Љубчо Георгиевски
+17
трендафил
Естир
Arhimed
kiBik
Sotir
tmoro
Пат
Фири4
Фири2
Hamad bim Khalifa
Боко
reiter
Фири
хан Ацо
osa
haskov
Broz
21 posters
Страна 6 of 21
Страна 6 of 21 • 1 ... 5, 6, 7 ... 13 ... 21
Re: Љубчо Георгиевски
Jас ке ти го обjаснам. Секоj коjшто не е србоман е бугарофилБоко напиша:Не ти објаснија што е бугарофил...И мене ми викаат оти сум бугарофил а питам да ми го објаснат значењето на поимот бугарофил никој не знае да ми објасни
Македонски Премијер честита Србима празник
- "Српска заједница је део нашег друштва и његове карактеристике доприносе очувању и јединству наше земље и активан је учесник у процесу. Желим вам добро расположење током ове седмице, лепу домаћу атмосферу и добро здравље, срећу и успех свим припадницима српске заједнице у Македонији."
http://daily.mk/makedonija/gruevski-vi-posakuvam-dobro-raspolozhenie-tekot-ovaa-svetosavska-1
Живела Србия
хан Ацо- Број на мислења : 782
Местолокација : България
Ацо, сепак србите кои живеат во Македонија,треба да ги имаат истите права со останатите граѓани...
Гостин- Гостин
Не знам кој од дека сте ама по струмичкиот регион има егзодус на население.Тешко дека ќе успееме да се справиме со тој проблем.luxor напиша:Боко, ние Македонците сме познати по тоа што го слушаме само она што ни се допаѓа.
Боко- Број на мислења : 66
Знам Боко.Иако на Струмица се гледа како на еден од побогатите краеви на Македонија,кризата секако стигнала и таму.Посебно е загрозена источна Македонија.Знам дека најмногу бегаат младите, а и кој е будала да седи и да чека партиска милост за плата со која не може да преживее, не пак фамилија да храни и сметки да плаќа.
Гостин- Гостин
Вие нема албанците и циганите а како им се смали наталитетот ке помогнат и сириjци, палестинци , црнци. Но и на тие ке им омрзне да прават деца. И тогаш ке доjде времето на индиjците. Празно во природата нема. На римjаните веке не им се допагjало да рагjат деца па дошле германците и словените. Сеа на тие не им се прават деца има БМВ и паметни телефони. Ке доjдат други. Ти како се бориш со проблемот имаш ли 2+ деца или само си збориш за да си праваш ветар на устата?Боко напиша:Не знам кој од дека сте ама по струмичкиот регион има егзодус на население.Тешко дека ќе успееме да се справиме со тој проблем.luxor напиша:Боко, ние Македонците сме познати по тоа што го слушаме само она што ни се допаѓа.
Последната промена е направена од Фири на Вто Јан 27 2015, 19:04. Мислењето е променето 1 пати
А Бугарите?luxor напиша:Ацо, сепак србите кои живеат во Македонија,треба да ги имаат истите права со останатите граѓани...
Сепак мислам дека не требаше да се банират овие двайцата...се рабира дека не сакам да се мешам во модерацията.
хан Ацо напиша:А Бугарите?luxor напиша:Ацо, сепак србите кои живеат во Македонија,треба да ги имаат истите права со останатите граѓани...
Сепак мислам дека не требаше да се банират овие двайцата...се рабира дека не сакам да се мешам во модерацията.
И бугарите секако,тоа не е прашање на избор.Во демократска држава сите треба да ги уживаат истите права.
ПС. Не се банирани двајцата.Баниран е само Броз на 24 часа.
Гостин- Гостин
хан Ацо напиша:А Бугарите?luxor напиша:Ацо, сепак србите кои живеат во Македонија,треба да ги имаат истите права со останатите граѓани...
pravilata se isti za site han Aco ! Kolku pati admin go opomena da zbori za temata ,za LJubcho ,oni nemaa shto za nego pa pochnaa po forumot i moderatorite ..
kolku dena ti pishuvash ,zoshto ne si dobil ban ?
ne pishuvash za moderatorite vakvi onakvi,tuku si terash muabet za temite ,e tuka e razlikata ...
osa- Број на мислења : 16597
Боже каква мака тоо Ацо ни еднаш не кажа дека не треба да ме банират на алл.бг ама сеа плаче за чика jосип
Добро,ама нели знаете од дека доагьат овие двайцата,и што ке пишуват кай нив?
Ама не сакам да се мешам,само мислам на глас.
Сигурен си?Фири напиша:Боже каква мака тоо Ацо ни еднаш не кажа дека не треба да ме банират на алл.бг ама сеа плаче за чика jосип
хан Ацо напиша:Добро,ама нели знаете од дека доагьат овие двайцата,и што ке пишуват кай нив?
Секако дека знам Ацо.Затоа и провоцираа.Сепак ние сме слободен форум,банираме на кратко, колку да се смират страстите...
Гостин- Гостин
За да не е темата ептен офтопик ке го копирам и тука моето мисленjе за г-н Лjубчо Георгиевски:
Овоj човек нешто не е во ред од години. Грешка след грешка. Ке почнем онака без ред. Ке правел интернет кампанjа со трагичен саjт.Сега реве дека го не канат по медиуми. Биле сите провладини. Ама него го не канат дури на опозициjските медиуми или на малкуте шо се уж независни. Канат го претежно на Алсат каде последното интервjу дури не смее од срам да си го стави на саjтот оти там се зборуваше 60% од времето на албански.Шо сака Лjубчо да биде некаква медиумска звезда и да говори за албанскиот наталитет шо секоj среднопаметен си го види и самиот? Говори открито наспроти србоманството во една србоманска по самата си суштина држава, таа без србоманството нема ништо свое, бугарски идентитет и грчко име. Друго нема. Другото е jугословенско. Jугословенскиот пасош, сравнително доброто живеенjе во поранешно време, самочувството на нешто поголемо , да живееш во држава со над 20 милиони и така натаму. Зошто да има некоjа македонска пеjачка кога таа ке има еден милион аудиториja, Цеца си е тука и jа разбират сите ,таа е звезда и во Бугариjа каде не jа баш разбират ама им е помелодична од турските маанета и кjучеци со бугарски перверзни текстови поизвестни како попфолк.Самиот Лjубчо кажува за себе дека бил србоман до коска. Дури не сакал да jаде бугарски кашкавал. Потоа попрочитал тукатаму вистинската историjа на ВМРО и како немало некоj подобар тоj jа возродил од ништото идеjата. И до тука се приклjучува се.Оти колкуто и да се мисли за визионер Лjубчо е касоглед. Груjо се мачи да воведе некаков македонски идентитет поврзан со антиката и дури предвид глупоста на аудиториjата изкара и старите македонци словени по jазик.Лjубчо наместо открито да jа каже вистрината за бугарскиот идентитет почна да говори некакви глупости за св. Климент и за некакви аморфни словени до 20 век.Требаше да биде маж до краj па тогаш барем да имаше зошто да биде сатанизиран. А тоj само кажа дека е бугарофил и така и не научи книжевен бугарски, а има десетина интервjута на српски. За кадровата му политика нема што да збориме, само Груjо стига за се.
Овоj човек нешто не е во ред од години. Грешка след грешка. Ке почнем онака без ред. Ке правел интернет кампанjа со трагичен саjт.Сега реве дека го не канат по медиуми. Биле сите провладини. Ама него го не канат дури на опозициjските медиуми или на малкуте шо се уж независни. Канат го претежно на Алсат каде последното интервjу дури не смее од срам да си го стави на саjтот оти там се зборуваше 60% од времето на албански.Шо сака Лjубчо да биде некаква медиумска звезда и да говори за албанскиот наталитет шо секоj среднопаметен си го види и самиот? Говори открито наспроти србоманството во една србоманска по самата си суштина држава, таа без србоманството нема ништо свое, бугарски идентитет и грчко име. Друго нема. Другото е jугословенско. Jугословенскиот пасош, сравнително доброто живеенjе во поранешно време, самочувството на нешто поголемо , да живееш во држава со над 20 милиони и така натаму. Зошто да има некоjа македонска пеjачка кога таа ке има еден милион аудиториja, Цеца си е тука и jа разбират сите ,таа е звезда и во Бугариjа каде не jа баш разбират ама им е помелодична од турските маанета и кjучеци со бугарски перверзни текстови поизвестни како попфолк.Самиот Лjубчо кажува за себе дека бил србоман до коска. Дури не сакал да jаде бугарски кашкавал. Потоа попрочитал тукатаму вистинската историjа на ВМРО и како немало некоj подобар тоj jа возродил од ништото идеjата. И до тука се приклjучува се.Оти колкуто и да се мисли за визионер Лjубчо е касоглед. Груjо се мачи да воведе некаков македонски идентитет поврзан со антиката и дури предвид глупоста на аудиториjата изкара и старите македонци словени по jазик.Лjубчо наместо открито да jа каже вистрината за бугарскиот идентитет почна да говори некакви глупости за св. Климент и за некакви аморфни словени до 20 век.Требаше да биде маж до краj па тогаш барем да имаше зошто да биде сатанизиран. А тоj само кажа дека е бугарофил и така и не научи книжевен бугарски, а има десетина интервjута на српски. За кадровата му политика нема што да збориме, само Груjо стига за се.
LjuBco e najgolema katastrofa za Makedonija po grujo! Ako ne e i prv na lista!
Hamad bim Khalifa- Број на мислења : 2745
EDNOSTAVNO...IMAM!
Сепак јас Гујокио би го ставил на прво место.Нема поголеме катастрофа за Македонија од него и фамилијата.
Гостин- Гостин
Lljubco (i glujo) bez dodavkata VMRO = golemo nisto!
Dovolna pricina!Nema potreba za druga!
Dovolna pricina!Nema potreba za druga!
Се согласувам бе шеику, ама овој Гујо сега ни е на вратот.А од овој другиот се ослободивме.Тоа ме мачи мене.
Гостин- Гостин
само на кратко,Јас лично секогаш ќе го почитувам Љубчо без разлика дали е бил долгоглед или кусоглед,имал или немал разбирање итн...од причина дека е првиот кој имаше храброст да застане и силно да викне СЛОБОДНА НЕЗАВИСНА МАКЕДОНИЈА како и да ја воздигне ВМРО,додека другите сеуште се мотаа како пуфеж во гаќите и сонуваа за лабава федерација,или дека неможеме сами како држава да опстанеме.Дел од тие пуфежите после краток период од прогласувањето и зацврстувањето на Македонската држава лесно и брзо си променија гаќите и декларирајќи плурализам како и демократија сеуште ја молзат Македонија.Единствено ми е жал што ниеден премиер или лидер кој бил на висока функција не се справија со остатоците од бившите тајни служби за кој јас сметам дека сеуште роварат на штета на македонскиот граѓанин и на самата држава.Мора еднаш некој да ја прекине таа линија и ја постави Македонија рамноправна во секој поглед како со комшиите така и со останатите земји.
Ке ти одговорам најискрено Реитер.Немам никаков проблем со Љубчо.Мислам дека оваа тема намерно беше отворена за да нанесе штета на форумот.Мислам дека сега многу поголема е опасноста за државата ако Грујо продолжи да владее.
Гостин- Гостин
Reiter, pocituvam sto ti i Osa imate odredeni simpatii kon Ljubco! Vashe pravo.
Jas licno znam mnogumina koi imaa namesto ikona - slika na LjuBco! I se krstea vo nego, svekja mu palea....... istite tie nemozat da prestanat da plukaat po nego denes.....
Epa izvinete, jas nemozam da se svrstam u taa kategorija obozavateli. I sto napravija za Makedonija 4 na LjuBco, 9 na glujo, vkupno 13 godini! Sto arno vidovne za vreme na nivnoto vladenie? (Osven krstot na edniot i zhicarata na vtoriot?)
Jas licno znam mnogumina koi imaa namesto ikona - slika na LjuBco! I se krstea vo nego, svekja mu palea....... istite tie nemozat da prestanat da plukaat po nego denes.....
Epa izvinete, jas nemozam da se svrstam u taa kategorija obozavateli. I sto napravija za Makedonija 4 na LjuBco, 9 na glujo, vkupno 13 godini! Sto arno vidovne za vreme na nivnoto vladenie? (Osven krstot na edniot i zhicarata na vtoriot?)
luxor напиша:Ке ти одговорам најискрено Реитер.Немам никаков проблем со Љубчо.Мислам дека оваа тема намерно беше отворена за да нанесе штета на форумот.Мислам дека сега многу поголема е опасноста за државата ако Грујо продолжи да владее.
реално треба некое поголемо чудо за да може Љубчо да се врати на политичката сцена како што ние го паметиме.
Зошто штета,баш напротив има и млади и помлади па не знаат како беше '91-та да бидеш ВМРО-вец па сега малку подраснале и со грујовизијата подучени-разучени мислат дека го фатиле за јајца еди кој па се знаат и ќе им судат на оние за кои се изборија сега да имаме држава онаква како што мечтаел и гинел македонецот.Во секој случај ако истите сметаат дека Груевски е одличен нека слободно излезе од ДПМНЕ и основа партија па да видеме како ќе помине.Не ми е јасно колку безгласни букви останаа старите вмро-ци во дпмне и им нема глас а се декларираат вмро-вци.Ќе си замине тој од ДПМНЕ кат-тад но штетата ќе ја увидеме дури тогаш сите.За жал.
Hamad bim Khalifa напиша:Reiter, pocituvam sto ti i Osa imate odredeni simpatii kon Ljubco! Vashe pravo.
многу се обогатија од времето кога тој беше премиер па и истите му свртија грб.Ете и сега груевски ќе го прогласеа за СВЕТИ НИКОЛА,песна му испеаа што ти не,па дури и со Александар Велики едно време го споредуваа..тоа е сето до поединецот како го доживува или какво добро има стекнато.Политичките говори се наменети за секоја класа од општеството да допре па сега некој повеќе некој помалку со емоциите и ставовите.
Еве и јас ќе се согласам дека и тој можеби не е чист како што кажа и самиот не една телевизија пред неколку години но исто така спомна дека и другите да си признаат нели,или само тој е кривецот за СЕ како што Бранко е крив за СЕ а останатите се икони.
Имаше добри проекти еден од тие е и дорјанското езеро.
Прашање е само што груевски постигна и што зацврсти како појдовна или национална стратегија за останатите што ќе бидат по него во корист на Македонија.Зар со стиропор,галии,палми,субрати,огромно задолжување,раскол во бранителските здруженија,раскол во ВМРО,никогаш како досега поделен македонски народ,протести-контра протести...и мн.друго е постигнување во националната стратегија на Македонија иако и самиот велеше ИМЕТО не го менуваме па после си призна самиот дека Република Македонија-Скопје му била прихватливо и спремен во Букурешт да го продаде.
Баш би сакал еднаш да го видам на ТВ-дуел со Љубчо или некој друг опозиционен лидер каде нема прашањата да му се подготвени.
Similar topics
» ВМРО -НП НА ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ КЕ ГИ ПОДДРЖИ КАНДИДАТИТЕ НА СДСМ ЗА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ 2017 Г
» Георгиевски: Кога јас бев ВМРО, Иванов беше СДСМ
» ЕДЕН Е ЉУБЧО И ТОЧКАГеоргиевски
» ЕДЕН Е ЉУБЧО И ТОЧКА
» ЕДЕН Е ЉУБЧО И ТОЧКА
» Георгиевски: Кога јас бев ВМРО, Иванов беше СДСМ
» ЕДЕН Е ЉУБЧО И ТОЧКАГеоргиевски
» ЕДЕН Е ЉУБЧО И ТОЧКА
» ЕДЕН Е ЉУБЧО И ТОЧКА
Страна 6 of 21