Шо ке биде? Прогноз за иднината во по долгрокна перспектива
2 posters
Страна 1 of 1
Шо ке биде? Прогноз за иднината во по долгрокна перспектива
После jaвното свртуванjе на Србиjа кон Грциja што било секогаш уште од византиjско време и настапуванjето на албанскиот сепаратизам што е познато до каде води каква е иднината? А да заборавив татарите од исток што сакат се до Пустец Шо ке биде? Со ова име нема ни ЕУ ни НАТО, ова е реалистички прогноз не сакам тиради како било нарушено правпото на краденjе на туга историja било грчка било татарска.Иднината е емиграциjата. Коj е помлад да не губи време, како се види мегjународната обстановка се затегнува бргу надвор од мизериjата и криминалот!
Гостин- Гостин
Re: Шо ке биде? Прогноз за иднината во по долгрокна перспектива
Станувам за политичар или премногу реално ветувам?
Гостин- Гостин
Да бе, емигрирање му е мајката. Ако сакаш да живееш, а ако сакаш да преживуваш остани на Балканот.
Luxor- Број на мислења : 6622
Да ти кажам и преживуванjето со нарастуванjето на возраста е проблем. Многу тешко колку постар стануваш се понаса идиотизмот и клиентелизмот на шефовите.Ja имав да не кажам прединфарктно состоjание овоj пат.а и си е тешко со 2 мали деца да седиш дома. а нели сум патриот и то не на зборови имам уште 2 ца сина.Наjголемиот требаше да биде студент прва година ама од глупост се прострели во главата зарад девоjка коjа го оставила.За радост со патрон без куршум но еве и он сега седи дома.
Гостин- Гостин
cuden si. sefovite sakaat mladi luge zosto mnogu rabotat a ne znaat da si barat pravata i da si cenat trudot.
OPOZICIONER- Број на мислења : 969
Не бе тоj идиот просто сакаше да работам уште една должност за еден човек со протекции освен моjата работа.Не сакам да се правам на незаменлив или на некоj вундеркинд но со моите способности за такава плата нема да наjде нешто подобро.Jас не сум избркан сам напуштив кажав му еj кога се пазаривме говореше едно сега говориш друго. Нема да стане.Он мрн мрн па jа напишав едно заjавление за напуштанjе ударив го по бирото и се приклучи. Малку вика сум разочаран од тебе. Па jа му кажав дека многу сум разочаран од него но не сакам да навлегувам во деталjи.Инаку да колко помлад емигрираш толку по добро сепак и здравjето ти е на млад човек.Ja не се чувствуваам стар окуло 40 години сум ами ако бев издржал до 50 на оваа работа и после да си барам друга? Подобро вака.И без тоа ова работа не ми се допагjаше.
Гостин- Гостин
Similar topics
» Иднината на ДПМНЕ
» СУДБИНАТА НА СЈО КАКВА КЕ БИДЕ
» Илинден ќе биде заеднички македонско-бугарски празник
» СУДБИНАТА НА СЈО КАКВА КЕ БИДЕ
» Илинден ќе биде заеднички македонско-бугарски празник
Страна 1 of 1