ОБВИНИТЕЛ СПЕЦИЈАЛЕН -КАТИЦА ЈАНЕВА
+10
Luxor
Kalinda
Arhimed
хан Ацо
трендафил
tmoro
defo
reiter
osa
Hamad bim Khalifa
14 posters
Страна 17 of 19
Страна 17 of 19 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19
Re: ОБВИНИТЕЛ СПЕЦИЈАЛЕН -КАТИЦА ЈАНЕВА
Лазар Колишевски од 1972 до 1984 година е член на Претседателството на СФРЈ и нема никаква функција во партијата. Ни на сојузно ни на македонско ниво. Со СКМ на 25 мај 1974 година раководи Ангел Чемерски. Ме чуди што не си ја познаваш историјата на својата партија.
Местолокација : Скопје
Јас ќе ти помогнам Трендо. Не ја познава историјата на СДСМ затоа што не е нејзин член. Ама ти како стара комуњара се си знаеш.
Гостин- Гостин
Во сегашно време не треба да знаеш ништо. Доволно е да прогуглаш малку.
Shto ima da guglam za komunjarite, koga ti si zhiva enciklopedija i komunizmot i SKJ i SKM gi nosish vo srce i dusha...
Гостин- Гостин
Зарем ти не ги сакаш Ченто, Шаторов Шарло, Кузман Јосифовски-Питу, Панко Брашнаров, Михајло Апостолски и други членови на КПМ?Teo напиша:Shto ima da guglam za komunjarite, koga ti si zhiva enciklopedija i komunizmot i SKJ i SKM gi nosish vo srce i dusha...
Trendafile...A bre ti go sakash Tito...Zaljuben si vo diktatori...I den denes plachesh za Titova Jugoslavija...A za kratko, posle 11 dekemvri kje izgubish ushte eden diktatorski idol...Po 11 kje plachesh za Grujova Makedonija...Shto novata vlast kje ja napravi Makedonija na narodot...
Гостин- Гостин
Никогаш не сум плачел по никаква Југославија. Ни за титова ни за вампирска, односно титова по Тито. Не би имал ништо против уште подемократска Македонија, но нешто не гледам дека во Центар, Струмица, Куманово или Ранковце има повеќе демократија отколку во другите делови од нашата земја. А најмалку патам по двојазична федерализирана Македонија каква што сакате вие да воведете. ДОста надвор од темата. Интересно мислење за Катица Јанева има американскиот The Hill. Авторот Адам Ерели пишува дека Јанева ја злоупотребува својата моќ и ја дискредитира оваа институција како и довербата на јавноста која со заклетва се обврза да ја брани. Таа, додава Ерели, го оцрнува целиот судски систем преземајќи го законот во свои раце. Барем нешто не се сеќавам дека по победата на Трамп на претседателските избори во САД Бејли дал поддршка на Катица или дека испратил некој службеник од амбасадата да врши притисок во судот врз судиите.
Lele, lele...Sram da ti e...A kolku beshe gord na toa shto si bil Titov vojnik...Da ne bevte so bate Sashe zaedno vo Titova garda???
P.S. Kolku ukradeni narodni pari plativte na moronite od tretoklasniot Hil da pishuvaat gluposti??? Eve do kade stignavte...Nikoj makart malku kredibilen ne saka da ima rabota so vas...
P.S. Kolku ukradeni narodni pari plativte na moronite od tretoklasniot Hil da pishuvaat gluposti??? Eve do kade stignavte...Nikoj makart malku kredibilen ne saka da ima rabota so vas...
Гостин- Гостин
Интересна уплатница за верификација на членство во СДСМ од Катица Јанева на еден месец пред нејзиниот избор за „специјална“. Нема реакции од СЈО и СДСМ веќе неколку дена. Не верувам дека ова е објавено и на медиумите што ги следите, односно на медиумите на платениците на Џорџ Сорос.
Несреќата на македонскиот народ да служи во туѓи војски е безобразно да се злоупотребува за политика сега од млади кои имаат среќа да не мора да одат во војска. Од тука е и твојот аналфабетизам во врска со војската, па не знаеш дека јас и Сашо не сме можеле да одиме во исто време во војска затоа што јас сум постар две децении. Јас ја имав и таа чес да бидам еден од првите војници на АРМ, во резервниот состав, токму кога Македонија се ослободуваше од ЈНА.
Samo hrabro Trendafile...Toa shto na Latas mu se tresele racete pa gi utnal i potpisot na Katica, koj ni oddaleku ne e nejziniot i celata zhiro smetka na SDSM, e zatoa shto brzal da go dovrshi fotoshopot na vreme za izleguvanje na vesnikot, a ne zatoa shto pred ochi za vreme na falsifikuvanjeto na uplatnicata mu minuvala celokupnata kariera shto kje ja ima vo Idrizovo po izborite, a toj kako bivshi osuduvan kriminalec dobro znae kako izgleda toa...
Гостин- Гостин
И овој одговор ли ти е сонуван или има демант од СЈО или СДСМ, како што имаше за членската книшка. За уплата има траги на повеќе места. Во двете банки, кај што е извршена уплатата, но и во банката примач, Клирингот, во сметководството на СДСМ ...
Секој правен субјект може да има повеќе сметки. Но политичка партија треба да ја пријави секоја сметка. Ако Катица не уплатила за верификација на своето членство во СДСМ, многу лесно може да добие пари од Вечер за клевета. Како што добија Бранко Црвенковски и Хари Костов од Никола Младенов за клеветите за наводни швајцарски сметки.
Секој правен субјект може да има повеќе сметки. Но политичка партија треба да ја пријави секоја сметка. Ако Катица не уплатила за верификација на своето членство во СДСМ, многу лесно може да добие пари од Вечер за клевета. Како што добија Бранко Црвенковски и Хари Костов од Никола Младенов за клеветите за наводни швајцарски сметки.
Што е Трендо, се нервираш затоа што СЈО и СДСМ не наседнуваат на вашите фалсификати и плановите да им дадат популарност. Навистина мислиш дека има некој поглуп од Латас па со денови ќе се концентрира на неговите лаги? Си згрешил, сега приоритет е откривањето на криминалите на фамилијата пред гласачите.
Гостин- Гостин
Веќе напишав дека дали постои ваква уплатница и каде е оригиналот е многу лесно да се утврди. Исто така и дали потписот е на Катица или не. Па после тоа некој да одговара. Или Катица и тие што ја предложиле незаконски за јавен обвинител иако знаеле дека не ги исполнува условите или весникот Вечер за клевета. Тука барем нема ништо непознато.
Ме чуди што до сега не отворивте тема или некаде не напишавте нешто за обидот на убиство на вашиот активист, поранешен телохранител на Оливер Спасовски и Петре Шилегов, криминалецот од Ѓорче Петров, од двајцата криминалци на сликава тој десно.
Ме чуди што до сега не отворивте тема или некаде не напишавте нешто за обидот на убиство на вашиот активист, поранешен телохранител на Оливер Спасовски и Петре Шилегов, криминалецот од Ѓорче Петров, од двајцата криминалци на сликава тој десно.
Trendafile, a bre kako taka tvojot pastir glup i ogranichen pa ja prifatil Katica??? I tvrdeshe deka e profesionalec...Se dodekaq misleshe deka mozhe da ja kupi...
PS. Te pozdravi Dojranliev...
PS. Te pozdravi Dojranliev...
Гостин- Гостин
Што да коментирам кога обидот за измена на објавената уплатница е катастрофално аматерски. Очигледно уште не сте нашле замена за Чаушот.
Е па тоа де. Катастрофален е и фалсификаатот на Латас за кој ќе ги поднесе сите законски последици.
СЈО: Катица Јанева нема никаква поврзаност со политички партии. Надлежните органи да ја испитаат злоупотребата на нејзините лични податоци
„Апелираме медиумите во иднина пред да објават вести во кои се повикуваат на наводни документи, да ја проверат веродостојноста на документите на кои се повикуваат од субјектите посочени како нивни издавачи, а во насока на правилно и точно информирање на јавноста. Воедно апелираме надлежните органи да ја испитаат злоупотребата на личните податоци на Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева, со оглед дека во изминатиот период ваквата злоупотреба се повторува“
Гостин- Гостин
Ме чуди изјавата на СЈО. Прво лажат дека се објавени лични податоци на Катица Јанева. Многу повеќе мои и податоци на секој што е на избирачкиот список беа објавени на веб страната на ДИК по барање на СДСМ и идиотите од чадорската меѓународна заедница. Од личните податоци се објавени само името и презимето и датумот на раѓање. Очекувам тужба за клевета, доколку Катица смета дека објавеното е невистина. Па Латас да докаже дали е во право или да плати отштета.
Трендо ајде сконцентрирај се. Знам дека стравот од губењето и на вториот диктаторски идол е голем, ама ајде обиди се, направи напор.
Еве јас ќе ти помогнам.
Пази сега, изјавата на СЈО.
Надлежните органи да ја испитаат злоупотребата на нејзините лични податоци
И мене ме чуди твојата неинвентивност, веројатно стравот од изборите игра голема улога во тоа.
Еве јас ќе ти помогнам.
трендафил напиша:Ме чуди изјавата на СЈО. Прво лажат дека се објавени лични податоци на Катица Јанева.
Пази сега, изјавата на СЈО.
Надлежните органи да ја испитаат злоупотребата на нејзините лични податоци
И мене ме чуди твојата неинвентивност, веројатно стравот од изборите игра голема улога во тоа.
Гостин- Гостин
Извини, а кој тоа личен податок на Катица Јанева е злоупотребен. Да прашам и кој податок што е објавен не е веќе објавен на веб страната на ДИК заедно со податоците на сите полнолетни државјани на Република Македонија. Целосно се објавени само името и презимето од уплатницата, што за јавна личност е јавен податок. На пример што не е објавен на википедија. Интересно е што таму никој не сметал за битно да ги обнови податоците и да напише дека станала специјална обвинителка. Се надевам дека советот на јавни обвинители ќе го отфрли или можеби потврди сомнежот за евентуално партиско членство на Јанева во најскор можен рок.
Koga nechie ime i prezime kje go stavish na falsifikuvani dokumenti, potochno na lazhna uplatnica za da mu nanesesh shteta na chesta i ugledot, toa e zloupotreba na lichnite podatoci Trendafile...Toa shty glupostite za partiska pripadnost na Janeva ne vi pominuvaat e bashka rabota...
Гостин- Гостин
Злоупотреба е ако се работи за фалсификуван документ. Какви што правеше вашиот Чауш, на пример. Ако и сега е таков случај, како што сакаш да не убедиш, Катица Јанева не треба да повикува никакви институции, туку да ги тужи Вечер и Латас и да побара од нив отштета. Како што побараа и добија Бранко Црвенковски и Хари Костов од сопственикот и уредник на Фокус Никола Младенов, Бог да го прости. Тогаш никој не спомнуваше слобода на медиумите. Тоа дојде подоцна кога како припрема за објавување на криминално снимените прислушкувани разговори чадорот и СДСМ побараа и добија скоро неказнета клевета. Кога видоа дека тоа не помага за поправање на рејтингот на Заев сега имаме цензура, кога медиумите не смеат да известуваат како што сакаат, како што на пример во САД ја поддржуваа губитничката на изборите и никој не доби казна. Патем и ако се работи за фалсификат балансирањето со фалсификатите на Чауш што вие ги објавувавте се само делумни.
СЈО највува борба против сваровски судиите.
Целата изјава на Катица Јанева ТУКА
Јанева за ДВ: Доста е, време е јавноста да знае што се случува!
Од СЈО најавуваат повеќе жалби до Советот за утврдување на факти, но и кривична пријава против судијката Татјана Михајлова за фалсификување на службена исправа (записник, н.з.).
Досега ги игнориравме, но веќе е време јавноста да знае дека судиите не може да се кријат зад нивните функции, повикувајќи се на имунитетот и на слободното и независно судиско искажување, бидејќи овде се работи за повреда на кривичната постапка, вели обвинителката Катица Јанева, потсетувајќи дека голем број одлуки на Европскиот суд за човекови права во Стразбур се однесуваат токму на повредата на таа процедурална рамка.
Таа најавува повеќе жалби до Советот за утврдување на факти, но и една кривична пријава.
„Веќе се изготвени жалби до Советот за утврдување на факти, за судии кои ја повредуваат кривичната постапка во делот на предистражната и истражната постапка, но и во делот на закажаните рочишта по предмети. Таква претставка ќе има и за судијката Татјана Михајлова, а против неа ќе поведеме и постапка по членот 361 од Кривичниот законик, за фалсификување на службена исправа“, изјави Јанева за Дојче веле.
Целата изјава на Катица Јанева ТУКА
Luxor- Број на мислења : 6622
treba site da se smenat. bez reizbor sudstvoto e prviot zastitnik na kriminalcite od dosegasnata vlast.
OPOZICIONER- Број на мислења : 969
Zosto od dosegasnata? Tie i sega se na vlast. Vladata raboti so starite ministri bez kontrola a parlament nema.
Dino- Број на мислења : 638
nema uste dolgo. posle toa novi sudii i kriminalcite vo zatvor.
OPOZICIONER- Број на мислења : 969
Страна 17 of 19 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19
Страна 17 of 19