Во своето, речиси деветчасовно сведочење, Мери Л. Јованович потврди дека со месеци го барала одговорот на прашањето зошто Трамп ја загубил довербата во неа и тоа траело, според нејзините зборови, се додека еден колега не и рекола дека „не направила ништо грешно“.