Форум Мелница
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ЉУБОВ ???

3 posters

Страна 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 21:49

Прва, втора и трета година

Првата година се купуваат ствари.
Втората година стварите се разместуваат.
Третата година стварите се делат.

Фредерик Бегбеде

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 21:50

Љубовта (не) е проблем

Љубовта е проблем на луѓето што немаат проблеми.

Фредерик Бегбеде

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 21:51

Шампањ и камилица

Врските почнуваат со шампањ, а завршуваат со камилица.

Валери Ларбо

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 21:52

Љубовта е нештото

Љубовта е нештото што доаѓа кој знае од каде и завршува кој знае како.

Маделин де Скудери

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 21:53

Пакување и заминување

Повеќе мажи ќе си заминуваа само да знаеја да го спакуваат куферот!

Каролин Амерлан

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 21:55

Среќна сум што не сум маж

Среќна сум што не сум маж, оти да е така, ќе морав да се оженам со некоја жена!

Мадам де Стал

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 21:55

Идеалниот маж

Идеалниот маж е оној што рано се враќа дома, иде во набавки, мие садови и се грижи за децата. Заклучок, идеалниот маж е жена!

Бруно Гачио

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 21:56

Се оженив два пати

Се оженив два пати, и тоа беа две катастрофи; првата жена си замина, а вторава остана.

Франсис Бланш

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 21:57

Повторно оженетиот

Секој маж кој повторно ќе се ожени, не ја заслужува среќата што ја имал кога ја изгубил првата жена.

Тристан Бернар

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 21:58

Верност?

Верност? Не треба да се заборави дека бракот е воведен во време кога животниот век не преминувал триесет години.

Жак Дутрон

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 21:59

Прекини

Љубовта носи навистина возбудливи моменти. Тоа се прекините.

Жан Жироду

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 22:00

Најдобрите моменти

Најдобрите моменти во љубовта се оние кога се качувате по скалите.

Жорж Клемансо

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 22:01

Крај во љубовта

За да се случи крај во љубовта, баш како и во војната, треба да се погледне одблиску.

Наполеон Бонапарта_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 22:01

Идеално

Да се сака и да се биде сакан, тоа е идеално. Под услов да станува збор за една личност.

Жан Кокто_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 22:02

Рогоња

Ако ви изгледа толку добро да не бидете рогоња, најдобро е никогаш да не се жените.

Молиер_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 22:03

Камуфлиран во комшија

Толкав е рогоња што, кога сака да води љубов со својата жена, мора да се камуфлира во комшијата!

Жил Ренар_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 22:04

Брак меѓу четворица

Тоа е брак меѓу четворица: тој, таа, идејата што таа ја има за него и идејата што тој ја има за неа.

Клод Рој

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 22:05

Нераскинливост на бракот

Верувам во нераскинливоста на бракот: тоа е единствениот начин да не испаднеш имбецил два пати.

Жан Ану

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 22:06

Среќен брак?

Најголема несреќа за мажот е среќниот брак. Никаква надеж за развод.

Милан Кундера

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 22:07

Вино од оцет

Бракот настанува од љубов како што виното настанува од оцет.

Лорд Бајрон

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 22:07

За вториот нема оправдување

Првиот човек што се оженил, Боже мој, немаме што да му приговориме, не знаел ‒ но за вториот стварно нема оправдување!

Саша Гитри_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 22:08

Глупави заедно

Љубовта ни овозможува да бидеме глупави заедно.

Пол Валери

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 22:09

Глупави заедно

Љубовта ни овозможува да бидеме глупави заедно.

Пол Валери

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 22:10

Љубовта е како супа

Љубовта е како супа: првите лажици се прежешки, а последните престудени.

Жана Моро

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by osa Чет Окт 15 2015, 22:12

Единствената работа

Има жени на кои неверноста им е единствената работа што сè уште ги врзува за мажот.

Саша Гитри

_________________
Кога некој премногу паметно зборува,
малкумина го разбираат

osa
osa

Број на мислења : 16275
Join date : 2015-01-11

Вратете се на почетокот Go down

ЉУБОВ ??? - Page 2 Empty Re: ЉУБОВ ???

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Вратете се на почетокот

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот