Форум Мелница
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ОБВИНИТЕЛ СПЕЦИЈАЛЕН -КАТИЦА ЈАНЕВА

+10
Luxor
Kalinda
Arhimed
хан Ацо
трендафил
tmoro
defo
reiter
osa
Hamad bim Khalifa
14 posters

Страна 16 of 19 Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18, 19  Next

Go down

ОБВИНИТЕЛ СПЕЦИЈАЛЕН -КАТИЦА ЈАНЕВА  - Page 16 Empty Re: ОБВИНИТЕЛ СПЕЦИЈАЛЕН -КАТИЦА ЈАНЕВА

Пишување by Гостин Нед Окт 23 2016, 20:20

Ne si odgovoril na osnovnoto prashanje...Zoshto pastirot i familijata bikle tolku glupi da go unishtat krunskiot dokaza deka Verushevski bil toj shto prislushkuval...Ili, kako shto upatuvaat nivnite panichni postapki go napravile toa za da ja sokrijat sopstvenata vina...

Гостин
Гостин

Вратете се на почетокот Go down

ОБВИНИТЕЛ СПЕЦИЈАЛЕН -КАТИЦА ЈАНЕВА  - Page 16 Empty Re: ОБВИНИТЕЛ СПЕЦИЈАЛЕН -КАТИЦА ЈАНЕВА

Пишување by трендафил Пон Окт 24 2016, 07:29

Доказите за криминалот на Верушевски и неговата банда се во судот каде што се води постапка против него. Постапката времено е прекината од страна на СЈО, но сигурно е дека ќе продолжи. За такво дело нема застарување.
Малку и за циркусот што го правеше Катица кога се обидуваше да го запоседне системот за прислушкување во УБК. Не мислиш ли дека странците од т.н. чадор, тие што ги испратија Терористите во Куманово, не ги интересира кој ги предал и воопшто на кој начин нашите служби успеаја да дознаат за тој случај. Па затоа преку својата Катица сакаа да дојдат до комплетната база на податоци на нашите служби. Без да се издвојат податоците за периодот на кој се однесува работата на шареното јавно обвинителство.

Ќе не има ли тогаш кога ќе не нема – ако не немаше токму тогаш кога требаше да не има?
трендафил
трендафил

Број на мислења : 11324
Местолокација : Скопје

Пишување by Гостин Пон Окт 24 2016, 17:47

Пак зелени Трендо. Токму тие што ги најмија терористите да ја дестабилизираат Македонија за да останат на власт се обидуваат да ги сокријат доказите за нивната соработка со терористите од Катица Јанева. Тоа, нормално дека ќе биде неуспешно, доказите ќе одат во СЈО а потоа судиите ќе имаат полни раце работа со дпмне-учк-офците кои стојат зад обидот за дестабилизација.

Гостин
Гостин

Пишување by трендафил Пон Окт 24 2016, 22:13

Една година токму СЈО е тоа што тресе зелени, односно прераскажува криминално снимени телефонски разговори, а до сега нема ниту едно обвинение затоа што нема ниту еден доказ. Леснотијата со која лажеш или наивно си му поверувал на некој лажго е зачудувачка. СЈО нема ингеренции за настани што не се поврзани со бомбите со кои СДСМ мислеше дека ќе дојде на власт. Иначе ти би требало да бидеш прв што треба да бара во СЈО да дојдат други луѓе, затоа што овој состав за една година не успеа да подигне ниту едно обвинение. Што би рекле не собра докази за ниту еден случај што помпезно го објави. Јас еве претпоставувам дека докази нема затоа што нема ни дело. Но ти ако претпоставуваш дека имало криминал треба овие од СЈО да ги сметаш за дибеци неспособни тоа да го докажат. И покрај тоа што имаат помалку од еден предмет по обвинител во оваа година и имаат помошници, вклучувајќи и свои роднини колку што ќе посакаат.

Ќе не има ли тогаш кога ќе не нема – ако не немаше токму тогаш кога требаше да не има?
трендафил
трендафил

Пишување by Гостин Пон Окт 24 2016, 23:14

Да не те знаев ќе мислев дека си неинформиран, но бидејки добро те познавам знам дека се правиш со сила глуп и се обидуваш да манипулираш, посебно во делот околу подигање на обвиненија од страна на СЈО.

Гостин
Гостин

Пишување by трендафил Пет Окт 28 2016, 18:44

Ајде напиши ми за кој случај СЈО има подигнато обвинение пред надлежниот суд. Јас не знам за такво нешто. Знам дека има прес конференции на кои иако тоа е забрането со закон се изнесуваат податоци за предистражните дејствија на СЈО. Тоа што некој не разликува кривична пријава, предистрага, истрага, обвинение и пресуда е веројатно картата на која играат СЈО, СДСМ (LSDM) и платениците на Сорос. Еве овде можеш да прочиташ нешто повеќе за работата на СЈО, Како ја гледаат тие што не се за твојата политичка опција, односно за таа за која многумина мислат дека е мнозинството во Македонија. Да сме живи и здрави ќе видиме на 11 декември. Доколку не најдете некој нов начин со помош на криминалците од чадорот да ја принудите Македонија да ги одложи изборите.

трендафил
трендафил

Пишување by osa Пет Окт 28 2016, 20:01

ooooo trendo pa kaj si ti ...seushte na branikot na kriminalcite ???? uf trendo pa site veke se otkazaa ot niv ..a ti ???

osa
osa

Број на мислења : 16597

Пишување by трендафил Саб Окт 29 2016, 16:56

Дали твоите претпоставки, во кои веруваш, а тоа дека не се криминалци тие што незаконски прислушкуваа и монтираните снимки ги објавуваа со цел да наклеветат некого туку жртвите на тој криминал ќе видиме наскоро. Останува фактот дека СЈО до сега нема ниту едно обвинение, затоа што криминалците не сака да ги гони, а нормално против жртвите не може да најде или „произведе“ релевантни докази.
А другата претпоставка, дека народот не ги сакал тие што Македонија од 94то ја донесоа на 10то место во светот за водење бизнис ќе дознаеме уште побргу. На 11 декември.

трендафил
трендафил

Пишување by osa Саб Окт 29 2016, 18:00

ma trendo pa ti si za zalenje ako "veruvash "deka Makedonija e na 10 mesto po vodenje biznis ????? kolku li samo realni pokazateli vo biznisot se sokrieni ,a se plasirani lagi za da iskopchat vakvi rezultati dali si pomislil ...pa site PLACHAT ,a ti mi kazuvash deka ni e super ....

osa
osa

Пишување by Гостин Саб Окт 29 2016, 23:07

трендафил напиша:Ајде напиши ми за кој случај СЈО има подигнато обвинение пред надлежниот суд. Јас не знам за такво нешто. Знам дека има прес конференции на кои иако тоа е забрането со закон се изнесуваат податоци за предистражните дејствија на СЈО. Тоа што некој не разликува кривична пријава, предистрага, истрага, обвинение и пресуда е веројатно картата на која играат СЈО, СДСМ (LSDM) и платениците на Сорос. Еве овде можеш да прочиташ нешто повеќе за работата на СЈО, Како ја гледаат тие што не се за твојата политичка опција, односно за таа за која многумина мислат дека е мнозинството во Македонија. Да сме живи и здрави ќе видиме на 11 декември. Доколку не најдете некој нов начин со помош на криминалците од чадорот да ја принудите Македонија да ги одложи изборите.

Trendafile toa shto poradi obvrski me nema nekolku dena od forum ne znachi deka ti mozhesh dea lazhesh i menipulirash kolku shto sakash...Zatoa shto jas koga togash kje se pojavam, i kako obichno kje te fatam so spushteni gakji...

СЈО ги поднесе првите две обвиненија

PS. Izvorot e namerno izbran, bidejki toa e vesnikot koj ti kazhuva kako da mislish...

Гостин
Гостин

Пишување by трендафил Нед Окт 30 2016, 00:11

Колку што ми е познато со првото обвинение СЈО тврди дека се уништени документите што сега, откако ги побара ги доби. Со помош на експертот на Ериксон. Фирма која ги има бекапирано (префрлено) на новиот компјутер сите податоци. Што се однесува до второто обвинение јасно е дека за штета од неколку стотини денари, скршено стакло, не се подига обвинение, туку се поднесува прекршочна пријава или се изрекува мандантна казна. И во тие обвиненија прво имавме написи по медиумите од новинарите платеници на Сорос, па прес конференции на кои се објавуваа имиња и податоци иако тоа е забрането со закон во време на предистражна илио истражна постапка, а дури потоа ги имаме смешните обвиненија.

трендафил
трендафил

Пишување by Гостин Нед Окт 30 2016, 09:47

I ovde si lazhel...Ili potochno si se pravel glup...Iako ubavo ti objasniv deka se unishteni dokumentite za prislushuvanjeto do 2015 godina...Dotogash e prislushkuvano so Izraerlskata oprema...SJO vleze vo UBK za da gi odzeme dokumentite shto dokazhuvaat deka dpmne-ofcite na chelo so pastirot prodolzhile da prislushkuvaat i vo 2015 godina...Vo ovoj nov sluchaj e prislushkuvano so opremata od Erikson...I sega tie dokazi se vo racete na Katica...Gotovi ste...

Ponatamu Trendafile, tvoeto so sila pravenje glup stanuva komichno...Veruvam deka site shto gi chitaat tvoite ochajnichki postovi pagjaat od smeenje...Zatoa shto obvinenieto ne e podneseno za skrshen prozorec, tuku za narachkata na tvojot pastir za nasilstvo nad gradonachalnikot i sovetnicite vo opshtina Centar, kade shto opozicijata ja ima vlasta...Koj toa ti reche tebe deka nekoj mu dal dozvola na tvojot pastir so sila da gi prinuduva gradonachalnicite i sovetnicite po opshtinite da rabotat kako shto toj saka...Za toa se odi vo Idrizovo...

Гостин
Гостин

Пишување by Гостин Чет Ное 03 2016, 17:20

Obid, delumno uspeshen na dpmne da go pokrie nastanot na denot...Dodeka zhrtvenoto jagne Dime Spasov beshe pushten po voda i morasher da se blamira pred celata mekedonska javnost davajki intervju na TV Nova, kluchnito nastan se odvivashe malku ponastrana od ochite na javnosta...Imeno, do sega nedopirliviot bratuched vo sudot, beshe na raspit kaj sudija na prethodna postapka za sluchajot Trezor...Del od opoziciskite mediumi nasednaa i dodeka tie se zanimavaa so intervjuto na Dime raspitot na bratuchedot pomina samo so kratki izvestuvanja...

Гостин
Гостин

Пишување by defo Чет Ное 03 2016, 20:24

ОБВИНИТЕЛ СПЕЦИЈАЛЕН -КАТИЦА ЈАНЕВА  - Page 16 CwVfmWTWIAAF1sN

Види Тео, тој е мамката, вистинската риба е во мрежата.....

Еве го и видеото.....

Лицата на снимките на „Сител ТВ“ кои наводно го вадат Спасов со пиштол од автомобилот се припадници на „Алфите“, а не насилници од коишто тој бегал. Со снимките располагало единствено УБК, а тие одбиле да ги достават снимките од СВР -Скопје, дознава НОВАТВ од извори во скопската полиција.

Како снимките со Диме Спасов од УБК завршија на провладините медиуми
defo
defo

Број на мислења : 3586

Пишување by Гостин Пет Ное 04 2016, 12:08

Бате Саше некако ми изгледа како да му тече низ ногавиците.

Гостин
Гостин

Пишување by трендафил Пет Ное 04 2016, 12:31

Teo напиша:I ovde si lazhel...Ili potochno si se pravel glup...Iako ubavo ti objasniv deka se unishteni dokumentite za prislushuvanjeto do 2015 godina...Dotogash e prislushkuvano so Izraerlskata oprema...SJO vleze vo UBK za da gi odzeme dokumentite shto dokazhuvaat deka dpmne-ofcite na chelo so pastirot prodolzhile da prislushkuvaat i vo 2015 godina...Vo ovoj nov sluchaj e prislushkuvano so opremata od Erikson...I sega tie dokazi se vo racete na Katica...Gotovi ste...

Ponatamu Trendafile, tvoeto so sila pravenje glup stanuva komichno...Veruvam deka site shto gi chitaat tvoite ochajnichki postovi pagjaat od smeenje...Zatoa shto obvinenieto ne e podneseno za skrshen prozorec, tuku za narachkata na tvojot pastir za nasilstvo nad gradonachalnikot i sovetnicite vo opshtina Centar, kade shto opozicijata ja ima vlasta...Koj toa ti reche tebe deka nekoj mu dal dozvola na tvojot pastir so sila da gi prinuduva gradonachalnicite i sovetnicite po opshtinite da rabotat kako shto toj saka...Za toa se odi vo Idrizovo...
Ајде да почнам да прашувам попрецизно. Нели податоците што сега ги бара Катица по друг предмет беа уништени. Катица ги има материјалите што се однесуваат на нејзиниот мандат. Дека во целата работа има криминал е сигурно. Само треба да се види дали криминалот е кај актуелната и идна власт по изборите или кај СДСМ, па можеби и кај СЈО доколку обвинува незаконски. Политичката опресуда ќе ја добиеме на 11 декември. За судската не сум сигурен кога ќе биде. Веројатно ќе се случи кога предметите наместо специјалното ќе ги работи некое нормално обвинителство.
Не знам иначе дали во лутина Груевски не рекол нешто во приватен разговор или се работи за монтажа. Но за вербален деликт, искажан збор, сем во пореметените умови на поединци, не се одговара никаде во светот освен во Северна Кореа.

трендафил
трендафил

Пишување by трендафил Пет Ное 04 2016, 12:42

defo напиша:ОБВИНИТЕЛ СПЕЦИЈАЛЕН -КАТИЦА ЈАНЕВА  - Page 16 CwVfmWTWIAAF1sN

Види Тео, тој е мамката, вистинската риба  е во мрежата.....

Еве го и видеото.....

Лицата на снимките на „Сител ТВ“ кои наводно го вадат Спасов со пиштол од автомобилот се припадници на „Алфите“, а не насилници од коишто тој бегал. Со снимките располагало единствено УБК, а тие одбиле да ги достават снимките од СВР -Скопје, дознава НОВАТВ од извори во скопската полиција.

Како снимките со Диме Спасов од УБК завршија на провладините медиуми
Насилниците се во вториот автомобил, кој доаѓа на местото на настанот веднаш по Алфите и го набљудуваат настанот. Според вашиот активист Даут Динарица, Алфите ги претресле и нив. Не и возилото. Од кога тоа оштетени во сообраќајка се претресуваат? Или тоа е напишано на Дојче Веле за умовите дресирани за соросоидни вести да им изгледа се поверодостојно.
Ме чуди и тоа што тие што се прашуваат како тоа снимките со Диме спасов завршија на провладините медиуми, покрај будалаштината дека СДСМ не дел од владата па тие што го поддржуваат СДСМ не се исто така провладини медиуми, не се прашуваат и за тоа како снимките од УБК се најдоа во рацете на Зоран Заев. Ваљда на Сител му ги дал некој чесен Македонец кој не сака диктаторска власт.

трендафил
трендафил

Пишување by Гостин Пет Ное 04 2016, 16:56

Ve zamajuvaat shitelite so gluposti...Neka odgovorat na slednite prashanja...

1. Kako na Dime, kletite shiptari i SDSM mu namestile da si ja vraboti shvalerkata vo ELEM...

2. Kako na Dime, kletite shiptari i SDSM mu namestile sekoj mesec da dobiva po 500 evra za benzin...

3. Kako na Dime, kletite shiptari i SDSM mu namestile da vozi vozilo na AVRM shto nema pravo da go vozi, neshto shto beshe dokazhano od ministerkata Remenski koja podnese krivichni prijavi protiv Dimete i onaa svinjata shto vo slobodno vreme t.e. koga ne jade pa ustata ne mu e polna se pretstavuva kako direktor na AVRM...

4. Kako na Dime, koj neli nema shto da sokrie i e chist kako solza (grceva) kletite shiptari i SDSM mu namestile da mu se javi na shoferot i da mu naredi da odi vo policija i da dade lazhna izjava deka vozel toj a ne Dime koj patem imal 2 promili alkohol vo krvta...

Гостин
Гостин

Пишување by Гостин Пет Ное 04 2016, 18:34

Inaku eve shto navistina se sokriva...Vcera vo sud, denes na raspit vo SJO...

Гостин
Гостин

Пишување by Гостин Пет Ное 04 2016, 18:35

Гостин
Гостин

Пишување by osa Пет Ное 04 2016, 18:36

da e on vo pravo ke gi" moli "mediumite da dade izjava za javnosta ...vaka normalno e deka ke bega ....

osa
osa

Пишување by defo Пет Ное 04 2016, 19:24

Оса добра поента...а Саше е лудак, едно време го хејтав, ама пак се врати на правиот пат....човек со муда....

Број на мислења : 3586

Пишување by трендафил Саб Ное 05 2016, 17:25

Teo напиша:Ve zamajuvaat shitelite so gluposti...Neka odgovorat na slednite prashanja...

1. Kako na Dime, kletite shiptari i SDSM mu namestile da si ja vraboti shvalerkata vo ELEM...

2. Kako na Dime, kletite shiptari i SDSM mu namestile sekoj mesec da dobiva po 500 evra za benzin...

3. Kako na Dime, kletite shiptari i SDSM mu namestile da vozi vozilo na AVRM shto nema pravo da go vozi, neshto shto beshe dokazhano od ministerkata Remenski koja podnese krivichni prijavi protiv Dimete i onaa svinjata shto vo slobodno vreme t.e. koga ne jade pa ustata ne mu e polna se pretstavuva kako direktor na AVRM...

4. Kako na Dime, koj neli nema shto da sokrie i e chist kako solza (grceva) kletite shiptari i SDSM mu namestile da mu se javi na shoferot i da mu naredi da odi vo policija i da dade lazhna izjava deka vozel toj a ne Dime koj patem imal 2 promili alkohol vo krvta...
Ако реалниот министер кој сега е заменски поради времената диктатура што под притисок на „чадорот“ ја имаме во  Македонија навистина имал швалерка и не ги почитувач семејните вредности, како што сороидите во написи веројатно спремни уште пред да се случи „сообраќајниот инцидент“ обвинија веднаш по настанот, зошто немаше негови фотографии или било што друго во врска со тоа порано. Времената министерка, поставена поради, се надевам, времената диктатура во нашата земја која би требало да заврши доколку демократите не победат на изборите во САД уште пред нашите избори на 11 декември, покрај вербалните напади не ги документираше обвиненијата. Веројатно од политички причини, сметајќи на тоа дека криминалците од СДСМ ќе се повлечат и дека тоа е помало зло за Македонија реалниот министер за труд и социјала се има обидено да се заташка случајот. Јас лично мислам дека е добро што сеѝ продолжува и се надевам дека криминалните структури инсталирани во МВР ќе ја добијат заслужената казна. И за местенката со сообраќајка.
Ајде да прашам и јас дали Катица Јанева ја има членската книшка со број 038196, како што се сомневаат повеќе медиуми што не се финансирани од парите на Џорџ Сорос. Потпрашање. Дали Миланчо Рамбабов не стана претседател на штипскиот суд во времето кога СДСМ беше на власт откако претходно стана член на СДСМ. Како што своевремено пишуваше ВЕСТ. Нели токму ќерката на овој Рамбабов е пред извесно време вработена во „непартијското“ СЈО. За мене овие настани се добра вест. Значат дека чадорските непријатели на Македонија веќе не можат да најдат послушници на „слободниот“ пазар на труд, па мораат да се бламираат со партиски кадри од исклучиво една партија - СДСМ, односно можеби повеќе во последно време LSDM.
ОБВИНИТЕЛ СПЕЦИЈАЛЕН -КАТИЦА ЈАНЕВА  - Page 16 Katicajaneva

трендафил
трендафил

Пишување by трендафил Саб Ное 05 2016, 17:59

„Не можам ниту јас, ниту ГРЕКО да ја оцениме работата на СЈО, ние во одредени ситуации даваме препораки на државите кога гледаме дека постои простор за подобрување, кога станува збор за контакти меѓу обвинителства, судови и медиуми бидејќи знаеме дека тоа е многу важно. Секако дека контактите и прес-конференциите се неопходни во одредени ситуации поради впечатокот за ситуацијата и треба да се води сметка за тоа кога и колку се одржуваат. Јас знам од искуство, барем обвинителите, оние со кои јас комуницирам, тие не се пресреќни со јавни настани од две причини. Како прво кога ќе се направи истрагата и се подигне обвинение процесот не е готов, туку само што почнал. Другата работа е што истрагата по својата природа, се води во една фаза на постапката и не пред очите на јавноста бидејќи на тој начин може да се сокријат доказите. Овде е важна уште една работа, а тоа е презумпција на невиност. Тоа е како што знаете составен дел на начелото на правичност според конвенцијата и според Уставите на многу држави, како и според Уставот на Македонија и на тие јавни настани треба да се води сметка дека личноста против која е покренато обвинение е невина, додека на суд не се докаже дека е виновна“, истакна Мрчела.
Тој додаде дека од овие причини колку повеќе има јавни настани во медиумите на политичарите или на кој било друг каде што се создава впечаток за некоја личност дека е виновна, поголема е можноста таа личност на Европскиот суд за човекови права да го добие случајот поради повреда на презумпцијата на невиност.
Ова е изјавата на Марин Мрчела, судија и претседател на ГРЕКО групата на држави за борба против корупцијата во Советот на Европа.
Кај нас кога ќе се подигне обвинение некои не сметаат дека процесот само е започнат, туку мислат дека завршил и обвинетиот е веќе осуден. Двете помошнички на Катица Јанева свршуваат од радост кога ќе се појават на прес конференција. Морам да признаам дека самата Катица не е пресреќна кога има јавен настап поради хендикепот со говорните капацитети. Презумцијата на невиност е непозната работа за СЈО.

трендафил
трендафил

Пишување by Гостин Саб Ное 05 2016, 19:21

Pak si padnal na shtos...Pa zarem ne ti rekoa vo shtab deka slikata so chlenska knishka od SDSM na Katica Janeva e fotoshopirana...Ama ovaa podolu ne e...Zatoa vnimavaj kako se izrazuvash za komunjarite...ОБВИНИТЕЛ СПЕЦИЈАЛЕН -КАТИЦА ЈАНЕВА  - Page 16 Rolling

ОБВИНИТЕЛ СПЕЦИЈАЛЕН -КАТИЦА ЈАНЕВА  - Page 16 68c5tc

Гостин
Гостин

Пишување by Sponsored content

Sponsored content

Страна 16 of 19 Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18, 19  Next

Вратете се на почетокот