МУДРИ ИЗРЕКИ

Страна 2 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:40 pm

26. Кога го немаш она што го сакаш, сакај го она што го имаш.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:40 pm

27. Кому му се доказите кратки, јазикот му е долг.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:40 pm

28. Лагата понекогаш му е одвратна и на самиот лажго.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:41 pm

29. Мала е користа од очите ако умот е слеп.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:41 pm

30. Мудроста е стебло кое расте во срцето, а на јазикот му ги носи плодовите.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:41 pm

31. Ако се надеваш на простување од оној кој е над тебе, тогаш биди подготвен да им простиш и на оние кои се под тебе.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:41 pm

32. Најдрагоцени се оние пријатели кои не ги познаваме.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:41 pm

33. За ниту една работа немој премногу да се радуваш, но ниту да се растажуваш, затоа што работите не се вечни.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:42 pm

34. Знаење од кое нема корист е исто како лек кој не го лечи болниот.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:42 pm

35. Оној кој посакува добро личи на оној кој прави добро.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:42 pm

36. Побрзај да направиш добро кога можеш, затоа што секогаш не ќе можеш.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:42 pm

37. Посетувај ги мудрите луѓе: ако си глупав – тие ќе те подучат, ако си мудар ќе станеш уште помудар.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:42 pm

38. Послушај го оној кој ќе те натера да плачеш, а не оној кој ќе те насмее.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:43 pm

39. Разликата помеѓу знаењето и богатството е тоа што знаењето нас нè чува, а богатството мора ние да го чуваме и во тоа што знаењето со употребата расте, а богатството се намалува.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:43 pm

40. Зборовите кои доаѓаат од срцето допираат до срцето, а оние кои се од устата стигнуваат најдалеку до ушите.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:43 pm

41. Раката која дава е секогаш над онаа која прима.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:44 pm

42. Секое чесно добро полека капе, а нечесното обилно тече: ама подобро малку и праведно отколку многу, а злобно.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:44 pm

43. Смртта може да те заборави еден ден, ама нема да те заборави утредента.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:44 pm

44. Бавноста доаѓа од Бога, а брзината од ѓаволот.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:44 pm

45. Три работи водат до пропаст: лакомост, алчност и самољубие.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:44 pm

46. Учени без работа – како облак без дожд.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:45 pm

47. Молчењето е украс на умниот, а маска на глупавиот.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:45 pm

48. Човек без воспитување е како тело без душа.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:45 pm

49. Човекот е господар на зборовите кои не ги изговорил, ама е роб на оние кои му излетале.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Гостин on Саб Сеп 26, 2015 2:45 pm

50. Чувај се од брзање, затоа што тоа секогаш доведува до каење: оној кој брза – зборува пред да дознае, одлучува пред да провери и куди пред да се увери.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

МУДРИ ИЗРЕКИ - Page 2 Empty Re: МУДРИ ИЗРЕКИ

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 2 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот