Голема е нервозата и разочарувањето во опозициските редови по вчерашниот срам кој Заев и го приреди на својата партија. Опозициските експоненти, како што пишуваат дел од медиумите, добиле насоки од раководството на Бихаќка да се оди со директна дискредитација на Јоханес Хан и навреди кон него.