozackite dozvoli ne vozacite, vrz baza na znaenje, sposobnost i iskustvo ili vrz baza na rodninski, prijatelski i partiski vrski.
Nebula- Број на мислења : 951
Бог да ги прости починатите во големата автобуска несреќа. Сочувство до нивните блиски, роднини и пријатели.
Socuvstvo do bliskite na zaginatite. Ova e strasno.
Albatros- Број на мислења : 843
PRVOBOREC- Број на мислења : 2480
Манкедонија
Банана држава. Се ова е последица на шупља држава. Се гинеше и ќе се гине. Одговорноста не е достапна во нашата земја. Или се заборава или се префрла на мртвите. 3-то нема. Судството распаднато, инспекциите се поефтини од курвине кај МТВ. Партиската книшка е се, таа те вади од затвор, таа ти дава право да купиш додрнкан автобус и да го тераш низ државава. Ти дава право да градиш вон стандарди.
Пред некој 10 години во државава имаше јаки превозни фирми со сопствени автобази, сервиси, перални, резервни автобуси. По сите прописи. Ги пропаднаа за да дадат лиценци на фантом фирми. Денес најак превозник од Охрид е Делфина Турс, фирма на Миле летачот швалер на Маја Иванова. Е до таму стигнавме. Еден Галеб го упропастија за сметка на ваков сумљив превозник. Алал им вера.
Пред некој 10 години во државава имаше јаки превозни фирми со сопствени автобази, сервиси, перални, резервни автобуси. По сите прописи. Ги пропаднаа за да дадат лиценци на фантом фирми. Денес најак превозник од Охрид е Делфина Турс, фирма на Миле летачот швалер на Маја Иванова. Е до таму стигнавме. Еден Галеб го упропастија за сметка на ваков сумљив превозник. Алал им вера.
defo- Број на мислења : 3560
Se nadevam uste mnogu ke plakaat..
ЕУ времено стопираше 6,5 милијарди евра за Бугарија - дали Софија почна да ја плаќа цената?
Стигна ли првата воспитна мерка за бугарската позиција кон македонските евроинтеграции?
https://kanal5.com.mk/-eu-vremeno-stopirashe-6-5-milijardi-evra-za-bugarija-dali-sofija-pochna-da-ja-plakja-cenata/a507149
ЕУ времено стопираше 6,5 милијарди евра за Бугарија - дали Софија почна да ја плаќа цената?
Стигна ли првата воспитна мерка за бугарската позиција кон македонските евроинтеграции?
https://kanal5.com.mk/-eu-vremeno-stopirashe-6-5-milijardi-evra-za-bugarija-dali-sofija-pochna-da-ja-plakja-cenata/a507149
alienmk- Број на мислења : 410
Po kojznae koj pat najgolemite makedonski partii pokazaa i dokazaa deka poimot demokratija im e mislovna imenka. Vo sdsm barem odglumija demokratija so trojca kandidati vo trkata za lider na koja odnapred i se znaese epilogot pa favoritot na Zaev, DimitarKovacevski e noviot sdsmovski lider i najverojatno iden premier. Vo vmro ne se obidoa nitu da glumat pa Hristijan ubedlivo go pobedi Mickoski so apsolutno mnozinstvo na glasovite od delegatite koi toj samiot gi bira. Graganite uste dolgo ke ziveat vo bananava. Neka ni e so sreka.
Nebula- Број на мислења : 951
А кој би требало да се спротивстави на Мицкоски кога тој за 4 години успеа својата партија нападната од евроатлантската меѓународна банда, што на минатите локални избори освои само 5 градоначалнички места, да ја врати на победничкиот колосек? Во секој случај изборот на лидер (на сите партии вклучувајќи ги и малите во кои лидерите се доживотни) е работа на членовите. Ние другите ако не ни се допаѓа нивниот избор ќе си гласаме за некој друг.
Se cini brojcanikot na Zaev so zadocnuvanje ama sepak ke vrti.
https://m.mkd.mk/makedonija/sudstvo/jo-go-zamrzna-imotot-na-mijalkov-hotel-meriot-akcii-vo-divelop-oficerski-dom
https://m.mkd.mk/makedonija/sudstvo/jo-go-zamrzna-imotot-na-mijalkov-hotel-meriot-akcii-vo-divelop-oficerski-dom
OPOZICIONER- Број на мислења : 967
Кој го пресудил тоа. Дали судството во кое имаат доверба само 8% од граѓаните. Доколку амбасадорката од Кале ја говори вистината. Да не се разбереме погрешно. Немам некакви симпатии кон Мијалков, посебно поради неговото соучесништво во криминалната промена на името и загрозувањето на најголемиот дел од мојот идентитет.
Skok od 33 mesta. Bravo.
Извештајот на „Репортери без граници“ ја позиционираше земјава на 57 место според Индексот на слобода на медиумите.
И покрај скокот од цели 33 места на оваа табела, Македонија спаѓа во категоријата „проблематични земји“ и сè уште има многу работа за да напредува во делот на медиумската слобода.
https://telma.com.mk/2022/05/03/makedonija-napreduva-vo-delot-na-mediumskite-slobodi-no-se-ushte-spagja-vo-problematichni-zemji-mladi-novinari-i-vlozhuvanja-ima-se-pomalku/
Извештајот на „Репортери без граници“ ја позиционираше земјава на 57 место според Индексот на слобода на медиумите.
И покрај скокот од цели 33 места на оваа табела, Македонија спаѓа во категоријата „проблематични земји“ и сè уште има многу работа за да напредува во делот на медиумската слобода.
https://telma.com.mk/2022/05/03/makedonija-napreduva-vo-delot-na-mediumskite-slobodi-no-se-ushte-spagja-vo-problematichni-zemji-mladi-novinari-i-vlozhuvanja-ima-se-pomalku/
OPOZICIONER- Број на мислења : 967
defo likes this post
Odlicen rezultat.
Zhane- Број на мислења : 177
defo likes this post
Страна 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» JA SPASIVME MAKEDONIJA
» Stranskite mediumi za Makedonija
» PREDLOG NA VLADATA ZA IZMENI NA USTAVOT NA REPUBLIKA MAKEDONIJA
» Stranskite mediumi za Makedonija