PASTA SO ZELENCUK
Страна 1 of 1
PASTA SO ZELENCUK
Паста со зеленчук
Потребни состојки:
200 грама тестенини
црвена пиперка
морков
2 чешниња лук
2 шаки спанаќ
шака индиски ореви
пола луто пиперче
1 децилитар павлака за готвење
сол
мелен бибер
маслиново масло
Потребни состојки:
200 грама тестенини
црвена пиперка
морков
2 чешниња лук
2 шаки спанаќ
шака индиски ореви
пола луто пиперче
1 децилитар павлака за готвење
сол
мелен бибер
маслиново масло
IVA- Број на мислења : 368
Join date : 2016-01-29
Re: PASTA SO ZELENCUK
Начин на подготовка:
Исечкајте ги морковот и пиперката на ленти, лукот, индиските ореви и лутото пиперче на ситни, а спанаќот на крупни парчиња. Ставете ги тестенините да се варат во малку посолена вода.
За тоа време, пропржете го морковот на малку масло, па по неколку минути додајте ја и пиперката. Пржете 10 минути додека зеленчукот не омекне малку.
При крајот додајте го лукот и лутото пиперче и пржете уште малку. На самиот крај додајте сол, бибер, спанаќ и прелијте со павлака за готвење. Додајте ги исцедените тестенини и добро измешајте за да го впијат сосот. Пред послужување, украсете ги со иситнети индиски ореви.
https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/glavni-jadena/predlog-za-deneshniot-ruchek-pasta-so-zelenchuk/
Исечкајте ги морковот и пиперката на ленти, лукот, индиските ореви и лутото пиперче на ситни, а спанаќот на крупни парчиња. Ставете ги тестенините да се варат во малку посолена вода.
За тоа време, пропржете го морковот на малку масло, па по неколку минути додајте ја и пиперката. Пржете 10 минути додека зеленчукот не омекне малку.
При крајот додајте го лукот и лутото пиперче и пржете уште малку. На самиот крај додајте сол, бибер, спанаќ и прелијте со павлака за готвење. Додајте ги исцедените тестенини и добро измешајте за да го впијат сосот. Пред послужување, украсете ги со иситнети индиски ореви.
https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/glavni-jadena/predlog-za-deneshniot-ruchek-pasta-so-zelenchuk/
IVA- Број на мислења : 368
Join date : 2016-01-29
Страна 1 of 1
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот
|
|