Sashe politiko - prosteno ti e!
4 posters
Страна 1 of 1
Sashe politiko - prosteno ti e!
Neznam dali ja sledi melnicava, ama ako da, sakav da mu poracam na Sashe: So vcerasnoto rastruenje na pastirot ti go proshtevam grevot od preksinokjesnoto izbrzuvanje i baranje ostavka od Zaev!
Znam deka si covek koj si gi priznava svoite greshki, koj se neminovni vo rabotata so koja se bavish,i zatoa te udostojuvame so tema i komentari. Kako i da e, sega treba da se pazat i tripati oidmeruvaat site cekori koj se prevzemaat vo rushenje na kriminalnava vavilonska kula, da ne ne zatrupa site - pri nejzino pagjanje! Pozdrav Khalif bim itn....
p.s. Figurativno:Pred da lapnesh dudovaca, mezi malku....
Znam deka si covek koj si gi priznava svoite greshki, koj se neminovni vo rabotata so koja se bavish,i zatoa te udostojuvame so tema i komentari. Kako i da e, sega treba da se pazat i tripati oidmeruvaat site cekori koj se prevzemaat vo rushenje na kriminalnava vavilonska kula, da ne ne zatrupa site - pri nejzino pagjanje! Pozdrav Khalif bim itn....
p.s. Figurativno:Pred da lapnesh dudovaca, mezi malku....
Hamad bim Khalifa- Број на мислења : 2745
Re: Sashe politiko - prosteno ti e!
A bre ti seriozen si??? Sashe ti e obichen senzacionalist, koj saka da izgradi nekakva kariera na rekla-kazala novinar i lider na zholtiot pechat...Idoli mu se Latas, Mirka, Janko i Milenko....
Гостин- Гостин
Ja vcera vidov eden kup usrani golubi i eden "siv sokol" kako go rastrtue grujco, kako mu gazi na zulj so cela tezina, kako mu gasi cigara od bokserskiot nos pred cela javnost. Izgleda deka premierot dobro e dopinguvan pred sekoe iskacanje cim ne mu izripa na Sashe.
p.s. Za Sashe ...si go znaeme!
p.s. Za Sashe ...si go znaeme!
како и да е саше МУ ГО ШЛАПНА ДИРЕК У ЛИЦЕ...
А што, тоа Саше побарал оставка од Заев? Вие комуњарите да не смислите и некоја македонска верзија на гилотината, уште тоа сме немале Инаку, после оној негов искрен говор во собранието со кој видливо ја воодушеви и Бонева, на Саше треба да му се простат сите негови идни гафови.
Пат- Број на мислења : 252
Hmmmm...Ako prodolzhi vaka, mozhebi kje se predomislam...
Саше Политико упаѓа во живо на Канал 5
Саше Политико упаѓа во живо на Канал 5
Гостин- Гостин
хан Ацо- Број на мислења : 782
Местолокација : България
Vo red kalifu...Napreduva Sashe...No seushte e daleku od dobar novinar...Iako, vo ovoj sluchaj moram da se slozham so nego...
Се слушаш ли ти што зборуваш, Атанас Кировски?!
20.05.2015 09:20
Став
Саше Ивановски
Скандалозно е последното однесување на Телма. Тие се однесуваат како нормален медиум во ненормална и забегана земја! Тоа е исто како некој немо да набљудува како некој силува дете во парк! Во моментот кога принципите се прекршени, набљудувачот автоматски престанува да биде тоа и станува соучесник, прашање е само на која страна ќе биде. Aко не се активира, значи го помага чинот на силување, а ако фати да го брани немоќното лице, тој е на исправната страна!
Според логиката на Атанас Кировски, да беше Телма германска телевизија во 1943-та, таа ќе имаше дописник од Аушвиц кој би известувал колку денски се утепани, запалени, силувани, масакрирани, а навечер во Берлин би известувале од митинг на Наци партијата, би земале изјава и од Гебелс и би го прашале кои се целите на митингот, а потоа ќе го пренесат и говорот на Хитлер. И тоа е исправно однесување?
По истата логика, Телма би известувала и во САД пред граѓанската војна, во јужните сојузни држави каде имало робови, и би известувале без чувства, непристрасно, колку робови дента се продале, колку се убиени од мачење, колку се камшикувани, а навечер би биле на коктел со федералистите и би правеле интервју со гувернерот на Луизијана, во кој прашањата ќе бидат информативни без критики и осуда?
Атанас Кировски и Лупевска заговараат новинарство во кое новинарот е во публика и брои кошеви или голови, додека на теренот едните имаат бејзбол палки, а другите се со голи раце, отечени од мавање, а дел и мртви. Новинарот е секогаш на теренот, тој е учесник во натпреварот, тој секогаш е судија и суди според правилата, дели жолти и црвени картони! Разбирате ли Кировски и Лупевска? Каде ви се црвените картони?! За жолти картони веќе времето одамна измина!
Извор: Мактел
http://okno.mk/node/47176
Гостин- Гостин
Pa ja go tretiram povekje kako shoumen odoshto novinar!!! Glavno ne e kurton!
Napreduva, napreduva...Shtom vlegol vo fokusot na shipkite...Kalifu, se kladish deka izjavata na Kotevski kje bide: Sashe sam se maval so shipka po glava???
Гостин- Гостин
Epa i Sashe pretera: mercedesot pa mercedesot! A znae deka na pastirot slaba tocka mu e tokmu toj. Za se drugo muva ne go lazi ama so mercedest stvarno prekardashi!
p.s. Mu posakuvam na Sashe Pobrzo da ozdravi i da prodolzi po staro....
p.s. Mu posakuvam na Sashe Pobrzo da ozdravi i da prodolzi po staro....
Штом дојдовте до тоа да се надевате на овој да ја брани демократијата во Македонија, тешко нам.
Гостин- Гостин
Страна 1 of 1