ZILIEN PILESKO
3 posters
Страна 1 of 1
ZILIEN PILESKO
Izgleda vkusno ama pa treba i da se proba.
Жилиен-пилешко: Сочни парчиња месо и богат сос
Потребни состојки:
2 парчиња пилешко филе
200 грама печурки
100 грама топено сирење
6 кисели краставички
50 грама путер
200 грама кисела павлака
1 црвена пиперка
по 1 лажица бибер, кари и сол
3 лажици маслиново масло
Начин на подготовка:
Исечете ги сите состојки освен печурките на ленти или резанки. Во длабоко тенџере растопете го путерот и динстајте го пилешкото филе зачинето со сол и кари. Потоа, додајте ги пиперката и печурките исечкани на тенки резанки и пржете три минути. Во смесата додајте ги и краставичките и пржете уште една минута.
Во друго тавче ставете маслиново масло и додајте ги стопеното сирење и павлака, разредете ги со малку топла вода, додајте зачини и внимателно мешајте околу 5 минути.
Потоа додајте ја смесата во длабокото тенџере со пилешкото и промешајте за да се соединат сите состојки. Ставете го јадењето во стаклена чинија со капак и потоа ставете го во рерна околу 15 минути.
Послужете го топло, наросено со магдонос и со чаша бело вино. Уживајте!
http://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/glavni-jadena/zhilien-pileshko-sochni-parchina-meso-i-bogat-sos/
Жилиен-пилешко: Сочни парчиња месо и богат сос
Потребни состојки:
2 парчиња пилешко филе
200 грама печурки
100 грама топено сирење
6 кисели краставички
50 грама путер
200 грама кисела павлака
1 црвена пиперка
по 1 лажица бибер, кари и сол
3 лажици маслиново масло
Начин на подготовка:
Исечете ги сите состојки освен печурките на ленти или резанки. Во длабоко тенџере растопете го путерот и динстајте го пилешкото филе зачинето со сол и кари. Потоа, додајте ги пиперката и печурките исечкани на тенки резанки и пржете три минути. Во смесата додајте ги и краставичките и пржете уште една минута.
Во друго тавче ставете маслиново масло и додајте ги стопеното сирење и павлака, разредете ги со малку топла вода, додајте зачини и внимателно мешајте околу 5 минути.
Потоа додајте ја смесата во длабокото тенџере со пилешкото и промешајте за да се соединат сите состојки. Ставете го јадењето во стаклена чинија со капак и потоа ставете го во рерна околу 15 минути.
Послужете го топло, наросено со магдонос и со чаша бело вино. Уживајте!
http://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/glavni-jadena/zhilien-pileshko-sochni-parchina-meso-i-bogat-sos/
EVITA- Број на мислења : 269
Join date : 2016-11-25
misterija- Број на мислења : 468
Join date : 2016-12-30
Re: ZILIEN PILESKO
zilavo mozda,.//.ke go butas so vince i pivce.,,?>
Delta- Број на мислења : 606
Join date : 2016-11-30
Страна 1 of 1
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот
|
|