МУДРА МИСЛА

Страна 12 of 21 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 16 ... 21  Next

Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Вто Окт 27, 2015 11:50 pm

Срцето има чудна навика , секогаш судбински го одбира она што го уништува !

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Вто Окт 27, 2015 11:50 pm

Вистинската тајна на среќата е тоа многу да бараме од себе, а најмалку од другите. 

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Вто Окт 27, 2015 11:51 pm

Премногу долго во жените беше скриен роб и тиранин.Затоа жените уште не се способни за пријателство, ја познаваат смо љубовта.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Вто Окт 27, 2015 11:51 pm

Најнесовладливите проблеми се оние кои самите ние си ги создаваме

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Вто Окт 27, 2015 11:52 pm

Колку повеке тагата копа по вашето битие,толку повеке радост во него може да се собере.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Вто Окт 27, 2015 11:52 pm

Жената е од реброто на мажот, а не од неговите стапала за по неа да се гази. Не од неговата глава за со неа да се владее, туку од бочната страна за да му биде еднаква... Од под неговата рака за да биде заштитена и од покрај неговото срце за да биде љубена.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Вто Окт 27, 2015 11:53 pm

Идеална девојка е онаа која останува верна, но се обидува да биде исто шармантна како да не е..

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Вто Окт 27, 2015 11:53 pm

 Немој никогаш да пропуштиш виножито или залез на сонцето бидејќи гледаш долу. "

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Вто Окт 27, 2015 11:54 pm

Разочарувањето отвара очи, а затвара срце.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Вто Окт 27, 2015 11:55 pm

Сомнежот е посуров и од најстрашната вистина.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Вто Окт 27, 2015 11:55 pm

Среќата се множи, кога е поделена со другите.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Вто Окт 27, 2015 11:56 pm

Ако ги изгубиш парите не си изгубил ништо, ако ја изгубиш среќата си изгубил половина, но ако ја изгубиш волјата, тогаш си изгубил се.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Вто Окт 27, 2015 11:56 pm

Колку е тажно тоа што повеќето луѓе мора да се разболат за да сфатат дека животот е подарок.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Вто Окт 27, 2015 11:57 pm

Кога една врата се затвора, друга се отвора. Но ние толку долго и тажно гледаме на затворената врата, што не успеваме да видиме која друга врата се отворила за нас.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Вто Окт 27, 2015 11:57 pm

Оној што никогаш не направил грешка, никогаш не се обидел ништо да направи. Не се плашете од грешки. Грешките не значат неуспех. Грешките можат да ве направат посилни, поумни и побрзи, доколку ги извлечете вистинските лекции од нив.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Вто Окт 27, 2015 11:58 pm

Кој e неискрен со другите, тој на крајот престанува да биде искрен и со себе.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Вто Окт 27, 2015 11:58 pm

Среќата ни ги дава пријателите, несреќата ги става на проба.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Вто Окт 27, 2015 11:58 pm

Вистинската љубов не претставува да го бараш идеалот во некој, туку да ги најдеш недостатоците, и покрај нив да продолжиш да го сакаш.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Вто Окт 27, 2015 11:59 pm

Пред да ја побарате среќата, погледнете убаво - можеби веќе сте среќни.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Вто Окт 27, 2015 11:59 pm

Среќата е мала, обична и неупадлива и многу не можат да ја видат

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 30, 2015 6:47 pm

Љубовта не дава ништо друго, освен самата себе си и не зема ништо освен самата себе. Љубовта не поседува и не дозволува да биде поседувана, затоа што на љубовта и е доволна само ЉУБОВ.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 30, 2015 6:48 pm

По љубовта останува повредена суета....по љубовта остануваат други луѓе и други жени...по љубовта не останува НИШТО...

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 30, 2015 6:48 pm

Жена никогаш не го заборава мажот кој можела да го има,
а мажот никогаш не ја заборава жената која не можел да ја има.

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 30, 2015 6:49 pm

Љубовта денес им остана само на кучињата и на циганите,сите останати пресметуваме проценти!

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by osa on Пет Окт 30, 2015 6:51 pm

Кога набројуваме што е најважно за среќата, често го забораваме најважното - СЕБЕ!

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат


гласам за  СДСМ ,гласам за Заев ,само со нив одиме напред 
osa
osa

Број на мислења : 15746
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

МУДРА МИСЛА - Page 12 Empty Re: МУДРА МИСЛА

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 12 of 21 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 16 ... 21  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот