LUGJE I NASTANI 2016

Страна 1 of 3 1, 2, 3  Next

Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:23 am

Настани што ја обележаа 2016-та година и ни ја вратија вербата во човештвото

Со оглед на сите настани што се случија изминативе 12 месеци, разбирливо е ако ја имате изгубено вербата во човештвото. Но, иако весниците и Интернетот се преплавени со лоши вести, сѐ уште постојат добри луѓе во светот. Не сте уверени? Тогаш, потсетете се на овие настани што ќе ви ја вратат вербата во човештвото и по кои би требало да ја запаметите 2016-та година.
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:23 am

Луѓето бегале од разурнатиот Алепо, но овој човек останал да се погрижи за напуштените мачки

LUGJE I NASTANI 2016 3-nastani-shto-ja-obelezhaa-2016-ta-godina-i-ni-ja-vratija-verbata-vo-choveshtvoto-kafepauza.mk_
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:24 am

Жена од Данска го спасила ова 2-годишно момче од Нигерија чии родители го напуштиле затоа што мислеле дека е вештер

LUGJE I NASTANI 2016 1-nastani-shto-ja-obelezhaa-2016-ta-godina-i-ni-ja-vratija-verbata-vo-choveshtvoto-kafepauza.mk_
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:24 am

Овој човек спасил 1.000 кучиња од Фестивалот на кучешко месо во Јулин иако бил претепан поради тоа

LUGJE I NASTANI 2016 2-nastani-shto-ja-obelezhaa-2016-ta-godina-i-ni-ja-vratija-verbata-vo-choveshtvoto-kafepauza.mk_
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:25 am

Трансформацијата на овој тигар по неговото спасување од циркусот е неверојатна

LUGJE I NASTANI 2016 4-nastani-shto-ja-obelezhaa-2016-ta-godina-i-ni-ja-vratija-verbata-vo-choveshtvoto-kafepauza.mk_
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:26 am

Овој човек го претворил стариот камион во подвижен туш за да можат бездомниците да се избањаат и да си го вратат достоинството

LUGJE I NASTANI 2016 5-nastani-shto-ja-obelezhaa-2016-ta-godina-i-ni-ja-vratija-verbata-vo-choveshtvoto-kafepauza.mk_
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:26 am

Татко и син спасиле 30 кучиња кои биле оставени за време на поплавата во Тексас

LUGJE I NASTANI 2016 6-nastani-shto-ja-obelezhaa-2016-ta-godina-i-ni-ja-vratija-verbata-vo-choveshtvoto-kafepauza.mk_
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:27 am

12-годишно момче научило да шие за да направи повеќе од 800 плишани играчки за болните деца

LUGJE I NASTANI 2016 7-nastani-shto-ja-obelezhaa-2016-ta-godina-i-ni-ja-vratija-verbata-vo-choveshtvoto-kafepauza.mk_
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:28 am

Стјуардеса вдомила улично куче кое не престанува да ја чека пред хотелот каде што е сместена

LUGJE I NASTANI 2016 8-nastani-shto-ja-obelezhaa-2016-ta-godina-i-ni-ja-vratija-verbata-vo-choveshtvoto-kafepauza.mk_
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:28 am

Светскиот шампион во бокс, Мени Пакјао, изградил 1.000 домови за сиромашните Филипинци

LUGJE I NASTANI 2016 9-nastani-shto-ja-obelezhaa-2016-ta-godina-i-ni-ja-vratija-verbata-vo-choveshtvoto-kafepauza.mk_
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:29 am

Овој човек може да гледа само со едното око и посвоил еднооко куче коешто никој друг не го сакал

LUGJE I NASTANI 2016 10-nastani-shto-ja-obelezhaa-2016-ta-godina-i-ni-ja-vratija-verbata-vo-choveshtvoto-kafepauza.mk_
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:29 am

Засолниште за животни се здружило со дом за старци за да ги спаси и напуштените мачиња и осамените старци

LUGJE I NASTANI 2016 11-nastani-shto-ja-obelezhaa-2016-ta-godina-i-ni-ja-vratija-verbata-vo-choveshtvoto-kafepauza.mk_
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:29 am

Соседите бесплатно ја поправиле куќата на осамен пензиониран наставник

LUGJE I NASTANI 2016 12-nastani-shto-ja-obelezhaa-2016-ta-godina-i-ni-ja-vratija-verbata-vo-choveshtvoto-kafepauza.mk_
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:30 am

Овој имам ги отворил вратите на џамијата за да им пружи засолниште на уличните мачки

LUGJE I NASTANI 2016 13-nastani-shto-ja-obelezhaa-2016-ta-godina-i-ni-ja-vratija-verbata-vo-choveshtvoto-kafepauza.mk_
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:31 am

8-годишно момче ја пуштило косата да му расте 2 години за да направи перики за децата болни од рак

LUGJE I NASTANI 2016 14-nastani-shto-ja-obelezhaa-2016-ta-godina-i-ni-ja-vratija-verbata-vo-choveshtvoto-kafepauza.mk_
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:31 am

12-годишно девојче кое се бори со ретка болест се спријателува со кревач на тегови познат како „Ѕверот“ (The Beast)

LUGJE I NASTANI 2016 15-nastani-shto-ja-obelezhaa-2016-ta-godina-i-ni-ja-vratija-verbata-vo-choveshtvoto-kafepauza.mk_
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:32 am

Оваа птица си направила гнездо на полициски автомобил, а полицајците ставиле чадор на шофершајбната за да ја заштитат и го обележале местото за паркинг за никој да не ја вознемирува

LUGJE I NASTANI 2016 16-nastani-shto-ja-obelezhaa-2016-ta-godina-i-ni-ja-vratija-verbata-vo-choveshtvoto-kafepauza.mk_
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:33 am

Ова улично куче го придружувало спортистот на трка на 250 километри и потоа исчезнало, па тркачот отишол во Кина за да го најде

LUGJE I NASTANI 2016 17-nastani-shto-ja-obelezhaa-2016-ta-godina-i-ni-ja-vratija-verbata-vo-choveshtvoto-kafepauza.mk_
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:33 am

Овие олимписки спортистки завршиле последни затоа што си помагале, но ги квалификувале во финалето

LUGJE I NASTANI 2016 18-nastani-shto-ja-obelezhaa-2016-ta-godina-i-ni-ja-vratija-verbata-vo-choveshtvoto-kafepauza.mk_
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:33 am

Полицајци од Албанија ги изненадиле децата во болница со тоа што се облекле како суперхерои

LUGJE I NASTANI 2016 19-nastani-shto-ja-obelezhaa-2016-ta-godina-i-ni-ja-vratija-verbata-vo-choveshtvoto-kafepauza.mk_
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Teo on Чет Дек 22, 2016 11:34 am

Ова 14-годишно момче со аутизам можело да пие само од неговата омилена шолја која веќе ја немало во производство, па компанијата направила уште 500 исти такви шолји само за него

LUGJE I NASTANI 2016 20-nastani-shto-ja-obelezhaa-2016-ta-godina-i-ni-ja-vratija-verbata-vo-choveshtvoto-kafepauza.mk_
Teo
Teo

Број на мислења : 4911
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by luxor on Чет Дек 22, 2016 7:13 pm

6 најважни откритија во 2016 година кои ќе го променат светот

Гравитациони бранови, делови од диносауруси во килибар, потенцијален живот на друга планета – оваа година за научниците беше прилично турбулентна. Погледнете ги најзначајните откритија во 2016 година и нивната важност за понатамошно разбирање на светот во кој живееме.
luxor
luxor

Број на мислења : 5383
Join date : 2016-10-02

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by luxor on Чет Дек 22, 2016 7:14 pm

1. Откриен е џиновски морски крокодил

LUGJE I NASTANI 2016 1-6-najvazhni-otkritija-vo-2016-godina-koi-kje-go-promenat-svetot

Научниците во јануари донеле неверојатни вести дека пронашле досега најголем морски крокодил во африканската пустина. Врз основа на фосилните черепи и другите коски кои биле откриени во Тунис, истражувачите претпоставиле дека ѕверот би можел да порасне и до 9,14 метри во должина и да биде тежок околу три тони. Наречен „Machimosaurus Rex“, 120 милиони години старото животно понудило клучни траги за можното масовно изумирање на крајот од периодот Јура, пред 145 милиони години. Ова откритие не е само доказ дека преживеале некои морски рептили, туку дека истребувањето можеби било поголем настан отколку што се мислело досега.
luxor
luxor

Број на мислења : 5383
Join date : 2016-10-02

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by luxor on Чет Дек 22, 2016 7:14 pm

2. За прв пат се откриени гравитационите бранови

LUGJE I NASTANI 2016 2-6-najvazhni-otkritija-vo-2016-godina-koi-kje-go-promenat-svetot

Илјада години откако Ајнштајн го предвидел нивното постоење, конечно во почетокот на оваа година беа откриени слаби бранови во космосот. Познати се како гравитациони бранови и тие се создадени од некои од најнасилните настани во универзумот – во овој случај спојување на две црни дупки. Во февруари оваа година, научниците со помош на високо сензитивни детектори во Луизијана и Вашингтон, откриле гравитациони бранови кои поминуваат низ Земјата, а неколку месеци подоцна, биле откриени и други бранови, што потврдувале дека сигналот не е случаен. Астрономите се многу среќни поради ова откритие, со оглед на тоа што гравитационите бранови може да влијаат на начинот на кој се набљудуваат другите невидливи објекти во универзумот, како што е директното мерење на својствата на мистериозните црни дупки.
luxor
luxor

Број на мислења : 5383
Join date : 2016-10-02

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by luxor on Чет Дек 22, 2016 7:15 pm

3. Сонда од НАСА пристигнала на Јупитер

LUGJE I NASTANI 2016 3-6-najvazhni-otkritija-vo-2016-godina-koi-kje-go-promenat-svetot

Биле потребни 5 години и 2,7 милијарди километри, но во јули оваа година, вселенскиот брод на НАСА, Јуно, ја завршил својата мисија да влезе во орбитата околу најголемата планета во Сончевиот систем. Јуно тргнал во август 2011 година и претставува прв објект кој тргнал кон Јупитер од завршувањето на мисијата на Галилеј во 2003 година. Леталото на соларна енергија е дизајнирано за проучување на силните магнетни структури во областа на џиновските планети.
luxor
luxor

Број на мислења : 5383
Join date : 2016-10-02

Вратете се на почетокот Go down

LUGJE I NASTANI 2016 Empty Re: LUGJE I NASTANI 2016

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 1 of 3 1, 2, 3  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот