[size=30]Во Хрватска е објавено прво големо истражување, откако беа познати сите 11 кандидати за претседателските избори, а резултатите на анкетата покажуваат дека крајот на изборите ќе биде неизвесен помеѓу Грабар Китаровиќ, Милановиќ и Шкоро, пренесе индекс.хр.