Форум Мелница
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Страна 1 of 2 1, 2  Next

Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Веритес Саб Фед 06 2016, 11:31

Вавилонците и Персијците ја освојувале земјата Кенан која Хебрејците ја именуваат Изреал.
Хебрејските племиња Манаси (Manesseh ) и Ден ги здружуваат силите и стануваат Македонци а потоа мигрираат на Балкан (Македонија) неколку милениуми пред грците ,носејќи г0 со себе златото и богатството.

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН 12509900_1146721422028119_3910673296416625635_n
Македонци во лов на лав

Носеле бели наметки како и египетските фараони . Дените се населиле оклу реката Дунав која ја наречуваат според името на своето племе. Подоцна постепено мигририаат ширум Европа, особено на исток и север, формирајќи свои помали опшествени творби. Во почетокот концентрацијата на Дените е најголема околу реката Дон, која своето денешно име го добива од Дените.

Манасите остануваат на територијата на Централен Балкан и нивниот живот го организираат и развиваат на Балкан. Од нив се создаваат повеќе македонски племиња со заедничко име Пелазги: Адриани, Предикеанци,Линкестијци,Пеонци, Одрисеанци,Моесијанци,Орестијанци,АлмопијанциЕлиметејанци,Халкидијци,Пелагонијци,Илири,Мелесијанци(Епирци),Тракијци,Дардани , Трибалци , Бриги (Фриги), Бисалти, Едонци, Десарети. Со овие племиња Филип Македонски за време на неговото владеење, ја зајакнува и обединува Македонската територија.
Во 322 год. п.н. е Александар Македонски повторно го освојува Египет (откако претходно ги поразиле грчките полиси државички и ги анектирале кон Македонија) и го поставува својот генерал Птоломеј Први како македонски фараон на Египет. Клеопатра била последната македонски фараон и наследничка на кралот Птоломеј Први.Иако Клеопатра се мисли дека е последен египетски фафарон, писателот Ралф Елис тврди дека и Исус Христос е македонски фараон на Египет.

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН 12657354_1151507958216132_1812783093814314229_o
Империјата на Птоломеите

Одличен артефакт и документ за македонскиот карактер на египетските фараони ,почнувајќи од Птоломеј Први , е Каменот од Розета , чиј среден техст напшишан со демотско писмо и македонски зборови кои речиси 70% се идентични со денешниот говор на Македонците од битолско. Од таму овој артефакт индиректно покажува дека Птоломеј Први потекнува од битолско како и сите египетските фараони од Птоломеј Први до Исус Цезарион (Исус Христос).
https://www.wikiwand.com/mk/%D0%9A%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD_%D0%BE%D0%B4_%D0%A0%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D1%82%D0%B0

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН 12552742_1146740052026256_8345242899456873384_n
Исус Христ
Исус фараон? Некој ќе рече : како тоа е возможно? Историските факти покажуваат дека последен фараон на Египет бил Птоломеј XV чиј надимак бил Цезарион или Мал Цезар.Роден е 57 год . пред н.е. Цезарион е син на двајца најславни родители во историјата: Римскиот владетел Цезар и египетски фараон Клеопатра. Кога мајка му на Цезарион се прогласила за реинкарнација на богињата Девица Изис, Цезарион станал син на девица мајка Богиња. Кога неговиот татко Цезар добива статус на Бог од Римскиот сенат, Цезарион се препознава како наследник на царството на Бог,Римското Царство. Цезарион исто така е препознат како божји син во Египет откако мајка му го назначува за фараон на Египет. Клеопатра го декларира Цезарион како Крал над Кралевите на 13 год. за време на донацијата на Александриската церемонија 34 г. п.н.е.
Лицето на историјата наеднаш се променува кога таткото на Цезарион ,Јулие Цезар е убиен од неговите најверни луѓе. Посвоениот син на Цезар,Октавијан, ја презел моќта како нов Римски цар. По смрта на Цезар ,Клеопатра се врзала со командантот од редот на Цезаровата војска - Марко Антоние. Марко Антоние и Клеопатра одгледале три деца, девојчиња близнаци и уште едно дете. Бидејќи Цезарион бил син на Цезар и наследник на Римскиот престол, Клеопатра се плашела за неговата безбедност. Кога Октавија и неговата силна војска извршиле инвазија на Египет, се погрижила Цезарион безбедно да го напушти Египет придружуван од нејзините најверни слуги. Историчарите потврдуваат дека Клеопатра својот син го испратила во Индија. Не постојат документи за судбината на Цезарион и покрај гласините дека тој е фатен. Верните слуги на Клеопатра кои патувале со него биле негови родители - заштитници.
Но кој биле овие чувари на кои Клеопатра им го поверила својот син? Да не се случајно Марија и Јосиф? Додека Цезарион бегал од Египет, трите деца на Клеопатра и Антоние ги чува жена му на Марко(Антоние). Откако претрпел голем пораз од Октавијан, Антоние извршува самоубиство. Клеопатра уништена, исто така се самоубива откако себеси се изложила на каснување на змија отровница.

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН >oh=848e45e5b2da43745558c8433197202a&oe=5734128D
Клеопатра ,мајката на ИСУС

Додека Цезарион тајно патувал, морал да го сокрие својот идентитет и име. Египетако име за Исус е Ису, што значи Син на Богињата Изис. Може да се најде во надписи на древните хиероглифи.
13 и 14 пасус од Библијата по Матеј има паралелно видување за младото дете Исус и неговата мајка како бегаат од Египет со Јосиф под заштита на ноќта.Во 1887 во Русија е издаден книга која го разбранува светот.Била осудена и се викала : ’’Непознатиот живот на Исус Христос“. Писателот Никола Нотович бил почитуван новинар.Нотович тврди дека неговата книга била извештај од неговото патување кон Хималаите во далечната северна Индија и тој можеби е првиот странец кој го посетил Хемес, изолиран будистички манастир скриен во азиските планински врвови.

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН >oh=941d4a3e9f5e1040691e76983653dc7a&oe=57290423
Никола Нотович

http://www.e-reading.club/bookreader.php/99725/Notovich_-_Neizvestnaya_zhizn%27_Iisusa_Hrista.html

Нотович доверба кај старите монаси кои му покажале древни списи кои раскажувале за ученикот и пророкот со име Иса. Според индиските скриени докази, Иса бил странец од мала медитеранска земја кој како тинејџер стигнал во Индија да го учи учењето на Буда. По тие списи , Иса бил во Индија 500 после смрта на пророкот Буда. Овој податок се вклопува точно со непознатите години од животот на Исус. Никола Нотович бил убеден дека Иса е Исус од Назарет кој враќајќи се назад во својата земја ги понел и принципите на Будизмот. Половина век подоцна одкако Нотович бил во Хемес , во 1902 год. хинду свештеникот кој побегнал од истиот манастир, исто така ги превел списите и го публикувал својот труд кој ја потврдува работата на Нотович.
Древните списи навистина потврдуваат ,било тоа да се персиски или индиски, дека Исус патувал во Индија . Доказот лежи и во неговите учења кога ќе се споредат со светите будистички списи. Автентични древни списи се пронајдени во Хемес манастирот, близу Леј, во Кашмир,кои го документираат животот на светиот Иса.
Според нив, тој го напушта домот на 13 години и се придружува на трговски караван по патот на свилата, стигнувајќи во Индија на 14 години. Рековме дека египетски збор за Исус е Ису, грчки е Ајсиус а арапски Иса. Напуштајќи о караванот ,Исус продолжува по патот низ Индија и светите градови, каде Браманските свештеници го научиле да ги чита и разбира Ведите, научил Пали, ја учел светата Сутра и како да лекува со молитва. Почнал да подучува, да прави чуда и да ги објаснува светите списи во манастирите а на пазарните локации каде се собирал многу народ. Кога пораснал ,Исус најпосле ја напушта Индија и Тибет и отпатувал во Александрија, во Египет. Зошто Александрија? Зошто Исус, претходно како Цезарион, таму одраснал и за последен пат ја видел жива својата мајка Клеопатра. Исус останал во Египет три години после што почнал да ја бара својата полусестра и двајцата полубраќа, чиј татко е Марко Антоние. Тие имале наследена земја во Сирија. И покрај шпекулациите за неговата рана смрт, историчарите за Цезарион и неговите двајца полубраќа потврдуваат и за мистериозно исченување од историските записи. Дали навистина ги снемува или само се појавиле во Библиските записи? По Библијата , двајца од 12 Исусови ученици биле Јаков и Томо. Јаков и Тома се идентификувани како вистински браќа, додека Исус, од другата страна , е идентификуван како нивни полубрат. Историјата кажува дека Клеопатра имала три деца на кои татко им е Марко Антоние. Две биле близнаци машко и женско.Иса Цезарион очигледно е дека имал помлад полубрат кој исто така бил близнак. На Исусовото распнување на крстот биле две присутни две Марии: една Марија била од Битинија.

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН 12645089_1149186235114971_3194566929975589623_n
Двете Марии пред распнатиот Исус Христ

Кога Октавијан го нападнал Египет, Клеопатра го испратила својот 13 - годишен син во Индија заедно со Марија од Битинија и нејзиниот богат вујко-маж Јосиф. Бидејќи Цезарион бил вистински наследник на Римското царство, Октавијан сакал да го убие. Марија и Јосиф станале усвоени родители на Исус Цезарион а подоцна и негови лојални ученици.
Дргата Марија присутна на Исусовото распнување е негова помлада сестра Марија Магдалена чие вистинско име е Селена. Таа во Библијата е идентификувна како Марија Клеопас, што значи Марија од Клеопатра. Селена била сиротче на Клеопатра и Марко Антоние кои се самоубиваат. Штом бил фатена од Октавијан , Селена одраснува со кралевското племство покрај своите двајца браќа и поокрај синот на Октавијан , Тибериус, кој подоцна станува следниот Римски освојувач. Сите биле одгледувани од сестрата на Октавијан која се викала Октавија. Селена подоцна се омажила и станала кралица на Мавританија. Како и нејзината мајка Клеопатра, Селена носела фрзура како Божицата Изис. Братот на Слена , Цезарион , најпосле се враќа во Египет после 17 годишно сокривање. Ја барал Селена и ја најдува. Сега се вика Исус Христ, име кое има исти иницијали како неговиот татко Ј Ц ( Јулие Цезар). На Римското Царство кое Октавијан го краде од Христ(Цезарион) , Исус Христ нема ,како што рекол, да удри со оружје и војска, туку со креирање на нова религија и претворање на Римското царство во Свето Римско Царство. Селена се согласува да се здружи со нејзиниот полубрат во духовната револуција и го променила своето име: С- Елена, Магда-Елена , Магдалена , додавајќи Магда ,што значи висока положба во Египет. Исус Цезарион ги барал и ги нашол и своите двајца полубраќа, од кои едниот е близнак на Селена. Неговото име е Тома Динимус, што значи Близнак. Седумнаесет години после смрта на Клеопатра , најзините четири деца ќе бидат заедно.


ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН 12552950_1149477901752471_1437239372575844517_n
Свети Тома, полубрат на Исус до неговата мајка Клеопатра и војсководецот на Јуле Цезар - Марко Антоние

Зошто нема страници во Библијата кои би го објасниле животот на пророкот во годините од младоста т.е каде бил и што работел 17 години , од 13 до триесетата година од животот. После пронаоѓањето на списи во пустинската пештера во 1947 година,наречени списи од Мртвото море, повторно имаме шпекулации за животот на Исус Христ . Дали тој е член на религиска секта која ги напишала списите? Најдени се во Кумран , недалеку од местото на Христовото крстување кое го направил Јован. Списите подробно го опишуваат верувањето и постоењето на еврејска секта Асимс, група која има голем процвет во времето на Христ . Верувањето на Асим-сите се поклопува со учењето на Исус.Групата на револуционери против римјаните не ги вклучува само Асимсите туку и насилната хебрејска терористичка група наречена Зилоти копја евулирала во денешните Ционисти. Има шпекулации дека Исус Христ се оженил со неговата полусестра Марија Магдалена. Библијата ја опишува венчавката каде Исус ја користи својата боженствена моќ со магија да направи од водата вино и со него да ги нагости гостите на венчавкта. Зошто Библијата го премолчила овој настан за јасно да го именува младоженецот и невестата од венчевката? Дали причината за тој молк е името на младоженците кои го носеле името Исус и Марија Магдалена? Бидејќи Исус ја научил уметноста на лекување и медитацијата во Индија , било потребно само постолје кое ќе го држи него и тежината на неговото тело кое било направено на постолјето за стоење на крстот и само после шест часа после неговото распнување го симнуваатт од крстот. Следувало лекување со скапи кралевски масла за зацелување на раните , што го објаснува воскреснувањето и преживувањето од раните кои ги добил при распнувањето. Како Исус и негивите богати македонски роднини однапред знаеле дека Христ ќе биде уапсен и распнат? Дали однапред било се испланирано заедно со приказната за воскреснувањето - Римското Царство да се претвори во Свето Римско Царство? Како и неговиот татко Јулие Цезар, кој званично бил воздигнат во бог, Цезарион не е воздигнат само во статус на божество, туку и го презема кралеството на својот татако. Тоа Свето Македонско Царство го проширува до Велика Британија и двете Америки. Кралевската карта на ДНК потврдува денес Изреал, Велика Британија и САД се водени од македонци, потомци на Птоломеите од Изреал и Македонија.
Ако Цезарион е роден 47 -та година п.н.е. ,прашање е како Цезарион може да биде Исус? Нели Цезарион е роден во нултата година? За почеток нулта година не постои на Грегоријанскиот христијански календар кој скока од првата година п.н.е. на првата година од н.е. Експертите тврдат дека настанала грешка од 7 години при конверзија со египетскиот на римскиот и христијанскиот календар. Единствен начин да ги пресметаме вистинските години на Христ е Библијата каде пишува дека тој е крстен 15 год. од владеењето на Тибериус. Знаеме дека Тибериус одраснува во домот на Октавијан со полусестрата и полубраќата на Цезарион и тоа покажува дека Цезарион е стар како и Тибериус кој е роден 3 год. п.н.е. Со споредба на важни дауми од еврејски, христијански и муслимански свети книги се открива маргинална грешка од најмалку 30 години. Кои се доказите дека полусестрата на Цезарион , Селена , всушност е Марија Магдаелена? Двајцата биле богати, делеле исто име , биле од исто македонско потекло и иста мајкка (Клеопатра), живееле на исто место во исто време за време на римскиот владетели, сопрузи на нивната мајка и нивни роднини или родители. Меѓу најубедливите докази е прочуената Њујоршка статуа. Кипот на Слободата е финансиран , направен и испратен во Њујоркшкото пристаниште како подарок од Францускиот Голем Храм на Масоните во 1886 година со комеморативен натпис на табла која секој може да ја види. Статуата нема никаква врска со слободата. Нејзин творец е францускиот слободен ѕидар Фредерик Агус Бертолди , кој често пати патува во Египет. Бартолди премолчува за тоа која жена му е инспирација при создавање на статуата но постои само една жена чие лице е идентично со уникатно машките црти и особини на Кипот на Слободата : лицето на сестрата на Цезарион ,Селена . Бертолди користи ковани пари и митската биста на Клеопатра СЕЛЕНА како свој модел при дизајнирањето на Кипот на Слободата. При дигитална споредба на лицето на Кипот на Слободата со бистата на Клеопатра Селена, идентитетот на Клеопатра Селена,т.е. Марија Магдалена станува чист како солза. Усните, устата,острата вилица,дебелиот врат,нависнати уши,истакнат нос и машките особини речиси целосно се поклопуваат. Древна паричка со ликот на Марија Магдалена открива дека косата и е идентична со Кипот на Слободата и косата на нејзината мајка ,египетската кралица Клеопатра. Многу е индикативна и фригиската каректиристика на Кипот на слободата. Фригите се македонско племе кое живее на Балкан пред да се исели во Мала Азија во 1200 год. п.н.е. Кипот на Слободата требало да биде дизајниран така да изгледа као да е бремен под облеката која го покривала. Тоа требало да имплицира дека Марија имала деца. Нивните имиња се Тамар и Исус Деџустис за кои Меровиншкото британско племство и братство на слободни масони тврдат дека имаат нивно потекло. Меѓу мнозинството на јудејци од Библијата кои збунуваат, си и македонците Тома, Јаков , Марија и Јосиф .

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН 12540956_1149481761752085_866662191654493457_n
Марија Магдалена и Исус Христ

Многу истражувачи се мотивирани од библиската игра со имиња и мистерии за тоа кој е кој. Еден од начините за декодирање е со профилирање на имињата, на улогите и карактерите и да се направи кралска генетска карта. Врската помеѓу животот на главните Библиски ликови и животот на вистинските историски фигури се вклопуваат како одговор за ртешавање на крстозборка . Наспроти тоа што Христ кој има кралско потекло но бил сиромашен, неговиот потесен круг на семејство и ученици биле многу образувани и биле наследници од некое племство. Ученикот кој се викал Никодемус од Битонија во стварност бил син на Никодемус IV од Битонија. Јосиф од Араметеја всушност бил Јосиф од Јудеја , екстремно богат трговец и наследник на кралот Задакија од Медакија. Девица Марија од Битнија всушност била Марија од Битинија ,сопруга на сопствениот богат вујко Јосиф од Јудеја. Марија Магдалена, Исус од Назарет , Тома и Јаков биле богати кралски наследници од мајка македонка , КлеопатраVII од македонските Птоломеи и татковци - Римјани : Јулие Цезар и Антоние!

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12647227_1149479715085623_6455345724938800027_n.jpg?oh=f13551e78525abb875d538d5785b95af&oe=573E0242
Полубратот на Исус - Св. Јаков

Зошто Библијата ги сокрива па дури и ги негира клучните историски датуми и имиња? За да го сокрие вистинското македонско потекло на кралевските владеачки семејства на Египет и Светото Римско Царство чија тајна религија е , и се уште е култот на богот Амон ,култот на сонцето! Зошто , евреите кои живееле во првиот век во времето на Исус, се заканувале со казна смрт на секој кој ќе се обиде да копира , да ваја или го црта лицето на Исус и неговиот прославуван лик? Од што се плашеле? Да не се плашеле од некој кој ќе го препознае неговиот вистински лик и кој е навистина Исус? Тоа како наследство останало во муслиманската религија каде секое прикажување на месијата и други ликови од муслиманската религија и денес е забрането!
Најстарата библија е пронајдена во Ерусалим - во неа пишува дека Исус не е Бог и не е распнат . Постојат многу документи за полусестрата на Исус Селена(Магдалена) и полубратќата Тома и Јаков , како и сопруг и вујко на Селена Јосиф (со тоа вујко и на Исус Христ) , и други од поблислкото семејство од македонската лоза Птоломеи кои сами по себе се опасни за обзнанување и дека црковните поглавари одбиваат да ги вклучат во Библијата. Овие записи ( назначени во најстарата библија) делимично се прифатени но откако претрпеле голема карактерна и историска трансформација. Припадниците на старата традиција семејството на Исус го сметаат за многу моќно.

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН 12592436_1153904354643159_4468254972293816918_n
Гај Јулие Цезар - таткопто на Цезарион (Исус Христ)

Во историјата познати се некои Христијански лидери кои размислувале да ги вклушат овие записи во Библијата. Нели Јаков е негов брат и зошто не би ги прифатиле неговите записи?
Ако го прочитатае старото Еванѓелие , тие не ги содржат Евенгелијата на кои се навикнале луѓето во христијанството - записите по старото Евангелије(записите на негоивите браќа) го опишуваат Исус како Учител , но не како божество. Тие го Гледаат Исус како човек, а не како бог. Во книгата на Јаков се зборува Исусовото учење а не учењето за Исус а Јаков ни го пренесува тоа што го дознава од својот брат! Некои ќе речат дека во таа книга нема теологија... Во неа има теологија , но Исусова теологија а не теологија за Исус! Во оваа книга нема да го најдеме Исусовото распнување на крст , не се споменува неговата крв (страдањето) и не се споменуваат страдањата за ослободување од гревот. Нема да најдете дека Бог (Исус) се жртвува за луѓето - ништо слично нема во оваа книга. Неверојатна книга! Оваа алтернативна верзија на Исусовото учење може да се пронајде и во разни други записи. Во грчкото дело за сатриот Ерусалимски град се чува уште еден ран запис за Исусовото учење кој исто така не е вклучен во Библијата! Се работи за интересен ранохристијански документ кој можеби е постар од сите Евенгелиа и научниците сметаат дека тој е клуч за разбирање на оргиналот од Христовата порака. Оваа книга може да се најде во библиотеката на грчкиот патријарх и тоа е единствениот последен и целосно неоштетен примерок на оваа книга, специјално напишана за оние кои го примале христијанството и е создадени во време додека членовите на Фамилијата на Исус биле живи. А тоа потврдува дека таа книга го содржи верувањето на најстарите христијани и дека книгата никогаш порано не е преземена(препишана) од некој постар примерок и дека таа книга е најблизу на првобитната црква. Напишана е на арамејски јазик. Таа почнува вака: ’’ Има две патеки, една кон животот , другата кон смртта ’’. Книгата има наслов УЧЕЊЕ и содржи кодови на христијанската етика базирани на оригиналното учење на Исус како и некои инструкции за паравилен начин на верување. И, постои голема разлика помеѓу старото и новото Евангелие. Книгата се покажала многу опасна за денешното христијанство поради што е забранета . Исто како книгата ’’ Непознатиот живот на Христ “ од Никола Нотович. Во книгата не се поменува породување на девицата, не се споменува распетието и воскреснувањето на Исус и не се споменува тоа што е најважно - дека Исус е Бог. Тука се зборува како Исус господин но не за Исус Госпот Бог што значи за старите христијани Исус бил човек а не Бог. Во новите Евангелија и Делата на апостолите има рамнотежа во преставувањето на Христ како Бог и Исус како човечки син. Оттаму и божеството во кое веруваме ние е Бог но и човек.Тоа всушност е двомилениумски и најголем проблем на христијанството кое проповеда рамнотежа помеѓу Христовата Божја и човечка природа ,каде доминира Бог. Во ранохристијанските документи нема ,како денес, учење дека лебот и виното се тело и крв на Исус но постои учење дека Исус не е Божји син туку е Божји слуга и , кршејќи го лебот му благодариме на нашиот Татко за животот и знаењето ’’ кое сме го спознале низ СЛУГАТА ТВОЈ Исус и Тебе ти припаѓа славата засекогаш’’. Да резимираме за досега кажанато: Бидејќи во ова Евангелие не се споменува божествената природа на Исус и неговото распнување,дека Исус не е Божји Син и дека не воскреснал од мртвите туку тој бил човек и Божји Пратеник - дали да веруваме дека тоа се случило и покрај постоењето на овој страр документ. Иако ова се опасни прашања, треба само да се подсетиме на книгата на Нотович и документите од манастирот Хемес за животот на Цезарион ( Исус). Можеби не треба да се игнорира и Христовото распнување, опишано во овој техст. За ова Павле вели:’’ Ако Христ не е распнат, тогаш нас ќе не опттужат дека приповедаме богохулење’’! Заедничко својство на сите христијани е верувањето на идејата дека Исус е Бог а без таа идеја нема и христијанство. Но, од досега кажаното, старите христијани , кои пристапувале на христијанството, вклучувајќи ја и фамилијата на Исус (сите потомци на египетската фараонска македонска династија Птоломеи) , Исус не го сметале за Бог. И на крј тоа е причината зошто црквата отишла толку далеку за да ја исклучи вистината од христијанското учење. Во Библијата , во записите , стои дека Јуда е негов помал брат. Во тие записи може да се прочита невообичаена констатација на Јуда која упатува на одредена група на луѓе кои ја видоизменуваат Исусовата вера: ’’...во богослужба(нарација) тајно одат, го изменуваат учењето за синот, јас сум богобојазен човек кој ја воздигнува Божјата слава!’’ Ако овој пасус од оригиналот правилно се преведе, новото учење за Исусовата боженственост ја губи смислата и ни станува јасна Исусовата оригинална прака. Во времето кога пишувал Јуда , тој можел да ги види грешките во законот кои подоцна можеле да се протумачат и употребат на многу начини. А тоа било борба поврзана со пристапот, начинот и проповедувањето на духовното учење. Тој не говори за странци, тој говори за луѓе како дел од неговата околина или дел од луѓе маѓу кои живее и самиот тој . Тој вели : „ Сите тие не го учат ’’тоа’’ оригинално учење кое им се пренесува.’’ И воочува гршеки: „ алчни се, ги следат своите сопствени пориви и желби , допуштаат се , ги лажат луѓето.’’
Јуда е многу загрижен и ’и зборува на мала група следбеници која секогаш го слуша него. Тој ги советува да не ги слушаат новите учења кои се проповедале туку да останат на старите учења кои им се дадени. Тој вели: „ Следете ја традицијата на Исусовата Фамилија.’’ Сите записи за теоријата на Вистината тогаш биле одфрлени. Кога царот Константин го прогласил христијанството за званична религија на Римското царство во 324 година, земена е интерпретацијата на Павле за Исусовот учење. Павле го изградил својот авторитет тврдејќи дека има визии . Но вистина е дека никогаш не го запознал Исус и дека на движењето се приклучил многу после смртта на Исус. Голема контарадикција: одфрлено е учењето на братот на Исус - Јаков , и на останатите членови на Исусовата фамилија, кои израснале со Исус, го следеле до неговата смрт и нивната верзија на христијанството која не’ учи дека Исус е човек а не Бог , прогласена е за ЕРЕС и ОТФРЛЕНА.


Веритес

Број на мислења : 36
Join date : 2015-09-27

Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Гостин Пон Фед 08 2016, 11:33

Ako se makedonci ke si go barame Egipet nazad? Vo ime na Aceta Golemiot?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Гостин Пон Фед 08 2016, 19:22

Море и Индија ке си ја бараме.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Гостин Пон Фед 08 2016, 19:25

Sose maleckata nevesta ili bez nea?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Гостин Пон Фед 08 2016, 19:26

И со Боливуд.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Веритес Сре Фед 10 2016, 11:51

Браво , многу стручни коментари!

Веритес

Број на мислења : 36
Join date : 2015-09-27

Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Веритес Сре Фед 10 2016, 13:01

fbid=183276708372600&l=3f7fbee718]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=183276708372600&l=3f7fbee718[/url]

http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:279801-Cerka-boga-sunca

Цитат:''Pitanje: Ko je Isus Hristos?

Odgovor: Ko je Isus Hristos? Za razliku od pitanja, „Da li Bog postoji?“, jako malo ljudi se pita da li je Isus Hristos postojao. Generalno je prihvaćeno da je Isus zaista bio čovek koji je hodao zemljom, u Izraelu, pre skoro 2000 godina. Debata nastaje kada se počne raspravljati o Isusovom punom identitetu. Skoro svaka velika religija uči da je Isus bio prorok, ili dobar učitelj ili pobožan čovek. Problem je u tome da nam Biblija kaže da je Isus bio beskonačno mnogo više od proroka, dobrog učitelja ili pobožnog čoveka.''

Значи отрворена е тема по вечното прашање од раѓањето на Исус: Кој е тој? Немав намера да се надмудрувам со посетителите на оваа тема . ами да ги спротивставам аргументите за Исус во Библијата и Историјата. А Библијата е модифицирана книга со многу измени низ ходниците на времето и насочувана да штити и оправдува нечии интереси. Дали Библијата може да ги оправда постапките на Инквизицијата која тврдела дека сите нејзини злодела се оправдани кога е во прашање заштитата на божјата порака... и учење ?

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Aselli

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Kataarit_-_Kokko

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Kataarit_-_Inkvisitio

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН 8753920120956ae7e8b7ccdee2505e74

Веритес

Број на мислења : 36
Join date : 2015-09-27

Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Гостин Сре Фед 10 2016, 17:23

Ajjj ova ne go znaev. Ace, Ptolemej i Isus bile edna ista licnost?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Веритес Сре Фед 10 2016, 19:44

Каде прочита дека :'' Ace, Ptolemej i Isus bile edna ista licnost?''

а) си ги помешал брзините
б) немаш познавање за темата
в) немаш основни познавања од историјата
г) би ти бил благодарен со конкретни аргументирани коментари и контрааргументи да дадеш допринос на оваа тема...

Веритес

Број на мислења : 36
Join date : 2015-09-27

Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Гостин Сре Фед 10 2016, 19:48

So ke mi se argumenti i kontraargumenti. Sto ti vredi taman i da si vnuk na Aceta?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Гостин Саб Фед 13 2016, 09:19

Grujo ke go vraboti vo administracija. ke bide nisai vrata zemaj plata.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Гостин Саб Фед 13 2016, 09:21

Тој ке биде од оние што работат и дома и востранство во исто време. Додека Зајко не го прати амбасадор кај субрата во скопската амбасада.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Гостин Саб Фед 13 2016, 09:22

Idrizovo e ssamom kozulat.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Веритес Нед Фед 14 2016, 13:09

Исус  во  религијата на христијаните,муслиманите и  хебрејците

Исус  се опишува како Исус од Назарет или Исус Христос,   најповеќе во христијанството, и во  сите секти на христијански религии се  говори дека  е  Божјиот Син. Христијанството и исламот ги почитуваат Исус како Месија   (или "Христос") во   строто  евангелије.
Речиси сите модерни историчари на класичната антика се согласуваат  дека Исус  постоел историски,   а   за доказ ги  земаат хрониките во Синоптичните Евангелија (Марко, Матеј и Лука)кои  се сметаат  за најефективни    ресурси за истражување на историскиот Исус.  Поголемиот дел од научниците се согласуваат дека Исус е Галилеец, еврејски рабин  , кој неговите  пораки  ги  пласира усно,  беше крстен од Јован Крстител, а беше распнат од страна   на римскиот префект Понтиј Пилат.  Следејќи  ги   проучувањата  и на други историчари  ,се  смета дека  Исус и Цезарион  се една личност  ,  од познати  причини раздвоена  на две засебни личности  - едната  историска , другата религиозна.  Исус бил апокалиптичен  проповедник  и творец за   реконструкција на јудаизмот, но историчарите сметаат дека тој не извршил  апокалиптични  промени  во јудеизмот,а доказ за тоа  е  нашата сегашност,  каде  јудеизмот е религиуја која не  го следи учењето  на Христ  и  не го признава  за  јудејски  Месија  . Главна причина  за  отпорот  од   Стариот  завет  на Новиот завет    бил   токму  потеклото на  Христ:  припаѓа  на  кралската македонска  фараонска династија Птоломеи  и  е  син  на  римјанин -  на Јулие Цезар.
Поради фаталната судбина на Исус  , неговите обожаватели (или верни следбеници)дојдоа  до   идејата   тој  и понатаму да живее, а таа  идеја на  воскреснувањето  стана главен столб на христијанската црква...со иузвесни модифицирања (позајмени  од постарите верувања  од  соседните народи- "АД"  и  ’’РАЈ’’ ), а  за потврда повторно   раѓање  на Исус.
Христијаните веруваат дека Исус има "посебна важност" во светот. Христијанското учење се состои од идејата дека Исус бил зачнат од Светиот Дух,   роден од Девица по име Марија, што прави чуда, ја основа Црквата, почина од распетие како жртва за да за  опрост на човечките гревови, воскресна од мртвите, и исто така, отпатува  право во рајот,од каде тој ќе се врати.  Многу христијани мислат дека Исус им го овозможува на луѓето единството со Бог , и, секако, ќе се победи смртта  пред или  по  нивното физичко воскресение( како повод или последица  на  повторното Христово раѓање),     иако некои мислат дека Исус како Спасител имал повеќе егзистенцијални или социјални грижи наспроти  задгробниот живот.Неколку значајни теолози тврдат дека Исус  ги  создава  универзалните решение  кои се загатка за човековиот ум, прекрасна мисла на христијаните што  го обожуваат Исус, како и верзијата дете на  Бог  , и  дете од три лица на Божественото Тројство. Неколку христијански тимови го одбиваат Тројството , целосно или делумно, како не-библиско.
Во исламот, Исус (обично го транскрибираат како Иса) и се смета за еден од Божјите пророци од витално значење, како Месија.   За муслиманите, Исус бил носител на Библијата, кој  не е роден од девица, и нее  ниту на дете на Бога, ниту жртва на распнување. Куранот  учи дека  Исус не бил распнат иако  има грандиозен придонес  за буквално зголемената слава на небото и Бога. Јудаизмотго  отфрала  тврдењето на  христијанската и исламската вера дека Исус е Месијата кој   го чека човештвото, велејќи дека тој не ги задоволи месијански пророштва во Tanakh.
* (Tanach, Tenak, Tanach) или Микра е канон на хебрејската Библија и  традиционалниот   еврејски текст е познат како  Masoretic текст.

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН 12744407_1161240393909555_1763172776075211867_n

Комплетен сет на свитоци, кои го претставуваат целиот Tanakh

Веритес

Број на мислења : 36
Join date : 2015-09-27

Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Гостин Нед Фед 14 2016, 18:45

Mnogu interesno.A raspnuvanjeto ke go obraboptis?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Веритес Нед Фед 14 2016, 20:02

Исус и неговите родители Јулие Цезар и Келопатра

Се роди ли Исус како Цезарион?
Во претходниот техст на оваа тема се сретнавте со нарација која досега не сте ја прочитале или не сте слушнале и очекувано е да се се појави отпор на оние кои не се вични за промени на стекнатите знаења , особено на теми за кои сметале дека се вечни и непроменливи.
Како и да е, животот на Цезарион претставува критичка ревизија на повеќето значајни и последователни приказни во изминатите 2000 години и повеќе. До сега, овој уникатна и неверативна тема се чувала како голема тајна тајна; Но, дојде време за да се открие вистинската историја. Како вистината секогаш излегува на виделина, разоткривањето на вистината на оваа тема е со далекусежни последици и длабоко значење на оваа единствена животна приказна што ќе предизвика целиот свет длабоко да размисли за "најголемата приказна што никогаш не се доизрекла до крај".
Цезарион: Синот на Јулиј Цезар и Клеопатра

Во следните историски настани, кои започна пред повеќе од две илјади години, се зборува за многу вонредни сличности помеѓу приказната на Исус Христос и Цезарион, последниот фараон на Египет. Историјата потврдува дека Цезарион бил син на Гај Јулиј Цезар, големиот војсководител и државник на Римската Република, и Клеопатра VII , загадочнен и високо почитуван фараон на Египет.
Во врска со патувањето на Исус во Индија ,постојат многу стари записи , меѓу кои еден од православни христијански храмови во Етиопија ,каде стои:
"Цезарион, кој се вели дека е син на Клеопатра и Јулиј Цезар, е испратен од неговата мајка, со многу богатство, во Индија, по пат на Етиопија.На истиот извор пишува дека неговиот учител Теодор во договор со Октавијан , го поканува да се врати од Индија , да го преземе царството’’. Овие документи се во целост занемарени од историјата , но и во религијата. Наместо овие значајни документи и случувања од животот на Исус, заедно со други настани кои историјата може да ги прикаже синхронозирано, во религијата ( поточно Библијата) се пласираат чуда кои вистината ја држат во сенка а животот и потеклото на Исус - во тајност.
И историјата нема веродостојна приказна за Исус .Всушност таа , од познати перичини , не се појави да биде дел од археолошките ископувања и докази кои говорат дека Исус Христос никогаш не е роден во Витлеем или живеел во точно наведената временска рамка како што е наведено во Библијата.Надвор од тесната патека на вистинскиот живот на Христос денес е активна само митолошко-религиозната Хронологија за неговиот живот а неговиот историски двојник е прикажан како уште една личност - Цезарион , последниот македонски фараон на кралската лоза Птоломеи.

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН 12717666_1161450103888584_3442401905000467900_n
Биста на Цезарион

Од историјата знаеме дека Клеопатра и Јулие Цезар не биле во брак и Цезарион е вонбрачно дете. Тоа е исто така доста значајно ако судбината на "Клеопатра нејзиниот син се спореди со египетската божица Изида и нејзиниот божественото дете Хорус." За да го истакне овој посебен однос, како и да се повика на Божјето право на кралевите, Клеопатра многу внимателно ги планира сите потребни ритуали од различните обреди за премин на земското(обично дете) со атрибути на млад фараон-во божество!
Крунисување на Цезарион во 44 п.н.е. се поклопува точно кога на небото поминува "најпознатите кометата на антиката", кој исто така била позната како "Ѕвездата на Цезар"? "Ѕвездата на Цезар" е всушност ѕвездата од Витлеем, која ,според Библијата , ги водеше трите магови од нивните царства на Далечниот Исток паралелно со реалнито крунисувањето на оној кој беше познат како Господар над господарите, кралот на кралевите, и Синот на Бога . Цезарион (Исус) Син на Бог, бидејќи неговата мајка Клеопатра, се сметаше дека е божествена реинкарнација на египетската божица Изида, а неговиот татко, Јулиј Цезар, беше официјално обожуван како "Divus Iulius" (обожен Јулиј Цезар) во 42 п.н.е. од страна на Вториот триумвират на Рим.
"Кометата Цезар“ била позната на античките писатели како Sidus Iulium (" Ѕвездата на Јулие ") или Caesaris Astrum (" Ѕвездата на Цезар "). Била многу светла комета и видлива преку ден која се појавува ненадејно за време на фестивалот познат како Ludi Victoriae Caesaris (Цезарови игри на победата) а се работи за Халеевата комета -клоја повторно се појавува во 44 п.н.е.која се верувало дека како појава се случила во месец септември заедно со игрите на фестивалот Ludi Victoriae Caesaris (според Сер Едмунд Халеј). Датирањето неодамна беше ревидирано во месец јули истата година, околу четири месеци по убиството на Јулиј Цезар, како и Цезар како и раѓањето на Исус во истиот месец . Според Светониј, како прослави се одвивала, "кометата блескаше во седум последователни дена, што се издига близу единаесеттиот час, а се верува дека е душата на Цезар".
Исус, значи "син на Изида"
Секако прераскажувањето на "Раѓањето на Исус" историски е непотврдена информација која би ги објаснило многу необјасниви настани кои се кажува дека се случија во текот на таа временска рамка. При оценување на сите докази, се чини дека оние кои го создадоа "Раѓањето на Исус" е наративната експроприрана вистина многу далеку од вистински настани кои се случиле во животот на личноста на Цезарион кој, всушност, ... беше искористен како главен лик во пишувањето на Новиот Завет.
Зошто инаку во исто време егзистираат четири канонски Евангелија од Новиот Завет напшишани од автори кои не се современици на Исус и неговиот живот. Од која причина, освен за споредување едни со други, се потврдува некаква легитимност на фикциски приказни. Се разбира ,основата и почетната фантастика беше "девственото раѓање" на "Синот Божји" во најневеројатно место познато како Витлеем и во рамките на една веројатно мала група на Евреите позната како племето Јуда( Евреите не потекнуваат од ова Изреалско племе). Овој податок е особено многу важен бидејќи идентитетот на Исус намерно е забоштуван и премолчуван од креаторите на христијанството и Библијата. Никогаш ,до денес, не е наведено дека Исус всушност е еден од Птоломеите!

Продолжува
Веритес

Број на мислења : 36
Join date : 2015-09-27

Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Гостин Нед Фед 14 2016, 20:03

Antickite spasiteli na svetot. affraid

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Веритес Нед Фед 14 2016, 20:20

Веритес напиша:Исус и неговите родители Јулие Цезар и Келопатра
Затоа религијата ја ревидира историјата со многу спокојно дествено раѓање наспроти едно вонбрачно кралско раѓање. Тоа е замена на легитимен наследник на египетската македонска фараонски династија како и на Римската Империја со Исусовото растење во Нзарет ,као син на еден мирен и спокоен дрводелец . Исус се движи во приказната за раѓањето на Исус од Витлеем до Александрија. Што е најважно, Кралската ревидираната историска перспектива се среќава во теми од четирите страни на почетокот на Римската империја. Со тоа овој нов наратив бил на прбво место бидејќи обезбедува политички и филозофски основа за причината за синтеза која некогаш била изградена .
* Градот Назарет не е дури и признат од страна на историчарите дека постоел во текот на животот на Исус Христос.
Мора да се признае, дека таков тек, мулти-илјадагодогодишен заговор за да се произведе производ од најзначајното и големо парче од историјата на западната цивилизација е сторено за многу специфични причини, и со голема цел.


Продолжува
Веритес

Број на мислења : 36
Join date : 2015-09-27

Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Гостин Пон Фед 15 2016, 13:25

Да се цитираш сам себе, генијално.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Гостин Пон Фед 15 2016, 13:30

Genijalno e i da svatis deka se citiral sam sebe.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Веритес Вто Фед 16 2016, 18:34

Пораката на оваа тема е во смисла да ја разобличи намерата на основачите на оваа религија во Римското царство позната како христијанство и како државна религија во целата Империја за време на владеењето на царот Константин. Да повториме: главната цел било да се воведе религииски чадор кој ќе го поокрие целото Римско царство Значи намера беше да се донесе Римското царство под еден верски чадор во замена на мноштвото различни религии и свети личности од различни делови на царството што ќе се синтетизира во еден и единствен "Син Божји". Рим, заедно со мноштвото различни племиња бил мозаик од народи и култури кои во голема мера останале непроменети после римското освојување . На овој начин била утврдена новата религија која требало да се консолидира како единствена во Империјата со задача да ги синтетизира сите преостанати доминантни религии, митологиии и филозофии кои оперирале во Римската Империја. Само на овој начин бројните и различни верски групи и завојувани фракции можеле да се стават по ефективна контрола на Рим а истовремено римскиот император да се стекне со можност да владе се векови и да има релативна хармонија во царството .Затоа била потребна да се воведе новата религија чии претходници Рим ги прогонува и сурово ги казнувал, религија која донела невиден мир и соработка и собирање во едиднствена држава на култури и опшества, народи и држави , племиња и кланови, религии и филозофии а што е најважно пацификација на непослушнитево царството.За римјаните тоа бил единствен начин да се живее “мирно и ефикасно на сите освоени земји’’ кое нивниот пантеон на богови не можел да им го даде.

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН 12743893_1162578517109076_501691843273249713_n
Статуа на Константин во Јорк, местото каде бил прогласен за император

Дали е тоа исто така е случајно што (Цезар) ќе биде заслуѓен за создавањето на најголемото и најдолго преживеаното царство на западната цивилизација, додека другите (Христос) служел во генезата и широко распространување на влијателна религија позната како христијанството.
Константин е прв император кој гарантира интеграција на Римската империја и христијанството кои ќе се најдат на истото подрачје, со декрет . И така се шират, еден до друг , секогаш во синхронизирано а причините за таков пресврт на Рим кон христијанството(претходно римјаните христовите следбеници ги прогонуваа и сурово казнуваа) дури сега излегуваат на виделина.
Индикативен и неоспорен е фактот за сличноста меѓу египетската митологија со Озирис,Изида и Хорус и епската приказна во врска со Јулиј Цезар, Клеопатра и Цезарион.
Како што злобниот Сет го сече телото на Озирис на четиринаесет парчиња, така и сенаторите на антички Рим прават заговор и го избодуваат Цезар до смрт со повеќе убодни рани поради што тој не може да се опорави. Тогаш Клеопатра бега од Рим и се става во заштита на својот син Цезарион, исто како што тоа го прави Изида која е исцелител на болниот Хорус.
Постојат многу други очигледни сличности кои ќе бидат преземени во повеќе детали а кои обезбедуваат своевидни докази дека Исус всушност бил рожба ма римјанин и македонка и несомнена е сличности кои за религиски потреби му се калемат својства на многу други свети суштества кои претходно биле актулени на религиозната историја на светот. Без разлика дали ќе погледнеме во животот на Мојсеј, Соломон ,цар Давид, Големата Мајка или Буда, Господ Кришна или силениот воин-крал Рама, можеме да видиме дека верските драми се почести отколку драмите кои се одвиваат во контекст на кралските семејства, помеѓу дворските ѕидови.
"... Во 34 п.н.е., Марко Антоние ( многу различни извори ) имал три деца со Клеопатра ,освен Цезарион ,син на Клеопатра со Јулие Цезар .Цезарион беше прогласен за бог, Синот Божји, и "Кралот на кралевите". Ова славно именување е "без преседан во управувањето со државата на римскиото кралство " и можело да се земе како "закана за" големината "на римскиот народ" особено заканувачка за Октавијан (чие побарување за власт беше врз основа на неговиот статус како внук на големиот Јулиј Цезар и посвоен син)...во исто време Антоние го прогласува Цезарион за легитимен наследник на Римското царство како единствен син на Цезар.
(Извор - Цезарион)
Цезарион има крајно уникатна кралска лоза, кој има генолошко наследство на монархистчката македонската лоза Птоломеи ,римск монархистичка лоза а некои ќе додадат и од висок хебрејски род( бидејќи Македонците потекнуваат од хебрејското племе Манаси, насалени во Македонија пред дваесет и четири милениуми заедно со Дан-ите ).
Можеби приказната дека Исус се родил во јасли во градот Витлеем била со цел да се сокрие еден цел наратив од Египет и Рим и да се смести во смирен амбиент во Палестина. На овој начин Исус брзо станува еврејската син на многу скромен дрводелец по име Јосиф и неговата сопруга Марија. Девственото раѓање, се разбира, е исто така, додадено за да остане божественоста на новороденото Yeshua или Имануел (Бог е со нас).
Има и други религиозни извори и записи имаат слични приказни за раѓања на божествената девица како инкарнации околу кои се појавуваат нови религии .Девственото породување е подробно обработено во Библијата, без да се даде одговор како на една девица со ништо е направен процес на зачнување.
Постои голем обем на достапните докази во јавноста, што силно укажува на тоа дека Исус Христос е амалгам на личности, примордијална едно суштество Цезарион, и последниот фараон на Египет. Цезарион го избегна гневот на Октавијан, наследник на Јулиј Цезар, со успешно бегање во Индија, земјата на Буда и Господ Кришна, две други божества. Вистинитоста на приказната околу ова бегство јадоста добро ја поставува сцената за идентификување на Цезарион како и оригиналот Исус Христос.

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН 12745475_1162630543770540_391618386897708381_n
Цезарион (Исус Христ),последен египетски фараон и Божји Син

Веритес

Број на мислења : 36
Join date : 2015-09-27

Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Гостин Сре Фед 17 2016, 19:09

Znav znaev Ace e predok na Isus. I sea koj e povazen Ace od plostad ili Isus od krst?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Веритес Сре Фед 17 2016, 22:49

Многу е важно да се има на ум дека не може да се потврди со ниеден валиден документ или археолошки артефакта како доказ за постоењето на Исус Христ како што е опишано во Библијата. Не само на локалитетите кои се назначени во Библијата и на Светата Земја, туку и во целиот свет нема докази кои можат да се препишат на Исус Христ и Библијата. Ова е многу битна научна и академска реалност и нарацијата на овој техст дава придонес во согледувањето на ревидираната низ векови историја за личноста на Исус Христ. Ако оваа алтернативна приказна ’’ Цезарион е вистинскиот Исус’’ е точна, тогаш целиот наратив за раѓањето и детството во Библијата се чини дека е прецизно измислена приказна од страна на оние кои би сакале да поверуваме во одредени елементи за неговата генетска но и расно-верска припадност. Овој техст нема намера да шпекулира со податоците од различни извори , но сепак е од исклучителна важност реално да се произнесе за ревидирање на историјата која со други зборови би се нарекла фалсификат.Како што е јасно дека нема конкретни докази за постоењето на Исус, станува јасно дека најголемиот библиски наративен материјал се состои и може да се најде во четирите канонски Евангекија на Новиот Завет и дека тој материјал е измислен.
Сепак тоа не го прави Исус помалку реален. Исус Христ е всушност реалниот историски лик на последниот египетски фараон и цар Цезарион, кој бега во Индија пред опасноста да биде убиен а потоа се враќа да си ја преземе Империјата како легитимен наследник на две кралевства: Егиет и Рим...

Перцептивна е уцената и прашањето на искушението во пустината од Станата за Исус Христ:"Ѓаволот го доведе до високо место и ги покажа во еден момент сите царства на светот. А тој му рече: "Јас ќе ви ја дадам сета своја власт и слава, која ми е дадена мене, и јас можам да му ја дадам кому сакам. Значи, ако ми се поклониш, сето тоа ќе биде твое. "Исус му одговори: "Напишано е:". Поклони се на Господа, својот Бог, и само служи Му ’’ (Извор - Лука 4: 1-3)
Јасно е дека, дека искушението прави совршен впечаток со ставање пред поранешниот император Цезарион од Александрија. Што се однесува до лошиот Хебрејски столар од Витлеем, компарацијата би немала никаква смисла, но се вклопува во религијската приказната на било кој начин.

Клеопатра и Цезар
Единствениот начин да се разбере правилно како Цезарион беше Исус Христ е да се знае повеќе за неговите родители. Јулиј Цезар (JC) беше неоспорено "најголем диктатор на сите времиња" на Римската империја кога таа е на врвот од својата моќ. Клеопатра беше последниот голем Фараон на Египет и нејзините поданици ја гледаат како инкарнација на Изида, можеби најголемата божество во египетскиот пантеон на богови и божици.Цезарион, нивното единствено дете, бил предодреден за вонредна и незаменлива улога на светската сцена - улога која е спречена од судбината или од страна на небото,сеедно, така што тој ќе игра многу поголема духовна улога во таа, навистина голема космичка драма. Јасно е дека детето цар Цезарион имаше многу необичен живот, многу моќни непријатели во странство и многу влијателни пријатели во спствениот дом. Со оглед на судбината на која тој немал контрола, само универзумот можел да ја напише сторијата Jesus Christ Superstar преполна со чуда, како и најинспиративно чудо - СТРАВОПОЧИТ .
Слично на Изида, Клеопатра, поседувала голема лековита моќ за исцелување која мудрост ја учи во Египет во специјални училишта за тајни и мистерии. Изида е поврзана со езотерично знаење на исцелување повеќе од било кој друг бог или божица во сите верски традиции. Во голема епска приказна на Озирис и Сет , се вели дека Изида го врати Озирис во живот, а Клеопатра доживеа судбина на сличен начин во врска со насилната смрт на Јулие Цезар од рацете на атентаторите во Римскиот сенат. Може да се каже дека Јулие Цезар за Клеопатра бил исто што Озирис за Изида, особено од гледна точка на предавство кое е причина од суровата смрт претрпена на двете страни. Клеопатра била принудена да го штити животот на нејзиниот , исто како што Изида го спаси животот на нејзиниот син Хорус. Историски е добро познато дека Клеопатра била убиена од страна на римските легии кои влегле во нејзините кралски одаи, а потоа се шири приказна за самоубиство со каснување од змија за да се сокрие тоа кукавичко дело.
Сосема е логично дека Клеопатра му ја предава на Цезарион сите тајни и вештини заисцелителни практики и дисциплини, со кои тој потоа се служел во текот на својот живот како Исус Христос. Како меѓу мајка и син,не постоела пречка мајката да ги пренесе своето знаење и искуство на Цезарион а одпосле Исус . Како инаку Исус можел дасе здобие со знаење и моќ за исцелување? Од сопствената мајка Клеопатра, се разбира, која е позната по вонземска нејзината убавина и блесок, како и од високо привилегирана средина за учење во својата младост во Египет. За респект е неговиот престој по верските манастири во Индија , каде постои, исто така, голема духовна традиција ,кои , како што ќе видиме, во голема мера ќе придонесат за неговата способност да лекува преку чуда и преку ајурведска мудрост.
Претходно напомнавме дека Исус имал полусестра Селена(Магдалена) која е близнак со Александар кој е познат како Близнак или Томас. Александар Хелиос,(25 декември 40 п.н.е. - веројатно меѓу 29 п.н.е. - 25 п.н.е.) во историјата познат као Птоломејски принц кој е најстар син на македонската Птоломејска кралица Клеопатра VII Египет и римскиот војсководец Марко Антониј а близначка му е Клеопатра Селена II. Клеопатра го именува Александар во чест и сеќавање на нејзиното македонско потекло и нејзиниот дедо по мајка. Инаку неговот второ име е со значење ’’Сонце’’ , пандан на второто име на неговата сестра близначка Селена ,што значи ’’ Месечина’’.
(Извор - Александар Хелиос)


ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН 534116_1163406683692926_8507321156520919286_n
Биста на Александар Хелиос (Св. Томас)

Веритес

Број на мислења : 36
Join date : 2015-09-27

Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Веритес Чет Фед 18 2016, 16:18


"Клеопатра Селена II , 25 Декември 40 BC-насекаде од 9 март 5 п.н.е. до 6), исто така позната како Клеопатра VIII од Египет или Клеопатра VIII. Била Птоломејска принцезата и единствената ќерка на македонската Птоломејската кралица Клеопатра VII од Египет и римскиот триумфир Марко Антониј. Таа е близнак на Птоломејскиот принц Александар Хелиос, а нејзиното второ име во антиката значи "месечина", што е пандан на второто име на нејзиниот близнак брат Хелиос, што значи "сонце". Таа имаше македонско- римско потекло. Клеопатра е родена, порасната и образована во Александрија, Египет. Кон крајот на 34 п.н.е., за време на донациите во Александрија, таа беше владетелка(цар) на Кирена и Либија.
(Извор - Клеопатра Селена II)

Двајцата, Селена и Томас биле исклучително посветени на Цезарион и имале голема улога во јавната служба на постариот полубрат ( сега со име Исус Христ а тие познати како Св. Тома и Магдалена).


ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН 12745450_1163775723656022_5326310961994300131_n
Биста на Клеопатра Селена II до Статуата на слободата

ЦЕЗАРИОН (ИСУС ХРИСТ) ОДИ ВО ИНДИЈА
Цезарион оди во Индија
Критичен дел од оваа сага се случува кога Клеопатра организира Цезарион да се оддалечи од Египет кој го праќа во Индија под заштита на многу богатиот македонски краски братучед и трговец со калај - Јосиф од Ариматеја. Јосиф од Ариматеја истовремено е вујко но и сопруг на Марија . Додека бегале од прогонот на војниците на Октавиј, идниот император Август, Цезарион можел да биде заштитен само со напуштање на регионот, во светот познат како Римската империја. Спасот и безбедноста се гледа на исток, како и во Далечниот Исток, а со тоа и Индија станала негова иднина и дом , а како судбината - да се здобие со Источна духовност. Нема сомнение дека христијанството од било која друга религија најмногу наликува на моралниот кодекс . Причината за тоа е што Цезарион ( Исус Христос)се воспитувал во тој дух во тибетскиот будистички манастир Хемус, Ладак, кој се наоѓа во индиската држава Џаму и Кашмир. Таму во манастирот како млад човек, Цезарион го научил будизмот , и Светото Писмо, и ритуалите, и тајните свети обреди поврзани со будизмот. Кога тој конечно се враќа на Западот да ја започне својата јавна служба, тој ги распространува учењата од Буда, кои биле пренесувани повеќе од 500 години порано во поголемиот дел од Ориентот.
За време на престојот во Индија и во други делови на Ориентот, познато е дека Свети Иса, како Цезарион станал познат по своите вештини во хинду духовната традиција на дисиплината медитација. Секој голем духовен учител ја имал совладано оваа дисциплина а Исус Христ не били склучок. Кој бил Гуру на Цезарион ( Исус Христ )? Иако не се знае , но овој недостаток на знаење од нашата страна не го намалува фактот дека бил учен од голем мајстор што ќе го доведе до степенот на постигнување совршена самореализација.Има многу историски докази дека светец Иса од Запад патувал низ целиот Ориент од времето кога Цезарион престојува таму. Тој е претставен во многу детали и на различни начини, па историските податоци не може да се негираат. Дури добро е опишана и неговата физиономија што е доволно да се видат карактеристиките на крајно уникатен начин, особено и неговото кралско родословие во оние случаи каде што неговите физички карактеристики се прикажани во различни дела од тој период.
Кашмир, всушност е Елдорадо , оригиналот на Ветената земја на античките племе на Израел, и навистина тоа беше, како што сè уште е "земја на мед и млеко". Всушност мислата за рајот на изгубените племиња на Израел завршува таму ,во Кашмир ,што е докажано како убедливо доказ од страна на повеќе писатели, кои ја имаат темелно истражуван оваа тема. Во книгата на Андреас Фабер Кајзер - десетте изгубени племиња на Израел,воглавно веруваат дека гробовите на Исус и Мојсеј се наоѓаат во планините на Кашмир.


ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН 12742419_1163816943651900_6632808168481292760_n
Фото на гроб и резба со изразени лузни на двете нозе


За оние кои не може да се видат лузните,еве уште една слика со подобро осветлување за да ги видите:


ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН 12715374_1163819130318348_6754027391791817276_n


Веритес

Број на мислења : 36
Join date : 2015-09-27

Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Гостин Саб Фед 20 2016, 10:20

Znaev be i gospod e makedonec ama zaboravil koja nacionalnost e pa ne podjebava. Laughing

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН Empty Re: ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНСКИ ФАРАОН

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 1 of 2 1, 2  Next

Вратете се на почетокот

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот