RAZLEVUSHA KAKO BUREK FORMA
2 posters
Страна 1 of 1
RAZLEVUSHA KAKO BUREK FORMA
Priprema:
1.Ogulite i isecite tikvicu na sitne komadiće (nemojte je rendati jer će postati vodenasta). Poslite, pokrijte krpom i ostavite sa strane.
2.U drugoj posudi umutite jaja, kiselo mleko ili jogurt i ulje. Dodajte brašno (belo i kukuruzno) i prašak za pecivo. Izmešajte dok se sve dobro ne sjedini a zatim dodajte tikvicu. Smesu dobro promešajte, zatim izlijte u veću tepsiju za pečenje koju ste prethodno zagrejali u rerni a zatim pouljili. Na taj način će vam kora biti hrskavija i neće se lepiti komadi za tepsiju kod vađenja.
3.Pecite u rerni na 200 C oko 30-ak minuta. Ukoliko želite da vam porumeni razljevuša, pojačajte temperaturu na 250 C 10-ak minuta pred kraj pečenja. Izvadite iz rerne i ukoliko želite, premažite kajmakom dok je razljevuša još vrela. Može se posuti i sitno naseckanim svežim peršunom
Za čuvenu bosansku razljevušu od tikvica nije vam potrebno puno vremena. Ovo ukusno jelo ne zahteva ni puno truda, lagano je, jeftino i jednostavno se priprema.
Neophodni sastojci za pripremu:
1 manja okrugla tikvica (mogu i duguljaste),
1/2 l kiselog mleka ili jogurta (može i sirutka ili sveže mleko),
3 prepune supene kašike belog brašna,
3 prepune supene kašike kukuruznog brašna,
1 pakovanje praška za pecivo,
2 jaja,
2 supene kašike ulja i so.
1.Ogulite i isecite tikvicu na sitne komadiće (nemojte je rendati jer će postati vodenasta). Poslite, pokrijte krpom i ostavite sa strane.
2.U drugoj posudi umutite jaja, kiselo mleko ili jogurt i ulje. Dodajte brašno (belo i kukuruzno) i prašak za pecivo. Izmešajte dok se sve dobro ne sjedini a zatim dodajte tikvicu. Smesu dobro promešajte, zatim izlijte u veću tepsiju za pečenje koju ste prethodno zagrejali u rerni a zatim pouljili. Na taj način će vam kora biti hrskavija i neće se lepiti komadi za tepsiju kod vađenja.
3.Pecite u rerni na 200 C oko 30-ak minuta. Ukoliko želite da vam porumeni razljevuša, pojačajte temperaturu na 250 C 10-ak minuta pred kraj pečenja. Izvadite iz rerne i ukoliko želite, premažite kajmakom dok je razljevuša još vrela. Može se posuti i sitno naseckanim svežim peršunom
Za čuvenu bosansku razljevušu od tikvica nije vam potrebno puno vremena. Ovo ukusno jelo ne zahteva ni puno truda, lagano je, jeftino i jednostavno se priprema.
Neophodni sastojci za pripremu:
1 manja okrugla tikvica (mogu i duguljaste),
1/2 l kiselog mleka ili jogurta (može i sirutka ili sveže mleko),
3 prepune supene kašike belog brašna,
3 prepune supene kašike kukuruznog brašna,
1 pakovanje praška za pecivo,
2 jaja,
2 supene kašike ulja i so.
_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат
малкумина го разбираат
osa- Број на мислења : 16512
Join date : 2015-01-11
Re: RAZLEVUSHA KAKO BUREK FORMA
_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат
малкумина го разбираат
osa- Број на мислења : 16512
Join date : 2015-01-11
Re: RAZLEVUSHA KAKO BUREK FORMA
Go probav receptot so razlevushata mnogu vkusno
Bosonoga- Број на мислења : 981
Join date : 2017-03-15
Страна 1 of 1
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот
|
|