МУДРА МИСЛА

Страна 18 of 21 Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20, 21  Next

Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:34 pm

- Човекот кој знае да го прикрие своето незнаење знае многу повеќе.
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:34 pm

- Светот е опасно место за живеење, не заради злобните луѓе, туку заради добрите кои ништо не превземаат.
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:34 pm

- Она што се смета за тврдоглавост кога целта е лоша, се смета за упорност кога таа е добра.
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:35 pm

- Наша работа не е да гледаме што се надзира во далечината, туку она што е јасно поставено пред нас.
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:35 pm

- Секој може да критикува, но само стручното лице знае да пофали.
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:35 pm

- Храбар е оној кој признава дека е кукавица.
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:35 pm

- Некои битки мора да се водат неколку пати за да се добијат.
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:35 pm

- Кога пријателите ќе се вивнат високо, не барај ги додека не те побараат самите.
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:35 pm

- Прави го она во што веруваш и верувај во она што го правиш. Сè останато е расипување на вербата и губење на времето
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:35 pm

- Трудете се да бидете она што се, а не она што би требало да бидете.
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:36 pm

- Научивме да разбиваме атоми, но не и предрасуди.
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:36 pm

- Престани да размислуваш за своите граници, започни да ги откриваш своите можности.
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:36 pm

- Фантазијата е подалеку важна од знаењето.
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:39 pm

„Не го задржувај она што излегува од тебе. Инаку, нема да дојде она кое е насочено кон тебе.“
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:39 pm

„Ако човекот не успева да разбере една личност, ќе тежи да ја смета за лудак.“
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:39 pm

„Најтешкиот товар кој може да лежи на детските раменици е неизживеаниот живот на нивните родители.
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:40 pm

„Вашата визија ќе ви стане појасна дури тогаш кога ќе погледнете длабоко во вашето срце. Оној кој гледа однадвор гледа само соништа, оној кој гледа однатре се буди.“
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:40 pm

„Депресијата е како дама во црно. Ако дошла кај вас, не ја бркајте. Повикајте ја како гостин и послушајте ја што има да ви каже.“
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:40 pm

„Во минатото тежиме кон нашите родители, во иднината, кон нашите деца, но иднината никогаш нема да ја погледнеме, ако не се грижиме за неа.“
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:40 pm

„Сè што ве иритира кај другите, може да ви овозможи лично разбирање.“
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:40 pm

„Ако сте талентиран човек, тоа не значи дека нешто сте добиле. Тоа значи дека нешто можете да дадете.“
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:40 pm

„Тоа на кое се спротивставувате – опстојува.“
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:41 pm

„Осудата не ве ослободува, ве гуши.“
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:41 pm

„Вашиот поглед ќе стане појасен само тогаш кога ќе можете да погледнете во сопствената душа.“
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Teo on Вто Ное 29, 2016 5:41 pm

„Вие не сте тоа што ви се случило, туку тоа што сте одлучиле да бидете.“
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 18 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 18 of 21 Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20, 21  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот