Форум Мелница
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Моjата религиjа е православен атеизам

Go down

Моjата религиjа е православен атеизам Empty Моjата религиjа е православен атеизам

Пишување by Гостин Нед Фед 12, 2017 11:30 am

Не верувам ни у една догма на христиjанството како задгробен живот и слично.Инаку сум крстен и колиме прасето на божич.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Моjата религиjа е православен атеизам Empty Re: Моjата религиjа е православен атеизам

Пишување by Luxor Пон Фед 13, 2017 5:54 pm

Убаво, ама ако не веруваш во христијанските догми во што веруваш тогаш? Која е твојата религија?
Luxor
Luxor

Број на мислења : 6219
Join date : 2016-10-02

Вратете се на почетокот Go down

Моjата религиjа е православен атеизам Empty Re: Моjата религиjа е православен атеизам

Пишување by Гостин Пон Фед 13, 2017 6:28 pm

Па немам религиjа не верувам во живот после смртта. Оти смртта е наjубавото нешто во смисла еден човек дури и да е во добро здравjе после едно време мозокот му се преполнува и станува бавен и не може да мисли креативно.Наj логичното е да умре за да направи пат на младите. Ако беше безсмртен и здрав никогаш немаше да го направи. Така да смртта не е нешто лошо.Добро е ама примерно после така окуло 80-90 години животSmileНе верувам во господ.ако имаше не би дозволувал да умират мали деца.Каква смисла има тоа?Инаку сум крстен и празнувам христиjанските празници во смисла на божич и на велигден jадем што се jаде и т.н.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Моjата религиjа е православен атеизам Empty Re: Моjата религиjа е православен атеизам

Пишување by Luxor Вто Фед 14, 2017 9:32 pm

Тогаш веруваш во еволуција. Мислиш дека е точно тоа дека човекот настанал од мајмун?
Luxor
Luxor

Број на мислења : 6219
Join date : 2016-10-02

Вратете се на почетокот Go down

Моjата религиjа е православен атеизам Empty Re: Моjата религиjа е православен атеизам

Пишување by Гостин Вто Фед 14, 2017 9:38 pm

Не точно од маjмун. Има многу измрени видове помегjу човекот и маjмуните. гледал съм се шо има излезено темата ми е интересна. а од шо мислиш настанал?Ние имаме 90% генетична сличност со свинjата. Многу е интересна темата за животот на ЗемJата. 3 милиарди и 500 години само амеби. Сегашниот разнообразен живот на комплицирани организми е само на 500 милиони години.Или шо ти веруваш дека човекот бил создаден од земjа и вода? Cool

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Моjата религиjа е православен атеизам Empty Re: Моjата религиjа е православен атеизам

Пишување by Luxor Вто Фед 14, 2017 9:49 pm

Знаеш што е интересно? Уште никој не видел од свиња да стане човек и покрај тие 90% генетска сличност. Освен тоа каде ги оставаш теориите за вонземјанска интервенција?
Luxor
Luxor

Број на мислења : 6219
Join date : 2016-10-02

Вратете се на почетокот Go down

Моjата религиjа е православен атеизам Empty Re: Моjата религиjа е православен атеизам

Пишување by Гостин Вто Фед 14, 2017 10:26 pm

Нема и да видиш тие процеси се толку бавни а човечкиот живот толку краток шо ако очекуваш да видиш еволуциjа во деjствие нема да стане.Нема смисла од вонземjанска интревенциjа.Не си се интересирал за да знаеш ама долго време на сушата не е имало живот. Поради тоа оти не е имало озон. а без озон и без заштитата на водата се измира од сончевата радиjациjа и ултравиоклетовата светлиона. абе животот е поврзан во прека и много длабока врска со еволуциJата на самата планета. ти знеш ли дека пред 600 милиони години целата планета е била покриена со лед а температурата не е била поголема од -40 степени? животот е бил на чекор од тотално уништуванjе. Потоа има 4-5 пати големи катаклизми еден уништува 95% од сите животни и растениjа. И така натаму. интересно е.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Моjата религиjа е православен атеизам Empty Re: Моjата религиjа е православен атеизам

Пишување by Teo Сре Фед 15, 2017 5:00 pm

Znaesh li neshto za Dogonite??? Tie se africhko pleme koe izgleda deka i vo primitivizmot vo odredeni periodi znaelo povekje od sovremenata nauka...
Teo
Teo

Број на мислења : 5054
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

Моjата религиjа е православен атеизам Empty Re: Моjата религиjа е православен атеизам

Пишување by Гостин Сре Фед 15, 2017 6:16 pm

Не, не верувам во конспиративни теории. има и такви дека цивилизациjата на  Земjата умирала неколку пати. Не е верно , сега ако се унишптиме со нуклеарна воJна и после 1 милиjард години ке има многу работи шо сме ги направиле. 99% ке се уништи ама 1% ке си седи.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Моjата религиjа е православен атеизам Empty Re: Моjата религиjа е православен атеизам

Пишување by delta Чет Фед 16, 2017 10:05 am

kakva civilizacija be na zemjata,,./kaj gledas civilizacija,/.,
delta
delta

Број на мислења : 591
Join date : 2016-11-30

Вратете се на почетокот Go down

Моjата религиjа е православен атеизам Empty Re: Моjата религиjа е православен атеизам

Пишување by Гостин Чет Фед 16, 2017 12:20 pm

Еве луксор види зошто нема друг човечки вид освен хомосапиенс. Вие како нова националност не признавате старата нема ни еден бугарин ни во РМ ни во Голо брдо.А наjинтересно е зошто нема неандерталци. били се посилни и со поеке мозок од денешниот човек.Но предпоставувам се биле разединети и се бореле помегjу самите себе има многу податоци за канибализам каj нив. доагjа послабиот хомо сапиенс но како позадружен ги усмртува до еден.има и технички по напреднато оружие, неандерталците не се фрлале копието речиси со голи раце се бореле со мечки и диви свинje а вака со фрланjе на копието од 10 20 метри хомо сапиенс ги уништил до последниот.И вака и со хомо еректус е направено. сите тие човечки видови се знаеле огин, имале се инструменти демек се мнгу подобро снаогJале во животот од маjмуните но сега ги нема се изтепани.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Моjата религиjа е православен атеизам Empty Re: Моjата религиjа е православен атеизам

Пишување by Гостин Чет Фед 16, 2017 12:25 pm

вака и каj другите животни. сите междинни видови се уништени во внатревидовата борба.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Моjата религиjа е православен атеизам Empty Re: Моjата религиjа е православен атеизам

Пишување by Гостин Пет Фед 17, 2017 4:13 pm

Церера продължава да учудва астрономите, защото на планета-джудже бе открит район богат на органични материали.

В регион с площ от 1000 квадратни километра на северното полукълбо на Церера са били открити алифатични въглеродни съединения, съобщава НАСА.

Освен това са били намерени следи от метан и различни въглеводороди, които са считани за предшествениците на аминокиселините, наричани "съставните части на живота".

Освен това учените установили, че органичните материали не са донесени на Церера, а са се зародили именно на планетата-дудже. Откритието е направено от сондата Dawn на НАСА, която орбитира около пленотоида. Церера се намира в астероидния пояс - между Марс и Юпитер.

Eве толку далеко и ладно таму и се откриени "составките" на животот, шо господ бог таму правел неуспешни експерименти? Се види дека составките се доволно многу разпространети. За да се поjави живот сличен на нашиот само треба температура, притисок и вода.Нема ништо мистично. Луксор ке рече епа те стави во чаша вода составките и еве нема живот.Па почекаj милиjард години и ке имаш микроби вака се случило на нашата планета. Од 4.5 милиjарди возраст 3.5 милиjaрди со живот. 3 милиjaрди со микроби 500 милиони со покомплицирани организми.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Моjата религиjа е православен атеизам Empty Re: Моjата религиjа е православен атеизам

Пишување by delta Пон Фед 20, 2017 12:20 pm

Здравко напиша:вака и каj другите животни. сите междинни видови се уништени во внатревидовата борба.

ako ne se izedat megu sebe nema koj daq gi izede/.<
delta
delta

Број на мислења : 591
Join date : 2016-11-30

Вратете се на почетокот Go down

Моjата религиjа е православен атеизам Empty Re: Моjата религиjа е православен атеизам

Пишување by Гостин Пон Фед 20, 2017 1:55 pm

Па не сакат да се ебат директно тепанjе расизмот не потекнува од хитлер далеку пред него е.Во америка  се пронаJдени гробишта со илJадници избиени индиjанци. Едно племе тепало друго на чисто расистичка основа. до последниот ги убило. мажи, жени, деца старци- сите.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Моjата религиjа е православен атеизам Empty Re: Моjата религиjа е православен атеизам

Пишување by Teo Пон Фед 20, 2017 7:17 pm

na rasisitichka osnova ili toa bilo borba za zhivoten prostor???
Teo
Teo

Број на мислења : 5054
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

Моjата религиjа е православен атеизам Empty Re: Моjата религиjа е православен атеизам

Пишување by Гостин Пон Фед 20, 2017 11:44 pm

Во америка простор колку сакаш. На чисто расистчка основа.Ако не беше знаеш барем жените ке земаат па и децата. Нема батко се е избиено од бебинJа до старци и жените.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Моjата религиjа е православен атеизам Empty Re: Моjата религиjа е православен атеизам

Пишување by delta Сре Фед 22, 2017 1:45 pm

pa so ako se tepale./,./sega i bez tepanje umirame.,//.
delta
delta

Број на мислења : 591
Join date : 2016-11-30

Вратете се на почетокот Go down

Моjата религиjа е православен атеизам Empty Re: Моjата религиjа е православен атеизам

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот