Што се дешава со опозицијата?
+2
osa
Stavro
6 posters
Страна 1 of 2
Страна 1 of 2 • 1, 2
Што се дешава со опозицијата?
Не, сериозно, со што се занимаваат во последно време?
Имаме ли воопшто опозиција?
Имаме ли воопшто опозиција?
Stavro- Број на мислења : 1
Re: Што се дешава со опозицијата?
se shetaat so transparenti ,kako nemame
osa- Број на мислења : 16597
Nejasno prasanje . So ogled na nastanite vo drzata, opozicijata gi ima najsilnite pozicii vo momentov.Nervozata na vlasta , izrazena preku stravot da se verifikuvaat ostavkite na opoziciskite pratenici dovolno zboruva za toa.Aferite koi se pojavuvaat sekojdnevno ,poleka no sigurno go rusat mitot za cesnosta na Grujosesku, pa ostanuva samo da se priceka pocetokot na krajot , koj go oznacijha studentite i profesorite , a ke go zavrsi grujokio . koga so podvitkana opaska ke prifati tehnicka vlada. Klucnoto porasanje ovde bi bilo dali opozicijata ke se ispazari , i pod pritisok na strancite , ke gi amnestira kriminalcite od dpmne.
Гостин- Гостин
A be ti nesto premnogu si mi aktiven. A osven toa mislam deka pojma nemas od makedonskata politika i sostojbite vo nea.
Гостин- Гостин
A ti zosto si na forum ? Da naucis nesto ili mani da naogas ?
Гостин- Гостин
Od planina skopo sleze pa ne si naucil da razgovaras civilizirano ?
Гостин- Гостин
Ne mi se veruva.Ti trebaa dve minuti da smislis i napises prosta recenica.So kogo li sum nasol da razgovaram...
Гостин- Гостин
Опозицајата е премногу слаба и неорган изирана во моментов. Грујовиќи ке го искористи тоа и ке им даде избори во период од Април-Септември.
Е во оваа ситуација опозицијата може да поентира или прифатени барања..попис, чистење на избирачки список, мегународно појачано надбљудување на изборите, можда техничка влада. Во случај на неприфаќање макар на еден услов воопшто да не ни поднесува листи за изборите.
Е во оваа ситуација опозицијата може да поентира или прифатени барања..попис, чистење на избирачки список, мегународно појачано надбљудување на изборите, можда техничка влада. Во случај на неприфаќање макар на еден услов воопшто да не ни поднесува листи за изборите.
defo- Број на мислења : 3585
Dobra zabeleshka Defo.Posebno delot kade shto sovetuvash neizleguvanje na izbori , makar i edno baranje ako ne bide prifateno.Ako se pametni toa i ke go storat.Inaku ke gledame repriza na lokalnite 2013 i parlamentarnite 2014...
Гостин- Гостин
Што значи дешава?
Фири напиша:Што значи дешава?
Znachi "se sluchuva"...E sega , ako mi napishesh , srbizmi ,ova ,ona, nema da bide dobro.Se znaeme odamna,pa imash izbor.Ili da pishuvash normalno i da se druzhime, ili ke izberes kako i na drugite forumi ,da go zasluzhis banot...
Гостин- Гостин
Кои се тие "други" форуми бе? Оваj на кинг нe го сметам за форум, педерот модератор на аllo.bg исто. Само мир и дружба со малце котек се разбира. Можиш ли малце да смениш тие бои ова бело ке ми извади очите?
Boite se vo red.Stavi ochila za sonce i nema da ti prechat.I da bideme na chisto, jas ne sum admiralot...
Гостин- Гостин
Ке го ставам jас на .. сосема добронамерно ти кажувам како човек ако сакаш на лугето да им е конфортно да пишуват и да следат форумот со кеф.
И ова не знам како е на македонски розаво е боjа на геjовите.Црвеното многу jaрко, потемно малце да биде,а бе немаш ли слика на старата воденица па да копираш?
Ajde Firi poleka.Ke gi razgledame tvoite predlozi.Vo meguvreme sepak koristi gi ochilata za sonce...
Гостин- Гостин
А и последно. Пишуваj на кирилица. Полесно се чита.Ти си домакин ако сакаш многу гости треба да им е конфортно и приjатно, не да се сецкаш и да им велиш "ако ти се не допагja оди на друго место" оти со ова ке докажеш дека си чис Бугарин ако и со друг етнички етикет
П.С. Коj ме не е послушал или ке си остане сам во "форумот" како кинг и адмиралот или ке си го затвори.
П.С. Коj ме не е послушал или ке си остане сам во "форумот" како кинг и адмиралот или ке си го затвори.
Фири- Број на мислења : 1003
Фири напиша:А и последно. Пишуваj на кирилица. Полесно се чита.Ти си домакин ако сакаш многу гости треба да им е конфортно и приjатно, не да се сецкаш и да им велиш "ако ти се не допагja оди на друго место" оти со ова ке докажеш дека си чис Бугарин ако и со друг етнички етикет
Kaj si be Firi kuko stara.Od koga te chekam na nekoj forum.Kazhi ako nekoj te zakacha
Kezhman velichanstveni- Број на мислења : 120
убаво е да си играте рук ташак.......
На темата ....опозицијата е ставена во шах мат позиција , се или ништо...а со тоа и Македонија ..и ние како Македонци......Али има работи кој треба да се оправат.
1.СДСМ -треба а се зангажира поеке за пиарот..летоци, брошури, платени огласи.....ДПМНЕ со својата машинерија влезе во главата на секој Македонец..после перењето на мозоците на војниците во 2 светска војна...ова кај нас е втор по големина вош браин.....
2.Треба да се активира цело време не со повремени пресови на Шилегов...треба да работи помактрпно
3. Треба одредени ликови да се откажат малку од комодитетот..пример пратенициве сега требаше да се откажат од платите јбг знам тешко кризно време...ама ДПМНЕ со удар врз нив има одлепено барем 100.000 гласа....а ако беше спротивно СДСМ ке поентираше со 150.000 гласа во однос на ДПМНЕ.
На темата ....опозицијата е ставена во шах мат позиција , се или ништо...а со тоа и Македонија ..и ние како Македонци......Али има работи кој треба да се оправат.
1.СДСМ -треба а се зангажира поеке за пиарот..летоци, брошури, платени огласи.....ДПМНЕ со својата машинерија влезе во главата на секој Македонец..после перењето на мозоците на војниците во 2 светска војна...ова кај нас е втор по големина вош браин.....
2.Треба да се активира цело време не со повремени пресови на Шилегов...треба да работи помактрпно
3. Треба одредени ликови да се откажат малку од комодитетот..пример пратенициве сега требаше да се откажат од платите јбг знам тешко кризно време...ама ДПМНЕ со удар врз нив има одлепено барем 100.000 гласа....а ако беше спротивно СДСМ ке поентираше со 150.000 гласа во однос на ДПМНЕ.
Treba da se otvori televizija koja 24 chasa ke vrshi presija vrz slaboinformiranite glasachi.
Treba odma da se prestane so proektot "Od vrata- do vrata" bidejki se troshat golemi chovechki resursi bezpotrebno.
Treba odma da se prestane so proektot "Od vrata- do vrata" bidejki se troshat golemi chovechki resursi bezpotrebno.
Defo, bi se soglasil so tvoeto mislenje,duri smetam deka predlozite ti se dobri.No gi zaboravash obvinuvanjata za falsifikuvanje na izborite.Vo Ohrid, Pendarovski zboruvashe za 150 K glasovi, za koi imaat dokazi deka se ukradeni...
Гостин- Гостин
luxor напиша:Defo, bi se soglasil so tvoeto mislenje,duri smetam deka predlozite ti se dobri.No gi zaboravash obvinuvanjata za falsifikuvanje na izborite.Vo Ohrid, Pendarovski zboruvashe za 150 K glasovi, za koi imaat dokazi deka se ukradeni...
точно и тој факт...али што повеке приврзаници кон СДСМ (промена на власта ) толку подобро.......
defo- Број на мислења : 3585
Страна 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Опозицијата ке ги бојкотира изборите
» КЕ СЕ ОБЕДИНИ ЛИ ОПОЗИЦИЈАТА околу Заев
» МИЛА ЦАРОВСКА Е ОПОМЕНАТА ОД ОПОЗИЦИЈАТА
» БОМБИТЕ - КОМПЛЕТЕН МАТЕРИЈАЛ ОД СИТЕ БОМБИ ШТО ГИ ОБЈАВИ ОПОЗИЦИЈАТА
» КЕ СЕ ОБЕДИНИ ЛИ ОПОЗИЦИЈАТА околу Заев
» МИЛА ЦАРОВСКА Е ОПОМЕНАТА ОД ОПОЗИЦИЈАТА
» БОМБИТЕ - КОМПЛЕТЕН МАТЕРИЈАЛ ОД СИТЕ БОМБИ ШТО ГИ ОБЈАВИ ОПОЗИЦИЈАТА
Страна 1 of 2