Србомански митови и легенди

Страна 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 3:22 am

Еве уште еден доказ дека живеете во концологор. На каJгана нема можност да се регистрира чоек. Се уплашиа тамошните удбаши па и форумот е посетуван, Ja знам шо тука нема проблем-пишуваме 5-6 луге и то ако никовете се на различни лугеSmile До кога ке биде овоJ страв? Ja сум сигурен дека за "борба" со бугарите се трошат многу поеке пари од тие за борба со албанскиот тероризам.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 3:39 am

Барем да знаев дека от таму ми пишува Перо Куролизич или Ирена Радованович, а оно наj вероjaтно некоJ Киро Траjков со изперен мозок.Ама и на русите им е лошо да ви кажам. За многу нови нации помогнаа ама сеа нивното творение им се врати со камата- и они си имат македонци дури се тепаат со нив еве украинците. само 10 милиони се западни и католици сето друго збори руски и е православно. Е веке го учат и новиот си Jазик од наjзападните украински диjалектиSmile

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 3:56 am

Eве ги хрватите. Имаа си направо фашисти па и илJaди изгинаа каJ сталинград. Ама шо времето си тече добро лошо хрвати се си.Победници губитници  не си го менуваат зарад тоа идентитетот. За да се со победниците.Вас србите ве ебаа тепаа и сега сте поголеми срби од црногорцитеSmile
Србомански митови и легенди - Page 3 Hrvat10
Вие шо ке нашпишете? Се чемо заборавити! Се чемо опростити! живела СрбиJаSmile На Каjмакчлан со николик на истото место каде бугарите од Македонската дивизиJа ги стрелаа истите срби со "Напред на нож! По 5 на нож!".
И за да е срамот тотален ке иде миленко да им Jа скрши плочата. ако имаше Бог немаше ли да го убие со светкавица? Ама нема.Ова ако не е велепредавство незнам што е. Имал jугословенско образование. Така го научиле,Шо да кажам немам зборови.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 4:20 am

E сега ке го разберете србинот не по зборовите, по Jазикот на телото по очите он му се надсмеJува на тоJ црв Ефтов а извнатре си зборува "Пичку ти материну jебам забеган бугарин ти не знаеш што си на мене ке ми се обJаснуваш гнида" Very Happy

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 4:25 am

За коj се "проблематични" тие тези бе Васко? За тебе и сите со Jугословенско образувание.За другите тие тези се меко кажани идиотскиSmileЗа србите и говнари да се идентификувавте само и само да не сте бугари пак ке им одговара. Макадониjа. Макадониja:)

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 4:40 am

A oвоj Петко СлавеJков дека според идиотската теза на МАНУ бил првиот шо ги"признал" етничките за шо пишува? Пишува оти некои луге сaкале неоформениот тогаш книжевен бугарски да биде поблизок до нивниот диjалект. Самиот славеJков е главен уредник на вестникот шо се нарекува...Македониja.Нели збори и за некои кои уште тогаш биле подвластни на грчкатта пропаганда дека потекнуваат од Ацета и се словеногласни елини аман од простотиjа и жажда за велики предци и велико потекло..Еве сеа Груевски преврна гркоманиJата во државна политика и ви навлече големи проблеми ама за тоа се виновни се разбира грците. Макадониja:)

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 4:52 am

Вашето е како да сум од некакво африканско племе, да земам знамето на Германиjа и историJата на Велика БританиJа и да сакам сите во целиот свет да поверуват дека ово е мое и од мене измислено.SmileЕпа нема бе нема да стане колку да сте инаети колку бугариjа покраj тие изгубени воJни да е со нисок дух ама еве грците се запнаа и ке ве ебат со силното си лоби по целиот свет докога или се србизирате или албанците ви преземат. Нема да "попушти" бидете сигурниSmile

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 5:11 am

Да драги бивши сонародници вашата политика е идиотска а нашата е откровенно глупа. Овоj Желев що ви Jа призна државата ама ви не Jа призна нациJата шо е глупо од секаква гледна точка можеше да побара совет од некоJ коj што знаеше какво е реалното положение каj вас и уште тогаш да се разбереме да го снемете ова идиотско jугословенско образувание или нема признаванJе.Да не се очекува од вас сами да се ребугаризирате туку да се признае и реалността на новата нациJа и на jaзик и се да е нормално. Па ако не сакате ваша волjа како што кажав ние 50 години живеавме без вас големите ебачи и велемокна сила од античките времинJа ке преживееме уште 500.А не сега софиските идиоти да ве "молат" за некакви си односи. Без да се снеме идиотското образование се ке се повторува и ке рециклира. туморот мора да се одреже се некогаш.Инаку ке ги трови односите и секакви сбирки на МАНУ и БАН нема да решат ништо.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 5:27 am

А ова идиотиJа со трето полувреме? Бугариуте, бугарите идаат. Па ние видовме како идаат. со музика и цвеке. Евреите.Од така нарекуваната стара бугариja ни еден евреин не отиде на смрт. Ова во Израел мислите го не знаат  шо се таму отишли после воJната речиси 90% од нив спасените? Да, од тие територии што се само под административна власт евреите се дадени на смрт.Но тоа мислите е по волjата на гнасните бугари или на овоj малиот чичко дека изтепа над 50 милиони?а и да сме чесни во БугариJа црквата и лугето ги спасиа. Каj вас можеби поеке се радуваа дека ке им ги земат имотите? И точно вие да правите вакви идиотски провокации? Груjo  да ми се прави на много паметен и да гледа и да се надсмеJува внатрешно"Па шо убав филм за една лJубов". Ама за вас треба филм за реалната ви денационализациJа како бугари. Оти малце се бориа како мажи. Поекето се продадоа за едни чепици и стан во град.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 5:34 am

Сеа очекувам новиот фентази за Самуил.
-МакЕдонци напред! вика Самуил.
-Ама чичко Jа напред да одам или наназад оти сум родом Бугарин? го праша Иван Владислав.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 5:45 am

АJде Радованович уживаj бугарчето се мачи ама хахах никоJ не го чита. Се шо имав го кажав. Дано да си навистина Радованович, а не некоj Киро траjков пардон Траjчески.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 5:57 am

Опа киро да не земеш да се побугариш? глупо е ова ке збориш со доста неприjатен српски акцент.Биди си македонец ама знаJ коJ си и од каде потекнуваш. И дека бугарите не се ти 4 тиот волк.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 2:05 pm

АJде бе шо молчите еве се е отворено нема скриено па некакви скриени мисли па така па вака. Говорете отворено знам дека за тие со Jугословенското образование наjдобро  БугариJа да ja снема ама еве те има jа и по чисто човечки и териториални ресурси не само дека Jа има ама и ке ве преживее.Може со малце ама поеке ке е.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 2:11 pm

Се надевам и наJпосле да се пробуди заспаниот национален дух кои што особенно се утепа после 1 вата национална катастрофа, втората светска воjна и рускиот комунизам.Во почетокот на векот ги газевме турци, грци срби се беше за националниот идеал.Но не си подсигуривме соjузници и бевме на грешната губитничка страна. но тоа се нищшто сравнено со 500 години турско. Аjде ке се тепаме ли? Немате никакви шанси дури по причина дека тука живеат поеке македонци одколку каJ вас.Не дека другите бугари се втора категориJа ама така чисто логички мора да сфатите некои работи.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 3:19 pm


"видео кое ги уништи бугарите". сум уништен го признавам направо сум разпарчанSmile
Хе хе ова е МПО са практичен председател до 1970 ако се не лажам Иван МихаJлов.Такви "етнички" се тие таму шо добро нема говорено со некоj.  После поразот во првата светска воjна и нjоjскиот договор шо да сакат? СпоjуванJе со бугариJа?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 3:23 pm

МПО е на  нормални демек бугарски позиции пошо американците тврдо му дадоа на Тито разбираj УДБА и КОС да разбере дека нема да му ги допуштат агентите на американска териториJа. Сеа работата се засра покраJ независната држава РМ. Веке има антиквизациJа и антибугаризам и каj нив.Ама во 1922 -33- заебиSmile

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 3:38 pm


Еве шо ке "убие" не македонците туку jугословенското образование: 2:14.
Инаку разлико конечно ке има. бугарскиот книжевен Jазик е заснован на централни  диJалекти. никоJ ни не е крив дека кога се правеше литература и револJуциJа во МакедониJа слатко спеа. Сеа нема што да се лжаеме нема ни еден значаен писател и поет од времето кога се создаваше книжевниот Jазик. Инаку пак курци за србоманите. македонските диjалевкти сосема не се наJ оддалечените од книжевниот бугарски. Ама оно не може со едно сонце насекаде равно да огрее. И баварскиот доста се разликува од книжевниот германски па шо да се праи.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 3:45 pm


Боже боже - дедо му му кажал дека во бугариja чества Коледа на 25 декемвриSmile А ние чевствавме речиси до 90 тите години на 7 jaнуариSmile

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 3:48 pm

Но се пак еве го етнички ама не антибугарин. Но како тоJ ке се пребори со србоманското лоби и античките антибугари во РМ? Луксор аj излези од детската градинка па коментираJ. Ало УДБА да го не тероризирате малиот мамето ке ви ебам србоманско! Ке заврши па може и да се врати да работи во РМ. Или да пракJа пари!

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 4:01 pm


Оф мори маjко се офаjдивме со вакви бугари. Very Happy

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 4:12 pm

АJде бе зборите бе се е на маса бе нема табу. Шо молчите? Не е ли се Jасно? Еве имаме го целиот македонски идентитет во два збора и целата историjа. Да денешните македонци се бивши бугари. Наблегувам на "бивши".Сега не се и не сакат па и jа чесно кажано не сакам да се.
Има волJа да се прими тоа како исторически факт или ке продолжуваме со jугословенското образование со антички елементи?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 4:21 pm

JугославиJа умре. Никоj сеа надвор освен можеби частично во СрбиJа не учи тие глупости шо ви полнат главите сеуште.Даже и во Србиjа никоJ ве не ебе за антички.Ке го менувате или нема да го менувате е големото прашанJеSmile

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 4:34 pm

Односно прашанjето за jaзикот.Па не е бугарски диJалект.Ова е кодифициран литературен македонски jазик.Заснован на централно и западномакедонски бугарски диjaлекти.Се.Нема шо поеке да се каже.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 4:38 pm

Има црногорски, српски, хрватски, бошнjaчки зошто да нема и македонски? Неам никаков проблем со ова.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Гостин on Вто Фед 21, 2017 4:55 pm

http://republika.mk/74037
Бугарин закажа проститутка. дошла жена му.
Е со малата разлика дека била пазарена за 150 евро.
Ja знам за Македонец од куманово дека уредил жена си со двама американци црнци од американските специjални части. Како резултат тие буквално и jа скршиле пичката па морал каj хирург да Jа зашие. И шо од овие случаи ке правиме генерални изводи за бугарите и македонците?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Србомански митови и легенди - Page 3 Empty Re: Србомански митови и легенди

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот