[size=30]Раѓањето на Исус Христос е празник кој се прославува со семејството како и со одење на црковна богослужба.Секако на овој голем христијански празник трпезата е празнична и полна, но домаќинките најчесто забораваат на еден детал кој задолжително треба да го има на божиќната трпеза.