Najnovi vesti od vladata
+9
Flora
Albatros
Spiridon
alienmk
PRVOBOREC
трендафил
SHARENI
OPOZICIONER
Luxor
13 posters
Страна 1 of 3
Страна 1 of 3 • 1, 2, 3
SHARENI- Број на мислења : 848
Bosonoga likes this post
Re: Najnovi vesti od vladata
Кога странците ја инсталираа влафата на Ахмети и Заев Македонија не беше на дното по ниту еден економски параметар вклучувајќо ги тука и платите. Сегашната ситуација е и главната причина за победата на изборите на актуелната коалиција.
Што се однесува до инвестицијата, парите ќе дојдат од САД. Не се инвестиција од евентуална добивка од нивната фирма во Македонија. На фирмата и правеше преќки владата што си замина во координација со судството. Сега тие пречки се одстранети.
Старата влада беше напредна во демакедонизацијата на Македонија, сега северна според предавничкиот Устав кој мора да се почитува, но не значи дека не треба да се промени. Посебно акп се потврди мислењето дека ЕУ се мајтапи со нас кога станува збор за членство. Така на пример Македонската опера и балет стана национална иако тоа не е предвидено со договорот, затоа што во тоа време немако ни опера ни балет. Некои организации се држат до договорот. Бидејчи немало телевизија и радио во античко време МРТ си го задржува името и покрај притисоците. Истото го прават и академијата на науки и уметности (имало наука и уметност и во античко време, но немако академија), фудбалската федерација (немало фудбал) ... Најтрагично сепак е прогласувањето на важечки документи за неважечки, иако мислам дека тоа не е направено поради северна, туку да се лапнат пари.
Што се однесува до инвестицијата, парите ќе дојдат од САД. Не се инвестиција од евентуална добивка од нивната фирма во Македонија. На фирмата и правеше преќки владата што си замина во координација со судството. Сега тие пречки се одстранети.
Старата влада беше напредна во демакедонизацијата на Македонија, сега северна според предавничкиот Устав кој мора да се почитува, но не значи дека не треба да се промени. Посебно акп се потврди мислењето дека ЕУ се мајтапи со нас кога станува збор за членство. Така на пример Македонската опера и балет стана национална иако тоа не е предвидено со договорот, затоа што во тоа време немако ни опера ни балет. Некои организации се држат до договорот. Бидејчи немало телевизија и радио во античко време МРТ си го задржува името и покрај притисоците. Истото го прават и академијата на науки и уметности (имало наука и уметност и во античко време, но немако академија), фудбалската федерација (немало фудбал) ... Најтрагично сепак е прогласувањето на важечки документи за неважечки, иако мислам дека тоа не е направено поради северна, туку да се лапнат пари.
Местолокација : Скопје
Mickoski ja svitkal kicmata.
Мицотакис: На официјалните средби се користеше уставното име
АлсатJuly 12, 2024
„Сакам да нагласам дека во салата и во присуство на сите лидери на НАТО, тој не ја следеше таа практика и го користеше уставното име на својата земја“, рече Мицотакис.
https://alsat.mk/mk/mitsotakis-na-ofitsijalnite-sredbi-se-koristeshe-ustavnoto-ime/
Мицотакис: На официјалните средби се користеше уставното име
АлсатJuly 12, 2024
„Сакам да нагласам дека во салата и во присуство на сите лидери на НАТО, тој не ја следеше таа практика и го користеше уставното име на својата земја“, рече Мицотакис.
https://alsat.mk/mk/mitsotakis-na-ofitsijalnite-sredbi-se-koristeshe-ustavnoto-ime/
alienmk- Број на мислења : 413
Што очекуваш да се коментира на говор на омраза.
Predlozen nov zakon za kriminal.
Исмаил: Нема енергетска независност дури не се одземат хидроцентралите на вашиот лидер Мицкоски
јули 12, 2024
Лажете дека ќе има енергетска независност! Како? – Со тоа што ќе ги дадете потенцијалите на државата на приватен странски капитал или на домашни капиталисти, како што е, во суштина, премиерот на вашата држава и ред други ваши колеги тука?
https://antropol.mk/2024/07/12/nema-energetska-nezavisnost-micki/
Исмаил: Нема енергетска независност дури не се одземат хидроцентралите на вашиот лидер Мицкоски
јули 12, 2024
Лажете дека ќе има енергетска независност! Како? – Со тоа што ќе ги дадете потенцијалите на државата на приватен странски капитал или на домашни капиталисти, како што е, во суштина, премиерот на вашата држава и ред други ваши колеги тука?
https://antropol.mk/2024/07/12/nema-energetska-nezavisnost-micki/
Albatros- Број на мислења : 845
PRVOBOREC- Број на мислења : 2482
Чекаме.
„Ако Мицкоски тврди дека приватно го плати патувањето и сместувањето на синот, тогаш треба да ги објави јавно тие сметки, но и Владата транспарентно да ја објави листата од сите кои патувале на државен трошок. Еве шанса на дело да ја покажат транспарентноста која постојано ја повторуваат дека ќе биде основно начело на работење на новата Влада. Ова е најмалку што може да направи Мицкоски, бидејќи за граѓаните е крајно симптоматично што самиот Мицкоски не објави ниту една фотографија од ова патување со синот, туку тоа случајно медиумите и граѓаните го дознаа од објавата на Универзитетот Џон Хопкинс."
https://libertas.mk/sdsm-mickoski-da-gi-ob-avi-privatnite-smetki-za-kartata-i-troshocite-za-sinot/
„Ако Мицкоски тврди дека приватно го плати патувањето и сместувањето на синот, тогаш треба да ги објави јавно тие сметки, но и Владата транспарентно да ја објави листата од сите кои патувале на државен трошок. Еве шанса на дело да ја покажат транспарентноста која постојано ја повторуваат дека ќе биде основно начело на работење на новата Влада. Ова е најмалку што може да направи Мицкоски, бидејќи за граѓаните е крајно симптоматично што самиот Мицкоски не објави ниту една фотографија од ова патување со синот, туку тоа случајно медиумите и граѓаните го дознаа од објавата на Универзитетот Џон Хопкинс."
https://libertas.mk/sdsm-mickoski-da-gi-ob-avi-privatnite-smetki-za-kartata-i-troshocite-za-sinot/
Luxor- Број на мислења : 6622
За да дојде до такво нешто треба да има барање од јавноста, а не на некој поединец од една политичка партија. Фотографијата од Њујорк на која е и синот на најомилениот македонски политичар е објавена од неговата партија. Сигурно е дека не би објавиле таква фотографија ако работите не се чисти.
A javnosta se samo clenovite i simparizerite na dpmne. Kolku ste zalni.
Flora- Број на мислења : 420
Pet ubistva,nieno reseno.
СДСМ: Петто нерасчистено убиство откако Тошковски е на чело на МВР
360степени | 16 јули, 2024 10:21
https://360stepeni.mk/sdsm-petto-neraschisteno-ubistvo-otkako-toshkovski-e-na-chelo-na-mvr/
СДСМ: Петто нерасчистено убиство откако Тошковски е на чело на МВР
360степени | 16 јули, 2024 10:21
https://360stepeni.mk/sdsm-petto-neraschisteno-ubistvo-otkako-toshkovski-e-na-chelo-na-mvr/
Spiridon- Број на мислења : 51
Не го разбирам ова, ако се стави ДПМНЕ-оски бот си ок, ако се стаи Албански бот не. Па дали на онаа несреќа, ДПМНЕ-овца ветеран Пандов му е местото кај што го стаја?
Значи или си против сите вакви појави или не си?
Ова е чист национализам, кој раѓа друг и доаѓа до крво пролевања???
П.С Не ми е што СДСМ се распаѓа, тоа се природни процеси, ама ми е кој ќе го замени. Ќе ги издржиме ДПМНЕ, 4, 8, 12 па можда и 16 години, што после? Левица и Димче?!?
Значи или си против сите вакви појави или не си?
Ова е чист национализам, кој раѓа друг и доаѓа до крво пролевања???
П.С Не ми е што СДСМ се распаѓа, тоа се природни процеси, ама ми е кој ќе го замени. Ќе ги издржиме ДПМНЕ, 4, 8, 12 па можда и 16 години, што после? Левица и Димче?!?
Nisto ne i fali na levica osven pratenickoto mesto sto i go ukradoa so izborniot zakon skroen za golemite partii. Sekako ke bidat podobra vlast od sds i dpne.
Albatros- Број на мислења : 845
Хм, не и фали една него 101 работа....
1. Каков багаж има зад себе раководството?
-Никаков, за позитивен прај ме муабет. Во што се успешни?
2. Дали се националисти?
-Се
3.Дали тесно соработуваат со Русија и ја подржуваат?
-Да.
1. Каков багаж има зад себе раководството?
-Никаков, за позитивен прај ме муабет. Во што се успешни?
2. Дали се националисти?
-Се
3.Дали тесно соработуваат со Русија и ја подржуваат?
-Да.
трендафил напиша:За да дојде до такво нешто треба да има барање од јавноста, а не на некој поединец од една политичка партија. Фотографијата од Њујорк на која е и синот на најомилениот македонски политичар е објавена од неговата партија. Сигурно е дека не би објавиле таква фотографија ако работите не се чисти.
OD DKSK GI BARAAT SMETKITE ...DESET DENA NIKAKO DA SE NAJDAT ....jasno ko bel den ..NE E SLIKATA OD VMRO OBJAVENA TUKU OD SAMIOT DOMAKIN...
Bosonoga- Број на мислења : 987
Не се поминати 10 дена од настанот, па изгледа дека комисијата барала докази уште пред да се појави сомнежот. Во секој случај не сум слушнал дека антилорупционерите некаде кажале дека не добиле донументи што ги побарале. Во секој случак да оставиме времето да ја покаже вистината.
Не се сеќава, ниту дека ти преќеше кога Заев и Ковачевски носеа свои блиски роднини со сомнеѓ дека патот им е платен со дрѓавни пари, а не доставија доказ дека сами ги платиле сметките. Прифаќам дека твое право на политиката да гледаш како на секс, па доколку една иста работа ти ја прави некој што го сакаш тоа да го чувствуваш како врв на љубов, а ако го прави некој што го мразиш како силување. Јас би сакал да не се однесувам така, па затоа и учествува, на форумов. Да дадам шанса да ме поправи некој ако грешам.
Не се сеќава, ниту дека ти преќеше кога Заев и Ковачевски носеа свои блиски роднини со сомнеѓ дека патот им е платен со дрѓавни пари, а не доставија доказ дека сами ги платиле сметките. Прифаќам дека твое право на политиката да гледаш како на секс, па доколку една иста работа ти ја прави некој што го сакаш тоа да го чувствуваш како врв на љубов, а ако го прави некој што го мразиш како силување. Јас би сакал да не се однесувам така, па затоа и учествува, на форумов. Да дадам шанса да ме поправи некој ако грешам.
Не се смее народот. Се радува, ете што отишол во Њујорк, со бизнис класа, со синот. На „наш“ трошок. Апа шо се замарате, како си посла народов така ќе си легна.
Страна 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Mickoski so zakani i uceni do vladata
» Vesti od svetot
» SUPER VESTI
» PREDLOG NA VLADATA ZA IZMENI NA USTAVOT NA REPUBLIKA MAKEDONIJA
» LAZNI VESTI PROTIV REFERENDUMOT
» Vesti od svetot
» SUPER VESTI
» PREDLOG NA VLADATA ZA IZMENI NA USTAVOT NA REPUBLIKA MAKEDONIJA
» LAZNI VESTI PROTIV REFERENDUMOT