Форум Мелница
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Мора да се расчисти една 50 годишна лага

3 posters

Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Гостин Саб Фед 11 2017, 13:45

Се знае дека 'македонец" е регионален термин како "скопjанец".Во Македониja живеат потомци на Бугари, албанци малко срби и други.Така да како се види има и континуитет и се и сешто.Поеке нема што да се сбори.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Гостин Саб Фед 11 2017, 15:52

Хахааххааааааааа гледам Миленко. За "Генеза на бугарскиот антимакедонизам". Гостин е шефот на музеjот на ВМРО коj се нарекува ха ххааааааааааа Бранислав СерафимовИЧSmile))))))))))))))))))))))

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by трендафил Саб Фед 11 2017, 19:44

Размислував дали да одговорам на некој што сака да ги крши моите човекови права со тоа што сака да ме прогласи за нешто што не сум ниту бил некој од моите предци. Биди сигурен дека јас подобро од тебе знам што сум веќе 64 години од моето раѓање и што бил татко ми роден на почетокот од минатиот век и дедо ми роден во 19-от век со кои сум живеел во исто време, а по нивно зборување знам и што се нивните татковци и дедовци. Тоа што во некои делови од историјата сме биле под бугарско ропство, не ви дава право да сте успеале да не претопите. Што да кажат тогаш Турците, Римјаните (Италијанците). Откачи се најдобро од фашистичките манири, односно од мислењето дека јас не знам што сум, па треба ти да ми го натуриш твоето мислење. Мислам дека Бугаритенарод би требало да бидат најблизок народ со нас Македонците (нели имаме член, а не падежи), но кршењето на нашите човекови права, односно непочитувањето на нашето национално чувство не оддалечува.
Патем и Кирил Пејчиновиќ, иако презимето му завршува со ИЌ е Македонец од Тетовско.

_________________
Негација на негативното       Смрт на фашизмот, слобода на народот!         Слобода или смрт

Ќе не има ли тогаш кога ќе не нема – ако не немаше токму тогаш кога требаше да не има?
трендафил
трендафил

Број на мислења : 11131
Join date : 2015-04-23
Местолокација : Скопје

Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Гостин Саб Фед 11 2017, 20:10

Ааа не така! Ja за тебе не тврдам дека си бугарин оти ти не си. Исто и татко ти не е бугарин. Но дедо ти е бугарин. Сега ке ти обjаснам как се десило се -  комунjарите градат нови држави и нации - босанци и македонци.На географски принцип- коj штп живее во дадената географска област а не по етничка припадност.Да не забораваме и  етничката припадност jугословен. Така да не се извртуваj дека не ти ги признавам човековите права. Не ти признавам правото да лажеш што бил дедо ти.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Гостин Саб Фед 11 2017, 20:12

И за да биде се jасно jа немам никакви териториjални претензии кон вашата држава оти предавници сонародници не ми требаат!

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Гостин Саб Фед 11 2017, 20:18

Со два збора како вели и Иван Михаjлов последниот ВИСТИНСКИ председател на ВМРО "Македониjа без бугари огин да jа изгори" во смисла сум много против кога грците ви не дават да минете од  Солун ние да ве пуштаме преко наша териториjа. Освен тоа Желев бещше национален предавник оти ве призна под ова смешно чуждо име. Како се окажа за името се води судски спор со Грциjа.И никакво добрососедство со вас не ми треба.Еден дзид како за диви животни и воjници со митралези да не би случаjно некоj да прескочи оградата за пасош!

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Гостин Саб Фед 11 2017, 20:33

Е те се е решено и со идентитети и континуитети и односи и се! Си согласен?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Гостин Нед Фед 12 2017, 00:03

Но предвид дека и предавници сепак некога сте били и бугари вие може да расчитате на подршка во смисла како наш штит наспроти албанското влиjание. Оти фиром србоман е едно ама шиптар е сосема поинакво.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Гостин Нед Фед 12 2017, 11:35

Всушност тоj србинчето Светозаревич се длабоко засра. Примерно со тоа за сепаратизмот на лозарите. Да владата ги обвинува во сепаратизам тоа е 100% така. но што отговарат тие самите на ова? Еве:
""Остава, слѣдователно, още веднажь да издигнемъ гласътъ си смело прѣдъ цѣлия български свѣтъ, че Дружината ни е далѣчь отъ всѣкакви сепаратически замисли, които тъй прибързано се хвърлиха върху нея и да заявимъ, че идеялътъ на Мл. Мак. Кн. Др. е, не сепатаризъмъ, а единството на цѣлокупния български народъ."
Демек кажано вократко " Не сме сепаратисти бе, бориме се за целокупниот бугарски народ".
Лично мене ако прашате - сепаратисти се нихното маме.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Гостин Нед Фед 12 2017, 18:59

А бе да ве прашам разбирате ли го уште ова или тешко?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Гостин Нед Фед 12 2017, 19:21

Еве:Подполковник Борис Дрангов (1872-1917), командир на 5-ти македонски пехотен полк, говори на войниците:
Мора да се расчисти една 50 годишна лага 1417
По фиромската пропаганда ова се насилно мобилизирани луге Laughing Laughing Laughing
Еве тогаш бевме ЕДЕН народ. Сега не сме.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Гостин Пон Фед 13 2017, 01:30

Поеке не ми се замара со ова тема. Само за примерок ке земам една "дебата" од форума каjгана, еве пишува фиромот ги "разби" бугарите:
Не знам дали го имате спомнато ова погоре, но не штети и да е дупликат изјава. Дечково на слика што ми е, Алекса Попов, македонски свештеник, има ваква изјава дадено, потпишана од него и неколкумина други видни граѓани од градот Прилеп.
„ И з ј а в а “
Ние, долупотпишаните од град Прилеп, поданици на Неговото Императорство и Величество, августешиот сулатан Абдул Хамид втори, желаеме да имаме македонско народно училиште. И како ние не сме родом Бугари, затоа не познаваме Црковна општина и нивни училишта. За религиозна заштита го познаваме папата, но без измена на догмите на православната црква[9].
1887 јули 2-ри
Прилеп
Ова го има потпишано на 78-годишна возраст, што значи можеме да кажеме дека Македонците не се некоја нова измислица. Исто така, додека работел за Егзархијата, дошол во конфликт за тоа на каков јазик ќе се вршат богослужбите, и заради тоа му ја имаат одземено парохијата и му забраниле да врши било каква црковна дејност. Доколку тогаш во Прилеп се зборело на бугарски, зошто тој би влегол во конфликт со Егзархијата за тоа на каков јазик ја вршел богослужбата?

Ова се првите резултати од српската пропаганда во Македониjа еве што бил попот:
Црквата „Свети Кирил и Методиј“ во Прилеп градена е во периодот од 1926-1936 година, во непосредна близина на стариот Параклис, кој бил изграден во 1884 година. Градбата е започната по иницијатива на свештеникот Алекса Кочовиќ, кој бил тогашен претседател на српската црковно-училишна општина.
Начи небугари во Македониja се били гркомани, србомани и власи.За тоа е толку тешко на фиромската историографиjа да наjде македонци небугари.Потоа за жал одкако тоа става и догма на комунистичката партиja и СССР победува во втората светска воjна и тие платени предавници стануват посмртно херои на фиромскиот идентитет.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Гостин Пон Фед 13 2017, 01:53

А да и последно да не се секира некоj антиквичар, ако се познае во оваSmile
На пътя за Солун ме срещнаха воденичарите Нуше Киров и Петре Стоянчев.

„Е, даскала, майка ти да не е ошла в Солун да сее Бугария?”

„Бог е поел навремето и благословил този град, от когото са изникнали двамата братя Св. Кирил и Методий, които просветиха цял славянски свят. Но неприятеля немилостиво нападна на този град и заглъхна хубавата пшеница, която се нуждае от работници да я оплевят от плевелите и ние с майка ми сме едни от тия ничтожни работници.”

„Саде овде нека расне овая китка”, отговори Нуше.
„Ние не ке се делиме от мегали иклишиа”, притури Стоянчев.

„Българите като видяха, че във вашата иклишия мегали не могат да се сместят, попросиха позволение от султана да си имат своя черква и той им подари чрез фермана си.”

„Бугари има много малце овде.”

„Ами вие не сте ли българи, вие не сте ли, които ставате против еднокръвните си братя? От къде сте взели този български език, на когото говорите и на когото говорят из цяла Македония, па даже и турците?”

„А ке речиш, оти и турците са бугари!”

„Ох, братя, преди двеста години мегленци, тиквешани и нашите помаци в Родопско не бяха ли българи, а тях ги потурчиха повечето насила, а по-малко доброволно.”

„Това не можи да бидит, они са били от времето турци.”

„Така стана и с вас, вие бяхте както и сте чисти българи, но станахте гърци само за интерес. Вие презирате братята си, като ставате против тях заедно с гърците, които в Македония на пръсти се броят.”

„Ние сборуваме по бугарски, но сме чисти гърци. Ето как; едно време гърците се биели со варварите. Варварите надвили гърците и като нахлули орди на орди вземали цяла Македония, като се награбили со жени — гъркини. Заплашили ги да не сборуват по гърцки оти ке им сечат язиците и вака загинал нашию гръцки език”.

„Тия варвари, които са нахлули в Македония са били славяни и ти си тяхна порода. Трябва ли да хулиш прадедите си, а да се гордееш за славната им победа!”

„Не са били славяни, ами варвари. Ето на, цар Александър се учил на гръцки език и сборувал все гръцки. Така пише в гръцките книги, а кога се разлютвал псувал на свой матерен язик”, извика Стоянович

Разбравте сега? Александа бил грк ама кога се налjутел псуел на бугарски. Како што видите овие дваjца кретени не биле уште толку напред со материалот и сметале jазикот си за бугарскиSmile

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Гостин Пон Фед 13 2017, 02:07

Со два збора конспектирано како за малоумни:
1. Никоj ви не сака ни сокаците ни историjата после 1944.
2. На прашанjа што бил Гоце Делчев, Дамjан Груев, Иван Михаjлов нема да измислувате тие не се живеале пред рагjането на Христос имат пишано се и сешто.
3. Добрососедски односи со вас jа не сакам сепак тешко е со предавници скршиле своjот вистински индентитет и решиле да имат друг нов да се градат било какви односи.
4. Предвид на тоа што вие сте народност од бивши бугари нема ништо вистинито во ссекаков континуитет со Аце Големиот. Не сум грк боли ме лурот за Ацета и грците просто е ретардирано како тврденjето дека ja сум го измислил виндовсот само за тоа оти имам прозорец дома.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Гостин Пон Фед 13 2017, 02:37

Трендафиле каj си бе? Еве почитувам ти секакви права на самоопределуванjе. Но нема никаде човеково право да лаже и да превртува коj што бил после неговата смрт.Заеднички да чествуваме Гоце Делчев сметам за куриозно он ако види што е денеска Егеjска Македониjа и Вардарска ако не умре од срдечен удар (ова ке биде 100% ако разбере дека директорот на музеjот на ВМРО се нарекува Бранислав Светозаревич) ке се пресели во Благоевград.
P.S.А Бранислав Светозаревич му личи од километри дека дома зборува на српски.Добро зборува фиромски но не му е матерен jазик.
P.P.S. Сепак ако требаше човек коj што зборува на српски да биде директор на музеjот мислам дека Миле Китич или Шабан Шаулич се мнооогу многу подобри кандидатури.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Teo Пон Фед 13 2017, 11:35

Temata odi vo potforum istorija...
Teo
Teo

Број на мислења : 5088
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Гостин Пон Фед 13 2017, 11:46

Зошто да оди? Лагата и ден денеска седи со страшна сила.Зсегнати се и добрососедските односи.А и jа немам шо да кажам поеке.На никоj не сакам да му го менувам ни индентитет ни ништо.70 години удба ова го не допушташе како да го нема.сега нели е демократиjа и слобода на говор?А колку до тоj Светоаревич па по мое мисленjе Али ахмети е многу по добар кандидат за уредник на музеjот. Се пак албанците соработувале со ВМРО наспроти србите.А и тоа е за минати работи настаните од 2001 до сега не се замара музеjот со нив.Со два збора ДПМНЕ нема ништо општо со  ВМРО.Во ВМРО имаме бугарска организациjа имаме и комунjарска организациjа позната како ВМРО Обединета. Но србоманско ВМРО немало.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Luxor Пон Фед 13 2017, 12:16

Затоа што обработува историски прашање.
Luxor
Luxor

Број на мислења : 6586
Join date : 2016-10-02

Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Гостин Пон Фед 13 2017, 19:40

Ja се што сум сакал да кажам сум го кажал. знам дека "фиром" за вас е навредливо ама понекогаш влегувам тука од каjгана или феjсот на миленко и таму татар, две црвени,ганjовци е како добар ден.Знам и дека новиот ви идентитет заснован на антибугаризам нема како да добрососедува со нас.Вие не сте како американците- просто не сакаат да са во една држава поеке со британците но од тоа нито се одрекуват од потекло ниту од jазик за говор на омраза да не збориме.Каj вас нема и како да има бугари иако имаме иста вера и многу километри граница. По простата причина дека ако Крсте Иванов е Бугарин то вакви треба да са и сите му роднини и така по роднинска линиjа во Македониja  небугари ке останат само албанците, власите и српските колонисти.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Гостин Пон Фед 13 2017, 19:55

Има неколкумина како Лазар младенов, Канзуров и така натаму дека се осекjават бугари но тоа според мене не е добро. Во смислса по jазик коjшто може и да е бугарски диjалект со многу србизми ама сепак не е книжвеен бугарски, култура, филмовите шо ги гледал и т.н. он си е фиром.Нека си биде фиром коj неверува во глупостите сотворени од МАНУ или он jaсно сознава дека фиромизма е нова националност наложена со много лаги и не малку терор но она така или иначе е факт.За фиромите во бугариja шо да сборим еднаш комунистите ги натераа насилно да се пишат фироми и тоа и беше.Како вие може да ми покажувате илjaди фироми во скопие и 2 ца бугари то и ja можам да ви покажам истот ама наобратно во Пиринска Македониja.За жал и они тежко ве разбират со тие србизми како саобракjаjка и струjа.Но jазикот си е ваш може да правите со него што сакате.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Гостин Вто Фед 14 2017, 12:19


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Мора да се расчисти една 50 годишна лага Empty Re: Мора да се расчисти една 50 годишна лага

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Вратете се на почетокот

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот