Форум Мелница
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Во што да верувам....

+4
Hamad bim Khalifa
трендафил
osa
defo
8 posters

Страна 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Go down

Во што да верувам.... - Page 3 Empty Re: Во што да верувам....

Пишување by Естир Сре Мај 13 2015, 08:51

Пат напиша:
Естир напиша:

Да те прашам нешто лично, кога Борисов си даде оставка, ти за Орешарски ли гласаше?

Не, разбира се! Но, пропускаш един момент. При нас, "протестите" против Борисов, бяха организиран метеж. От БСП и ДПС, подпомогнати от Раша. Идеята беше да се пробута Южен поток. Затва дойдоха на власт (освен, че и да крадат) - тва беше правителството на Кремъл на Газпром.
Като се разбра кои стоят зад протестите срещу Борисов (то се знаеше от самото начало, само тъпите парчета не бяха наясно и някои от тях ги употребиха евтино със "сметки за ток"), като се сложи на масата и "костинбродската афера" на БСП и Бареков....нещата са кристални. При все това Борисо СПЕЧЕЛИ изборобите пак (ако и да му бяха организирали метеж). Но не можа да управлява. И народът скочи - Делян Пеевски беше капката, която преля, но хората знаеха, че им беше НАТРАПЕНА (на ръба на закона), една недемократична, антиевропейска, проруска власт.
Страх ни беше, че и от ЕС ще ни изкарат тея! И ЕС ни подкрепи мощно - но бяхме на улицата. Всеки ден, месеци наред.

Но каква ми е идеята. Обвиняваха Борисов е "недемократичност". Но когато имаше протести, той даде оставка. Защо Груевски не я дава?! Ако народът му има доверие - пак ше го избере.

И да ти кажа - аз не симпатизирам на ваште от СДСМ - грам. На комуняри доверие нямам. Но Грую е още по-комуняр. И по-голямото зло.

Трябва тази партия да отиде в опозиция и да се очисти от стила Грую. Иначе...кофти.
Естир
Естир

Број на мислења : 846

Вратете се на почетокот Go down

Пишување by трендафил Сре Мај 13 2015, 14:46

Кај нас избори без судска завршница за прислушкувањето не може да има. Затоа што СДСМ има илјадници часови снимени телефонски разговори за сите политички противници кои може да ги монтира и комбинира како што ќе посака, а другите тоа го немаат. По пресудата тешко дека некој ќе се осмели да објавува јавно такви материјали, па сите ќе бидат рамноправни. Иначе Борисов поднесе оставка скоро 4 години по победата на изборите со кои дојде на власт, а кај нас од изборите уште не е помината ниту една година.
Иначе А1 телевизија е затворена поради криминалот на сопственикот, кој заедно со соучесниците е во затвор. Кежаровски беше осуден поради откривање на идентитет на заштитен сведок. Со милост на актуелната власт е ослободен порано, односно пред да ја одлежи минималната казна што му беше пресудена. Според законот донесен од СДСМ кога беше власт.
трендафил
трендафил

Број на мислења : 11319
Местолокација : Скопје

Пишување by Пат Сре Мај 13 2015, 15:01

[quote="luхor"]
Пат напиша:

Во време на СДСМ, МТВ била партиско гласило, и тоа ги определува како комуњари, но сега, кога за време на твојот пастир и твојата дпмне, сите национални телевизии се под контрола на власта, а оние што не можат да ги контролираат ги затвараат (А1 телевизија) и нивните сопственици сосе фамилиите гнијат по затвори (Велија Рамковски и фамилијата), кога новинари гнијат по затвори затоа што го истражувале убиството на колегата (Томислав Кежаровски), кога новинари летаат низ задните шофершајбни под мистериозни околности (Никола Младенов), кога извршуваат самоубиства во истражни затвори давејки се во кофа со вода (Владо Таневски), е тоа, според твоите искривени вредносни перцепции е демократија, а партијата која на тој начин ја практикува власта е демократска.

Во мојот искривен систем на вредности како граѓанин на Р. Македонија секој кој направил злосторство и кое ќе се докаже треба да одговара за тоа, без разлика на било каква припадност. Според вашиот „исправен“ систем на вредности јас би требало да верувам во она што вие ми велите дека треба да го слушам и читам и покрај тоа што моите очи и уши ми велат нешто друго. Јас иследник криминалист не сум, па да знам како загинал Младенов, но на снимките нешто не се слуша дека од владата го организирале неговото убиство, нели? Само се слушаат дискусии за околностите во кои загинал, се слуша озборувања и кој што мислел за некого, но дали некој е лош, добар, идиот, кретен, тоа се лични работи бре, но колку што можев да слушнам снимките се селектирани за да се привлече гневот на народот поради зборувањето за Младенов.

За убиството на Нешковски јас сосема ги поддржувам тие што протестираат и покрај тоа што овде на типично вашиот теснограден комуњарски начин и во согласност со вашите „вредности“ за кои имам можност да читам на сајтот Окно, на пример за историјата на Македонија и личностите и собитијата во Втората светска војна особено, но тоа во друга прилика, ми импутирате дека небаре сум го оправдувал убиството на Нешковски.

Го најдовте ли интервјуто со Заев? Лесно се наоѓа, само пишете Заев, Алсат.

И кога сме кај т.н. бомби, кога ќе слушнеме како разговарате вие за време на избори, на пример на едно место прочитав дека вмро-вците погрдно биле нарекувани бугаришта, тоа вистина ли е? Или на пример кога се менуваше улицата Салвадор Аљенде и мостот Близнак во Тодор Александров, што извикувавте тоа? Или на пример Бихаќка со Павел Шатев? Читам Петар Гошев напишал дека оваа власт рехабилитирала фашисти, но без да ги спомне кои тоа фашисти, па си мислам, а можеби мислел на Павел Шатев. Па ако бил фашист, што се китевте со неговото дело педесет години исто како што фалсификувавте исечоци од фашистот Димитар Талев, нели така?

Што видовме од комунистите до сега? Само лаги и фалсификати, и изгледа на крај ќе се покаже како чиста вистина она што го кажа Георгиевски дека разговорите навистина се прислушувани, но од кого, тоа е прашањето.
Пат
Пат

Број на мислења : 252

Пишување by Гостин Сре Мај 13 2015, 16:45

Си ме цитирал мене. И јас сум тесноград комуњар, а ти си патриот грујовист? Не можам а да не се смеам. Ние за време на избори разговараме? На едно место прочита дека дпмне-овците ги нарекуваме бугаришта? Извикувавме при промена на името на мостот? На промена на името на улицата? Добро бе Пате, колку пати ке пробаш со тоа? Не е прв пат да се обидуваш да ми импутираш комунизам и нетрпеливост кон Бугарите. Никогаш не ти поминало. И сега, наместо убаво да си признаеш дека грешиш, и дека досега си го поддржувал најголемиот комуњарски диктатор во Македонија после Тито, ти се обидуваш со подли подметнувања. Искрено, не сум изненаден. Секогаш кога ќе те донесам во ќош, и во неможност да си го одбраниш пастирот се обидуваш да ме покомуњариш, и да ме прогласиш за државен непријател на Бугарија. И немој да го користиш името на Љубчо за твоите подлости. Затоа што тој побара амнестија за оние кои прислушкувале, но не из криминалот за кој се слуша на снимките.

Гостин
Гостин

Пишување by Пат Сре Мај 13 2015, 17:09

И покрај револтот на група граѓани кои утринава го изразија незадоволството со кршење на неколку стакла и прозорци во бараката на град Скопје, затоа што обезбедувањето не ги пушти внатре да присуствуваат на седницата за преименувањето на улиците, Советот ја изгласа одлуката за измени на имињата на 29 улици и два моста во Скопје.

Незадоволните граѓани останаа надвор, а советниците од опозицијата побара точката да се симне од дневен ред и да се дозволи обраќање на седницата на членови од Сојузот на борците. Претседателот на Советот на град Скопје не дозволи да се обрати никој друг, освен советниците, по што опозицијата ја напушти седницата.

Пред напуштањето на салата на Советот, претставниците на СДСМ почнаа да свиркаат со свирчиња, тропаа по советничките клупи и извикуваа „Бугари, Бугари“, на што се приклучија и граѓаните пред салата.

http://www.fama.mk/vesti-glavni/kategorii/makedonija/5023-tenzicnata-atmosfera-ne-gi-predomisli-sovetnicite-ulicite-dobija-novi-iminja

А што се однесува до Љубчо, од кога па тоа ти на мене ќе ми кажуваш кого јас да спомнам? Тоа по комуњарски за вербален деликт ли нешто?

Еве

http://www.telegraf.mk/aktuelno/makedonija/263140-ljubco-georgievski-ubeden-sum-sdsm-snima-video
Пат
Пат

Пишување by Пат Сре Мај 13 2015, 17:14

И ова да не заборавам:

бла бла бла....се обидуваш да ме покомуњариш, и да ме прогласиш за државен непријател на Бугарија.

Типична комуњарска реторика

Very Happy Very Happy
Пат
Пат

Пишување by Гостин Сре Мај 13 2015, 17:48

Како и секоја дпмне-овца се држиш како слеп за стап за инструкциите од центарот за лаги и манипулации. Каде Љубчо кажал дека е важно кој прислушувал, а не е важно да се процесуира криминалот за кој се слуша на снимките?

Гостин
Гостин

Пишување by osa Сре Мај 13 2015, 18:01

luхor напиша:Си ме цитирал мене. И јас сум тесноград комуњар, а ти си патриот грујовист? Не можам а да не се смеам. Ние за време на избори разговараме? На едно место прочита дека дпмне-овците ги нарекуваме бугаришта? Извикувавме при промена на името на мостот? На промена на името на улицата? Добро бе Пате, колку пати ке пробаш со тоа? Не е прв пат да се обидуваш да ми импутираш комунизам и нетрпеливост кон Бугарите. Никогаш не ти поминало. И сега, наместо убаво да си признаеш дека грешиш, и дека досега си го поддржувал најголемиот комуњарски диктатор во Македонија после Тито, ти се обидуваш со подли подметнувања. Искрено, не сум изненаден. Секогаш кога ќе те донесам во ќош, и во неможност да си го одбраниш пастирот се обидуваш да ме покомуњариш, и да ме прогласиш за државен непријател на Бугарија. И немој да го користиш името на Љубчо за твоите подлости. Затоа што тој побара амнестија за оние кои прислушкувале, но не из криминалот за кој се слуша на снимките.

Љубчо......... Затоа што тој побара амнестија за оние кои прислушкувале, но не и зa криминалот за кој се слуша на снимките.[/quote]

morav da te citiram ....mislam deka ti si prviot shto ja razbral porakata na LJubcho od intervjuto ...sekako i SUSHTINATA na porakata ,shto e I SPORED MENE NAJBITNO .... a sushtinata vsushnost e onie koi se kriminalci debelo da odgovaraat ,no onie koi imale uloga samo da prislushuvaat ,ili eve ko Zaev samo da GO PREZENTIRAAT slushnatoto da bidat "oslobodeni " so amnestija.... ....

osa
osa

Број на мислења : 16569

Пишување by osa Сре Мај 13 2015, 18:05

luхor напиша:Како и секоја дпмне-овца се држиш како слеп за стап за инструкциите од центарот за лаги и манипулации. Каде Љубчо кажал дека е важно кој прислушувал, а не е важно да се процесуира криминалот за кој се слуша на снимките?

da sme na jasno,TOCHNO e deka nikade Ljubcho ne POBARAL AMNESTIJA ZA KRIMINALCITE ,TOA SE SAMO SPINOVI NA MAJSTORITE ZA MANIPULACIJA I LAGI .......shto znachi nikade ne izjavil deka ne e vazen KRIMINALOT ,tuku samo koj prislushuval ...
tuku IMA DADENO NEKOLKU IZJAVI DEKA E POTPOLNO EDNAKVO BITNO I KOJ PRISLUSHUVAL ,NO I SHTO SE SLUSHA NA SNIMKITE ,i koj ima napraveno kriminal da odgovara ...toa e vistinata za intervjuto na LJubcho ,koe veruvam moze lesno da se najde i da se preslusha ...

osa
osa

Број на мислења : 16569

Пишување by Пат Сре Мај 13 2015, 18:17

luхor напиша:Како и секоја дпмне-овца се држиш како слеп за стап за инструкциите од центарот за лаги и манипулации. Каде Љубчо кажал дека е важно кој прислушувал, а не е важно да се процесуира криминалот за кој се слуша на снимките?

Знаеш што, јас отсекогаш сум се чудел како тоа комуњарите имаат способност да читаат едно, а да прочитуваат друго, каква е таа перцептивна повеќеслојна дихотомија, сигурен сум дека и Љубчо истото се чуди, сум го читал на повеќе места и знам за што зборувам. На пример:

-Јас сум 90 посто убеден, еве оставам 10 посто, дека оној дел во кој се министри и функционери на ВМРО е снимано од СДСМ. Цело време викам УДБА за да го заштитам СДСМ. Еве ви кажувам СДСМ снима, што сакате друго да ви кажам- изјави лидерот на ВМРО НП Љубчо Георгиевски во интервју за ТВ 24 вести.

-Каква е конекцијата меѓу тие тројца, Верушевски, Костовски и Лазаревски со делови и структури на СДСМ, не можам до крај да ви кажам, но дел од раководството ја фаќа таа јадица. Во која држава го има тоа? 90 посто сум убеден во приказната дека Верушевски, Костовски и Лазаревски се дел од структурите кои снимале по сопствен ќеф и волја. Кога е тој момент кога се поврзале со СДСМ не го знам и не ме интересира. Но, таа тројка е истата тројка која го отвори „Големото уво“. Мене не ми требаат дополнителни факти… И мене ми направија Пуч тогаш. И тоа пред кризата во 2001 година. Тие се истите луѓе- потсети Георгиевски.

Лидерот на ВМРО НП потоа посочи дека сите да се плашат дека може да бидат објавени.

-Треба сите да се плашиме. Ако некој таму структури решиле да го снимаат министерот, личната секретарка на премиерот и сите тие таму, значи не се сомневам дека може да ме снимаат и мене и тебе и сите. Не смееме тоа да го дозволиме. И треба после ова навистина треба да видиме како ова е решено во западниот свет да ги донесеме сите законски консеквенци за да не ни се случува повторно- додаде Љубчо Георгиевски во телевизиско интервју.
Пат
Пат

Пишување by Гостин Сре Мај 13 2015, 18:33

Пак се правиш со сила глуп. Кај виде ти дека јас прашав дали Љубчо кажал кој прислушувал? Прашав каде тоа Љубчо рекол дека извршителите на криминалите за кои слушаме на снимките треба да бидат амнестирани? Каде кажал дека треба да се процесуираат прислушувачите, а да се амнестираат извршителите на криминалните дела од снимките? А ако Љубчо се чуди, тоа е само како некои кои се нарекуваат ВМРО-вци, а се у ствари дпмне-овци, му ги спинуваат зборовите.

Гостин
Гостин

Пишување by Пат Сре Мај 13 2015, 22:00

Глупости! Сега веројатно би требало да влеземе во бескраен круг на повторувања и оправдувања, но јас на тој начин не функционирам. Што сум мислел по таа тема сум напишал до сега.

Туку, што бидна оваа работа со Заев денес? Тоа истиот ли Заев беше кој велеше дека „од чистачка до министер“ ти текнува, и кој велеше дека „мора да се пука“? Мене на тој ми личеше. Кога сме кај пукањето, слушам на провладините медиуми сте се подготвувале со ножеви, багери, стапови итн. Ако е тоа спин, тогаш ако ништо друго еве ќе се засрамам уште еднаш од тоа на кој начин се креира јавното мнение во Македонија. Но ако излезе дека е вистина, тогаш од вашите раце никој веќе нема да може да ја измие крвта на тие невини луѓе што ќе настрадаат верувајќи во тоа за што излегле. Историјата во денешни услови многу потешко се фалсификува, знаеш...
Пат
Пат

Пишување by Hamad bim Khalifa Сре Мај 13 2015, 22:05

Ajde Pate ne zalapuj dudinki ko mlad klen i Sashe analitiko! Fino vi odgovorija denes po medijumive: Ako imalo koruptivno dejanije od strana na Zaev, sto ceka grujo so apsenjeto??
Navistina se pravite glupi ili ste takvi so rogjenje???
Hamad bim Khalifa
Hamad bim Khalifa

Број на мислења : 2745

Пишување by Пат Сре Мај 13 2015, 22:08

Па од кај да знам што чека, веројатно незгоден момент е сега. Но сепак е добро да се види кој е кој во македонската политика.
Пат
Пат

Пишување by Гостин Сре Мај 13 2015, 22:18

Ostaj go bre kalifu...Kako shto vika negoviot pastir, narodot kje odluchi...

„Збогум Никола“ се извикува пред владата (ГАЛЕРИЈА)

Со повици „Збогум Никола“, „Оставка“, „Долу диктатура“ и „Готово е готово“ пред владата започна протестот „Протестирам за оставки за цела влада“.

Во што да верувам.... - Page 3 20150513_181712
Во што да верувам.... - Page 3 20150513_181807
Во што да верувам.... - Page 3 20150513_181500
Во што да верувам.... - Page 3 20150513_181505

http://plusinfo.mk/vest/25762/zbogum-nikola-se-izvikuva-pred-vladata-(galerija)

Гостин
Гостин

Пишување by Гостин Сре Мај 13 2015, 22:20

Eve uste malku od narodnata medicina...

Во што да верувам.... - Page 3 1911049_10206900126566849_1842528962362889609_o

Гостин
Гостин

Пишување by Гостин Сре Мај 13 2015, 22:22

I uste malku od nokjnata mora na dpmne-uchk-ovcite...

ГРАЃАНИТЕ ТРГНАА КОН СУДОТ ПОРАДИ ПРИТВОРЕНИТЕ СТУДЕНТИ

Пред Владата, демонстрантите извикуваа „Груевски оди си“ , „Готово е, готово“ и „Николче-диктаторче“, а носат транспарент на кој пишува „Збогум Никола“.

Во што да верувам.... - Page 3 10982115_10206900125806830_1997870220610426690_o-620x4651

Граѓаните кои денеска протестот го започнаа пред Владата која повторно беше под силно полициско обезбедување, тргнаа кон Основниот суд Скопје 1. Тие нагласија дека од 7 мај па наваму студенти се држат во притвор и побараа нивно ослободување. Мерката притвор за студентите кои протестираа ја гледаат како инструмент за заплашување на сите оние кои сакаат да го изразат своето незадоволство.

Пред Владата, демонстрантите извикуваа „Груевски оди си“ , „Готово е, готово“ и „Николче-диктаторче“, а носат транспарент на кој пишува „Збогум Никола“.

Барањата на граѓаните кои протестираат обединети во движењето „Протестирам“ се: итна оставка и преземање одговорност на целата Влада, итно ослободување на сите активисти притворени од 5 мај наваму и формирање на Влада за демократизација на институциите.

http://fokus.mk/graganite-trgnaa-kon-sudot-poradi-pritvorenite-studenti/

Гостин
Гостин

Пишување by Гостин Сре Мај 13 2015, 22:30

Atmosferata pred osnoven sud 1...

Инсерти пред Основен суд 1

http://a1on.mk/wordpress/archives/490266

Гостин
Гостин

Пишување by Пат Пет Мај 15 2015, 00:24

Абе, вие....комуњари! Кога кажав дека на Македонија ѝ е потребна партија во која членувањето нема да биде на национална основа и дека ако се направи таква, прв би се зачленив во неа, не мислев тоа да биде СДСМ Evil or Very Mad

http://www.dokaz.mk/albantsite-od-tetovo-masovno-se-zachlenuvaat-vo-sdsm/
Пат
Пат

Пишување by Гостин Пет Мај 15 2015, 08:44

Temata beshe otvorena vo kontekst na tvrdenjata deka nekoj od Makedonija go organiziral krvavoto scenario vo Kumanovo...izgleda deka nabrgu so sigurnost kje doznaeme koj...

OTKRIĆE SRPSKIH OBAVEŠTAJACA Mijalkov organizovao teroristički napad u Kumanovu

Sašo Mijalkov, šef makedonske kontraobaveštajne službe, koji je pod pritiskom u utorak podneo ostavku, prema sumnjama srpskih bezbednosnih službi imao je aktivnu ulogu u organizaciji terorističkog napada u Kumanovu.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/558838/OTKRICE-SRPSKIH-OBAVESTAJACA-Mijalkov-organizovao-teroristicki-napad-u-Kumanovu

Гостин
Гостин

Пишување by Гостин Пет Мај 15 2015, 08:46

Potkrepa na ovie tvrdenja doagja i od druga strana...

Топ Ченел: Македонски агенти контактирале со напаѓачите од Куманово

Претседателот на парламентарната комисија за контрола на косовската тајна полиција за албанската телевизија Топ Чeнел преку Разузнавачката служба на Косово (АКИ) дознале дека агенти на македонската тајна полиција имале контакти со косовски државјани со цел да се предизвикува дестабилизација на Македонија, пренeсува Тетовасот.

За овие контакти биле известени и претседателката на Косово Атифете Јахјага, премиерот Иса Мустафа и министерот за внатрешни работи Скендер Хусени.

http://plusinfo.mk/vest/25898/top-cenel-makedonski-agenti-kontaktirale-so-napagjacite-od-kumanovo

LINK do originalot

Гостин
Гостин

Пишување by Hamad bim Khalifa Пет Мај 15 2015, 09:17

Of.T! Mame mu ebam, nesto mi e sumljiv friziderof? Ic ne mi drzi od toa pivoto?!?! A i u shpajzot kako da imam nekoj natrapnik. Grickine gi snemuva so nevoobicaena brzina. Fala mu na puemieot pa dukjanive prodavaat pivo do 21,00 ! Braos za puemieot koj misli na nas obicnite gragjani!!!
Hamad bim Khalifa
Hamad bim Khalifa

Број на мислења : 2745

Пишување by Sponsored content

Sponsored content

Страна 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Вратете се на почетокот