Форум Мелница
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Фикусот ја повлече аболицијата за Грујо и другите амнестирани клиенти на СЈО

+2
defo
трендафил
6 posters

Страна 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Фикусот ја повлече аболицијата за Грујо и другите амнестирани клиенти на СЈО - Page 2 Empty Re: Фикусот ја повлече аболицијата за Грујо и другите амнестирани клиенти на СЈО

Пишување by Гостин Саб Апр 16 2016, 18:36

Трендо, ајде сега и ти да го постираш писменото барање со кое твојот пастир се откажува од помилувањето на Хорхе. Или како по обичај само ја лаже јавноста, но ќе остане аболициран и ќе се крие зад фикусот.

Уште едно писмо од Заев до Иванов: Поништете ги одлуките и поднесете оставка!

Фикусот ја повлече аболицијата за Грујо и другите амнестирани клиенти на СЈО - Page 2 Pismo_2_1

Фикусот ја повлече аболицијата за Грујо и другите амнестирани клиенти на СЈО - Page 2 Pismo_2_2

http://www.libertas.mk/ushte-edno-pismo-od-zaev-do-ivanov-ponishtete-gi-odlukite-i-podnesete-ostavka/

Гостин
Гостин

Вратете се на почетокот Go down

Фикусот ја повлече аболицијата за Грујо и другите амнестирани клиенти на СЈО - Page 2 Empty Re: Фикусот ја повлече аболицијата за Грујо и другите амнестирани клиенти на СЈО

Пишување by defo Саб Апр 16 2016, 18:51

osa напиша:
defo напиша:Миленко вчера во емисија призна дека средата сабајле требало да биде уапсен Груевски, испрашен и одредена мерка притвор.  Сега ми е јасно, деновиве чекаме и по веснициве иста информација......Ако е така тогаш тешко ќе е.......за нас......
daj podobjasni...nemoj samo da dobijam VPECHATOK  deka kozarov ti e omilen

Не дај боже, него од сабајлечки со скокање изгледав неколку мотиви од емисијата....едната беше и за Љупчо, пишав на соодветната тема и другата..дека случај за Груески треба да биде објавен во средата од страна на СЈО, и ноќта кога ќе има истражни судии „наклонети кон СДСМ“ да му биде одредена мерка притвор. Е сега зошто ќе биде тешко нас, бидејќи силен станува, буквално човеков после година дена е сеуште чекор понапред од се. Гази немилосрдно и амбасадори и систем, и луѓе и се. Уште згора на тоа решен е да оди без перде и срам на избори. Инаку офилцијално дури и за почетен ден на кампања е предвиден 16 мај...значи човеков е решен да оди до крај....А сите други се немоќни да му направат нешто, да се справат со него.......
defo
defo

Број на мислења : 3586

Пишување by osa Саб Апр 16 2016, 22:43

fala defo na objasnuvanjeto ...sega veke e jasno shto si sakal da ni kazesh ...onaka izgledashe ko da si od negova ...

osa
osa

Број на мислења : 16597

Пишување by трендафил Саб Апр 16 2016, 22:59

На барање на амбасадорот на САД делови од оваа емисија беа цензурирани, што е прв случај на цензура во Македонија по неколку децении. Доколку како цензура не се смета забраната на Македонската енциклопедија исто така од страна на САД и ЕУ. Ваљда во име на слободата на која Македонија според овие организации нема право. Почнувајќи од слободната идентификација и именување на државата и народот. Цензурата е во делот во кој се зборува за местенката што Бејли сакал да ја организира со притварање на Груевски со цел да дојде до масовни протести и братоубиствена војна, односно украинизација на Македонија.
Еве каде имаше тиииииит наместо име на деликвентот според авторот на емисијата, Миленко неделковски.

Во средата зад нас (13-ти април), тииииит, односно Бејли чадорот заедно со своите службеници во амбасадата плус Аиво Орав, ја имале направено смртоносната клопка за Македонскиот народ, нација и држава. Направиле стратегија на специфичен државен удар, по кој би бил елиминиран лидерот на слободна Македонија Никола Груевски. Се спремала ликвидација на Груевски, но во тој момент не физичка ликвидација, туку отстранување од македонската јавна сцена.

Планот бил подмолен, но прецизен. Се чекало по редовен распоред на дежурствата, значи без таласање, на работа во попладневна смена во Општински суд 1 (Кривичен суд) во Скопје да дојдат двајца судии во предистражна постапка, кои се фамилијарно, идеолошки и материјално дебело врзани за СДСМ, СОРОС и дополнително за амбасадата на тииииит, односно на САД.

Во една таква поставеност на работите, а со координација од лице место (Судот) на американскиот имплант Митко Бурчевски, во таа среда трите тииииит односно дрољи од СЈО (Катица, фатиме и Ленче, забелешка трендафил) требале да направат драматична прес конференција околу пладне, и да објават дека го отвораат случајот што планирале да го наречат “Тефлон“. Целиот случај би бил за Никола Груевски. Ордите на Оливер Спасовски веќе би имале наредба за приведување на Груевски во моментите кога би се движел од дома до кабинетот во Партијата. Попладнето би бил изведен пред судија, и околу полноќ би му била одредена мерката притвор.

Без разлика на подоцнешните жалби, поништување на притворот и слично, државниот удар би бил изведен.

Секако тоа би значело луѓе на улица, судир на македонци против Македонци. Странска интервенција. Странец губернатор. И, збогум Македонијо.

За среќа, акцијата на Претседателот Иванов ја има осуетено оваа гадотија.

Заради тоа во од средата наваму амбасадорите се збеснати, споулавени, агресивни… Не им излезе планот. Плус, никако не можат да дознаат дали Иванов случајно го избрал тајмингот, или информациите (како оние кај Борисов) се добиени од некој далеку поголем чадор од чадорчето Рикер?!

Заради овие податоци, што ги изнесов во емисијата денеска ептен рано наутро, имаше толку многу тииииииитттт…

ВАЖНО:
Дудинка им се заблагодарува на сите оние вработени, дактилографки, службенички, административен персонал во Основен 1 – ГОРДИ МАКЕДОНЦИ, што ја споделија оваа голема завера со МАКЕДОНСКАТА јавност.

http://dudinka.mk/?p=2707

Ќе не има ли тогаш кога ќе не нема – ако не немаше токму тогаш кога требаше да не има?
трендафил
трендафил

Број на мислења : 11324
Местолокација : Скопје

Пишување by Гостин Нед Апр 17 2016, 08:30

Trendafile, pogore imash ponuda da go postirash pismenoto baranje za otkazhuvanje na Grujoshesku od abolicijata na fikusot...Namesto toa, ti se povikuvash na kriminalec so sudska tapija za da go opravdash tvojot pastir, iako toj, so samoto toa shto ne bara izzemanje od abolicijata jasno priznava deka e vinoven...Panikata vo centarot za lagi i manipulacii mora da kulminira... Twisted Evil

Гостин
Гостин

Пишување by defo Нед Апр 17 2016, 18:18

Едино решение според мене во моментов, е да ги натераат да бегаат што подалеку од овде, што подалеку тоа подобро. Едино само тоа остана, пошто се друго е исцрпено. Ваљда со бегањето ќе се освестат и ќе се ослободат нивните подржувачи, и конечно ќе можеме да продолжиме како така понатаму.

Пишување by Гостин Вто Мај 03 2016, 15:14

Ajde Trendafile objasni zoshto tvojot pastir ne go pravi istoto...Kolku glup treba da bidesh pa da mu veruvash na pomiluvan kriminalec koj ne saka da pobara pomiluvanjeto da bide povlecheno...

Заев и Верушевски бараат да се суди Пуч

Фикусот ја повлече аболицијата за Грујо и другите амнестирани клиенти на СЈО - Page 2 Zaev-verushevski

Зоран Заев и Зоран Верушевски бараат Апелациониот суд да го укине Решението на Основниот суд за запирање на судскиот процес Пуч. Денеска дојдоа во судот но само по 10 тина минути чекање во ходникот заминаа.

Апелациониот суд има рок од три дена да одговори на жалбата на Заев. Адвокатскиот тим поднел жалба и за Зоран Верушевски и неговата сопруга кои исто така бараат да се суди предметот Пуч.

Првообвинетиот во случајот , поранешниот директор на Управата за разузнавање и контраразузнавање Верушевски, кажа дека нема испратено писмо до претседателот Иванов да ја повлече аболиција за него бидејќи смета дека таквите писма немаат правна сила.

Тие се единствените кои по судски пат ќе се обидат да ја поништат аболицијата на Претседателот Ѓорѓе Иванов. Лидерот на СДСМ е четврто обвинет во случајот.

Верушевски и сопругата , како и вработен во МВР и функционер од општина Струмица беа обвинети за шпионажа и насилство спрема државни функционери.

Обвинението за Пуч беше покренато по објавувањето на бомбите од опозицијата на кои се слушаат прислушкувани разговори на високи функционери. Клучен сведок во случајот требаше да биде лидерот на вМРО ДПМНЕ Никола Груевски.

Гостин
Гостин

Пишување by трендафил Вто Мај 03 2016, 22:00

Може да се сили Заев додека случајот му е во рацете на Катица Јанева. Зошто не побара укинување на аболицијата за Глобал. И зошто бегаше од рочиштата кога случајот го водеше уставното обвинителство. Интересен пропаганден потег на Заев и Верушевски со доаѓање на откажаното рочиште, но веројатно наменет само за луѓе што имаат проблеми со разумот или им е испран мозокот.

Ќе не има ли тогаш кога ќе не нема – ако не немаше токму тогаш кога требаше да не има?
трендафил
трендафил

Пишување by Гостин Вто Мај 03 2016, 23:10

Ti kazhi mi zoshto tvojot pastir se krie zad abolicijata od fikusot...I zoshto dpmne-uchk-ovcite mu veruvaat iako toj sam ja prizna vinata...Nekoj ima problemi so razumot???

Гостин
Гостин

Пишување by трендафил Сре Мај 04 2016, 10:10

И Груевски има побарано поништување на аболицијата. Но аболицијата ниту е противуставна, затоа што претседателот го има тоа право, ниту може да се поништи доколку владее правото. Може да го казниме Претседателот и да го земеме на политичка одговорност, односно да не гласаме повеќе за него. Но повторно ќе кажам, ако не се работи за политички потег и обид да се покаже важен пред будали, не гледам што штос беше вчерашното доаѓање на Заев и Верушевски (кој нема побарано да му се укине аболицијата) пред судот кога се на време известени дека поради аболицијата процесот е прекинат. Истиот тој Заев бегаше од судот додека неговиот случај не го превзема С(дсм)ЈО. Катица, Фата и Ленче фала му на Бога не учествуваа во театарската представа (наменета веројатно за будали) па нормално не се појавија на одамна откажано рочиште.

трендафил
трендафил

Пишување by Гостин Сре Мај 04 2016, 10:25

Toa e laga...Jas vekje barav da go postirash baranjeto na Grujo kako shto jas toa go napraviv so baranjata na Zaev i Verushevski...No ni traga od toa...So lazhenje nikade nema da stignesh...Pastirot tvoj se krie zad abolicijata na fikusot...Od ednostavna prichina...Mu teche niz nogavicite...I ne samo nemu...

Гостин
Гостин

Пишување by трендафил Саб Јун 04 2016, 20:55

Единствен политичар на кој, како што велиш му, тече низ ногавици, е Зоран Заев за случајот Глобал. Нема ниту еден друг актуелен политичар што е аболициран. Пастирот твој се крие зад аболицијата на фикусот, како што велиш, Бранко Црвенковски.
Откако е укината аболицијата нешто не сум слушнал дека Заев и Верушевски побарале судење, па изгледа дека со право мислам дека се силеа задскриени од аболицијата мислејќи дека таа нема да биде укината.

трендафил
трендафил

Пишување by Гостин Нед Јун 05 2016, 01:58

Пак зелени си тресел. Еве кому навистина му тече.

Раководството на ВМРО-ДПМНЕ барало решенија за запирање на постапките против нив, СЈО ги одби

Лидерот на ВМРО- ДПМНЕ, Никола Груевски преку неговиот адвокат барал од СЈО да му достави решение со кое се прекинува кривичната постапка против него во Специјалното обвинителство за случајот  со рушењето на Космос, под кодно име ТНТ.

http://24vesti.mk/rakovodstvoto-na-vmro-dpmne-baralo-zapiranje-na-postapkite-protiv-niv-sjo-gi-odbi

ОД СЈО ПОТВРДУВААТ ДЕКА АДВОКАТИ БАРАЛЕ ЗАПИРАЊЕ НА ПОСТАПКИ ПРОТИВ ОСОМНИЧЕНИ ФУНКЦИОНЕРИ

Од Специјалното јавно обвинителство за агенцијата Мета попладнево потврдиле дека до нив стигнале барања од адвокати на осомничени лица за кои се водат истраги, за запирање на постапката.

„Точна е информацијата дека е побарано од страна на адвокатите на осомничените да се стопира постапката и Ве известуваме дека овие барања се уште се предмет на разгледување од наша страна“, одговориле од кабинетот на Јанева.

http://sdk.mk/index.php/makedonija/od-sjo-potvrduvaat-deka-advokati-barale-zapirane-na-postapki-protiv-osomnicheni-funktsioneri/

Гостин
Гостин

Пишување by трендафил Нед Јун 05 2016, 22:35

Адвокатите сакаат само да покажат дека во СЈО седат дибеци кои не го познаваат основното право. Во моментот кога беше објавена аболицијата, на сите против кои беше подигнато обвинение СЈО требаше да им врачи решение дека постапката е запрена. Во тој случај не ќе имаше потреба ниту Заев и Верушевски да се чаталат дека сакаат судење. Кое сега повторно не го сакаат. И повторно по укинувањето на аболицијата требаше да се достави ново решение за продолжување на истрагата.
Не мислам да објаснувам многу затоа што мислам дека на секој нормален и без да го познава правото му е јасно дека ако некој е аболициран повеќе не се води истрага против него и дека постапката се запира, а со поништувањето на аболицијата се се враќа во првобитна постапка, односно постапката продолжува кај што е запрена. Ако Катица водела истрага во периодот додека траеше аболицијата го има прекршено законот. Токму на тоа и сакаат да укажат адвокатите од адвокатската канцеларија на Додевски. Дека во СЈО има намерно или од незнаење прекршување на законот. За тоа ќе треба да се произнесе советот на јавни обвинители. И покрај тоа што СЈО смета дека треба да им одговара само на амбасадорите, на Заев, Милчин и идиотите што фарбаат институции и споменици на видни луѓе и настани од македонската историја.

трендафил
трендафил

Пишување by трендафил Пон Јун 06 2016, 18:52

Грид.мк лаже. не се повлечени сите аболиции. Зоран Заев останува единствениот аболициран политичар во Макдонија за криминалот што го направи со Глобал. Се надевам дека модераторот сега ќе го врати името со кое ја отворив оваа тема Заев и другите клиенти на СЈО амнестирани. Затоа што Груевски не е амнестиран, па нема потреба да лажеме уште пред да ја отвоприме темата.

трендафил
трендафил

Пишување by Гостин Пон Јун 06 2016, 19:14

Eve Trendafile, sega vednash kje go ispravime naslovot na temata...Kje glasi tochno kako shto treba...

Гостин
Гостин

Пишување by defo Пон Јун 06 2016, 20:08

И секако малце го замаскираја со протестот, со апсењето на Шуклев, за дело за кое верувале или не експертите на МВР водат истрага од траење од 6 години, а ревизијата ги открила неправилностите во 2007. Али тоа не е тема......
Фикусот ја повлече аболицијата за Грујо и другите амнестирани клиенти на СЈО - Page 2 13325516_1167547509956216_3225653128709894343_n

Фикусот ја повлече аболицијата за Грујо и другите амнестирани клиенти на СЈО - Page 2 13327646_1167555526622081_7469260441629752706_n

Пишување by defo Пон Јун 06 2016, 20:15

Фикусот ја повлече аболицијата за Грујо и другите амнестирани клиенти на СЈО - Page 2 CkR5lF8UgAAsSVr

Пишување by трендафил Пон Јун 06 2016, 22:48

Не знам што сакате. Нели бевте против аболицијата, исто како и ГДОМ, а сега кога вашето барање е задоволено го навредувате тој што ве послушал. За волја на вистината има еден аболициран, тоа е Зоран Заев, па очекувам дека ќе продолжите со протестите барајќи и на него да му се поништи аболицијата.
Исто така ги милам модераторите да го вратат името на темата што јас ја отворив и да не ја менуваат како што ќе посакаат. Доста со диктатурата на форумов. Да се вратам на Заев. Дали сега во знак на протест барајќи да му се укине аболицијата ќе ги офарбате Глобал, општина Струмица и менувачницата на Вицето. Или сте за селективна правда. Во која Заев има право на аболиција единствен од сите политичари. Ќе ги офарбате ли амбасадите на САД и земјите од НАТО и ЕУ за непочитување на правото односно пресудата што нашата земја ја доби против Грција, наместо што ви пречат институциите, спомениците на значајни луѓе и настани од нашата историја и плоѓтадот затоа што се вика Македонија. Кога се викаше Маршал Тито не го фарбавте.

трендафил
трендафил

Пишување by osa Пон Јун 06 2016, 23:22

трендафил напиша:Не знам што сакате. Нели бевте против аболицијата, исто како и ГДОМ, а сега кога вашето барање е задоволено го навредувате тој што ве послушал. За волја на вистината има еден аболициран, тоа е Зоран Заев, па очекувам дека ќе продолжите со протестите барајќи и на него да му се поништи аболицијата.
Исто така ги милам модераторите да го вратат името на темата што јас ја отворив и да не ја менуваат како што ќе посакаат. Доста со диктатурата на форумов. Да се вратам на Заев. Дали сега во знак на протест барајќи да му се укине аболицијата ќе ги офарбате Глобал, општина Струмица и менувачницата на Вицето. Или сте за селективна правда. Во која Заев има право на аболиција единствен од сите политичари. Ќе ги офарбате ли амбасадите на САД и земјите од НАТО и ЕУ за непочитување на правото односно пресудата што нашата земја ја доби против Грција, наместо што ви пречат институциите, спомениците на значајни луѓе и настани од нашата историја и плоѓтадот затоа што се вика Македонија. Кога се викаше Маршал Тито не го фарбавте.

kaj go stavi GDOM so nas normalnite gragani koi sme protiv abolicija ....za abolicijata na Zaev ,mislam deka veke i vrapchinjata svatija deka chovekot e chist ...e sega da go donesete prvo Branko na vlast (vie ste maheri za falsifikat pravenje ) pa posle da barate da go ODABOLICIRA Zaev....hi hi hi...veke ti objasniv ako jas te POMILUVAM (POGALAM) nemoze da dojde nekoj drug i DA GO POVLECHE pomiluvanjeto (galenjeto -metaforichki kazano )zatoa prestani i daj kazi neshto pametno ,da ima po shto da te pamtime .....

velish: Исто така ги милам модераторите да го вратат името на темата што јас ја отворив и да не ја менуваат како што ќе посакаат.
"za zal no ovaa molba nemoze da ja prifatime ".......tokmu zatoa se narekuvaat MODERATORI za da moze da menuvaat ako nekoj glupak dojde na melnica i pochne da trese zeleni ...ne ke go ostavime so glupostite ....vprochem zborot moderator tokmu toa znachi .....shto se odnesuva do diktatura na forumov - ni se moze be ...doprva doagaat nashite pet minuti ...

osa
osa

Број на мислења : 16597

Пишување by Гостин Вто Јун 07 2016, 16:15

Kako shto gledash Trendafile, ne sum pogreshil so preimenuvanjeto na temata...

Заев го повика Иванов да ја укине аболицијата за „Глобал“

Криминал во „Глобал“ не постои. Тоа е проект кој добил многу награди за прв таков во Македонија, рече Заев.

Гостин
Гостин

Пишување by трендафил Вто Јун 07 2016, 21:00

Teo напиша:Kako shto gledash Trendafile, ne sum pogreshil so preimenuvanjeto na temata...

Заев го повика Иванов да ја укине аболицијата за „Глобал“

Криминал во „Глобал“ не постои. Тоа е проект кој добил многу награди за прв таков во Македонија, рече Заев.
А кој тоа му дал награди. Сорос ли. Јас не знам дали Заев е будала. Исто и за тие што му веруваат. Иванов по законот не може да ја укине аболицијата на Заев доколку тој тоа не го побара. Наместо што ломоти црпнатиот по свое кажување од нива во Муртино треба на еден лист хартија да упати барање и да се потпише. Ништо повеќе. Изгледа дека на тоа ќе мора да биде принуден. Останатите политичари ќе треба да ги прекинат сите контакти со него додека не побара укинување на аболицијата. Жал ми е што во Македонија има идиоти што подржуваат криминалци, односно што поддржуваат аболиција на криминалците од нивната партија. Јас од секогаш сум бил за тоа сите криминалци да одговараат. Не знам од што се плаши Заев ако нема криминал во Глобал. Груевски бараше укинување на аболицијата за себе. Педерот (како карактер) црпнат од подземјето на Муртино очигледно не е спремен на такво нешто.

трендафил
трендафил

Пишување by Гостин Сре Јун 08 2016, 01:01

Ovde si lazhel...Zaev pobara ukinuvanje na aboliciite i od fikusot i od Branko...

Гостин
Гостин

Пишување by Sponsored content

Sponsored content

Страна 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Вратете се на почетокот

- Similar topics