Климатски промени
3 posters
Страна 1 of 1
Климатски промени
Непрестано слушаме за глобалното затоплување. Еве сега едно интересно предвидување на климатските промени во блиска иднина.
НЕ ЧЕКА ЛЕДЕНО ВРЕМЕ ВО 2030 ГОДИНА?
Поради промената во сиклусите на сончевите активности, нашата планета во 2030 година може да ја зафати мини ледено време според научниците во студијата која ја објави Британското Кралско Астрономско Друштво.
Имено, предвдувањата на научниците се дека меѓу 2030 и 2040 година ќе дојде до намалување на сончевата активност дури за 60% што ќе предизвика ледено време слично на тоа что се случило на Земјата во периодот од 1645 до 1715 година.
Тој временски период немал влијание на глобалната клима, ама имало појава на многу остри зими во Европа и Северна Америка. Според научниците, реката Темза е можно целосно да замрзне.
Предвидувањата се на база на нов научен модел според динамо ефектот на двослојна материја во составот на Сонцето.
Со комбинација на ефектите на брановите нивната споредба со достапните податоци на сегашниот циклус на Сонцето, нашите предвидувања покажуваат 97% точност – наведе професор Валентина Жаркова која своите заклучоци ги представи на Собрание на Кралското астрономско друштво во Лендудно – Велс.
http://reporter.mk/2015/07/13/%D0%BD%D0%B5-%D1%87%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5-%D0%B2%D0%BE-2030-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0/
Гостин- Гостин
Re: Климатски промени
Pa eve i denes dokaz za klimatskive promeni, na sred leto ti upaga zima...sneg vo Italija i Slovenija.
ako ti e starv odi u planine.,/,./jer tamoo nema zime/,./?<>
Delta- Број на мислења : 606
Lele misterija mnogu dobar avatar si odbrala ..nego go gleda i nishto ponatamu ne gledam ...ni shto pishuesh nit nishto...mnogu jako svaka chas
osa- Број на мислења : 16597
osa напиша:Lele misterija mnogu dobar avatar si odbrala ..nego go gleda i nishto ponatamu ne gledam ...ni shto pishuesh nit nishto...mnogu jako svaka chas
Me bockas ili sto??
Ne razbiram
Ne bre shto ti e ,ne te bockam ..mi dojde onaka ubav avatar a deka dolgo vreme si na forumov bez avatar ,pa zatoa samo iskreno te pofaliv za izborot
I da ti kazam mnogu poubavo e so avatar ...glej trendafil na vodenica imashe a tuka ne go stava avatarot ..gledam i drugi bez avatar ....mene poubavi mi se nikovite so avatar ...
Ova dozdov i on u klimatski promeni spaga ....da pochekashe da se pribereme po doma pa posle da vrne ....
Similar topics
» ВРЕМЕ НА ПРОМЕНИ
» Законски промени
» Уставни промени
» Ништо не е променето и нема и да се промени
» МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ ДЕЛОВНИКОТ СО ОВА ПАРЛАМЕНТАРНО МНОЗИНСТВО
» Законски промени
» Уставни промени
» Ништо не е променето и нема и да се промени
» МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ ДЕЛОВНИКОТ СО ОВА ПАРЛАМЕНТАРНО МНОЗИНСТВО
Страна 1 of 1