МУДРА МИСЛА

Страна 2 of 21 Previous  1, 2, 3 ... 11 ... 21  Next

Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Чет Окт 22, 2015 11:59 pm

Подобро е да згрешиш во оригиналноста, отколку да успееш во имитирањето...

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Чет Окт 22, 2015 11:59 pm

 Има тишини на кои се сеќавам повеќе отколку на најубави зборови.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:01 am

Не лутете им се на оние што ве озборуваат зад грб, напротив, радувајте се, затоа што така ќе знаете дека поседувате или правите нешто што тие не можат да го направат или поседуваат и дека не сте заборавени. Плашете се доколку не зборуваат за вас, затоа што така ќе паднете во заборав, т.е. ќе бидете заборавени од другитe..

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:01 am

Oнаму каде што гордоста се всeлува... љубовта ги пакува куферите ...

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:02 am

Понекогаш зборовите што ги премолчуваме се посилни од зборовите кои ги изговараме...

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:17 am

Дури и илјада планови да не ти успеат, не се обесхрабрувај. Сé додека твоите цели се вистински, не си неуспешен.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:17 am

Вистинскиот пријател ја гледа твојата тага,додека сите останати и веруваат на твојата лажна насмевка...

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:18 am

Голем број од нашите незадоволства се јавуваат затоа што се споредуваме со секого!

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:19 am

 Кој пат и да го одбереш, секогаш постои некој кој ти вели дека грешиш. Секогаш се појавуваат потешкотии кои те ставаат во искушение да веруваш дека критиките се исправни. Потребна е храброст да го исцрташ својот пат и да го следиш до крај.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:19 am

Зборовите можат да бидат многу моќни.. Колку може да те ослободат, колку може да те уништат, колку може да те вратат назад, да те фрлат на местото кое се вика пекол..

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:21 am

Некој кој некогаш ве сакал знае како да допре до вас, знае како да ве повреди онаму каде што најмногу ве боли. Таа личност знае каде се наоѓа најмекиот и најчувствителниот дел од вашето срце, таа личност знае кои погледи и зборови ќе допрат најдлабоко, знае на кои рани ќе им биде потребна цела вечност за да заздрават..

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:21 am

Дефиниција за лудост: секој пат да правиш едно исто и да очекуваш различни резултати.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:22 am

Секој ги сака загатките. Освен полицијата. За нив загатките, ако останат загатки се трансформираат во службен проблем..

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:22 am

Љубовта е клуч за СЀ.Барајте го тој клуч.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:22 am

Срцето не зборува, но секогаш е искрено со оној кој што ќе успее да го затрепери...

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:25 am

Единствениот излез е да се заборави сопственото минато полно со несигурност и да се создаде нова животна приказна.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:26 am

Силата потчинува СЕ, но нејзините победи се со краток здив.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:27 am

Искреноста е скап подарок, не го очекувај од евтини луѓе

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:28 am

Немој да го изгубиш тоа што го имаш посакувајќи го тоа што го немаш, 
затоа што тоа што го имаш е нешто што некогаш го посакуваше.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:28 am

Prifati go covekot onakov kakov sto e , a mislenjeto zadrzisi go za sebe

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:30 am

Живеј го своето сaкам а не туѓото би требало..

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:30 am

Среќата секогаш изгледа мала кога ја имаш во рацете, но пуштија и ќе ја видиш нејзината големина.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:31 am

Колку се повисоко леташ горе,толку се помал им изгледаш на тие доле

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:31 am

Кога човек ќе впери прст кон некого, би требало да има предвид дека останатите четири се вперени кон самиот него.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 23, 2015 12:46 am

има една грешка кај жената ,таа заборава колку вреди !

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15749
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 2 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 2 of 21 Previous  1, 2, 3 ... 11 ... 21  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот